CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Șeful CCR, avertisment către juriști: Inteligența Artificială va modifica Justiția

13 comentarii / 2462 vizualizări / 30 septembrie 2023

”Profesiile juridice se confruntă în prezent cu schimbări majore, imediate şi de perspectivă, care ne obligă pe noi toţi, juriştii, să regândim şi să reconsiderăm modalităţile de exercitare a diverselor domenii de activitate juridică şi să întâmpinăm inevitabilele provocări ale impactului inteligenţei artificiale”, le-a transmis avocaţilor, azi, preşedintele Curţii Constituţionale, Marian Enache, cu ocazia Zilelor Baroului Bucureşti.

El a adăugat că profesia de avocat va cunoaşte modificări structurale în ceea ce priveşte evoluţia cunoaşterii dreptului.

„Tehnologiile şi viitorul profesiilor noastre sunt interrelate şi interdependente. Cu toate că noile tehnologii pot oferi posibilităţi imense, ele comportă schimbări cruciale care urmează să fie implementate în sfera activităţilor juridice. Profesia de avocat va cunoaşte modificări structurale în ceea ce priveşte evoluţia cunoaşterii dreptului, precum şi operarea cu dispozitivele tehnologice de realizare a documentării şi a modalităţilor de înfăptuire a activităţilor de apărare şi asistenţă juridică avocaţială”, spune preşedintele CCR, conform Agerpres.

„Trebuie să rămânem fideli şi consecvenţi îndatoririi noastre etico-profesionale de slujire a dreptului la apărare al cetăţeanului, consacrat şi garantat de Legea fundamentală a ţării, să ne asigurăm că tehnologia este utilizată pentru a îmbunătăţi accesul la justiţie şi că nimeni nu poate fi afectat sau nedreptăţit de aplicarea impersonală a tehnologiilor emergente. Scopul nostru este comun, în ultimă instanţă, să protejăm drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi interesele publice legitime în aplicarea acestor procese tehnice ale contemporaneităţii”, mai spune Enache.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. O sa va împiedice sa mai fiți HOȚI !

  • nici macar inteligenţei artificiale, caci nu ai unde sa o pui.

   • Bate apa in piua, atata il duce mintea. Nu are creier suficient sa vorbeasca de la inaltimea functiei pe care o are si la nivelul banilor pe care ii incaseaza nesimtit.

 2. Ăsta e cumva faimosul fripturist Enache? Încă mai trăiește și încă mai bășește?

  • Cauta-ti o funie si realizeaz-o. Ce pizda ma-tii crezi ca este un „nomenclaturist”, cretinule care vorbesti a prost?

   • Nomenclatura = totalitatea termenilor întrebuințați într-o anumită specialitate sau într-un anumit domeniu de activitate, de obicei organizați metodic.
    Nomenclatura poate aparea ca instrument in orice domeniu al cunoasterii.
    „Moartea nomenclaturistilor” este o dorinta absurda (tot timpul vor exista nume intr-un domeniu) si demonstreaza doar prostia sau tulburarea psihica a celui care agita asemenea false idei., de regula frustrati social, pe care ii roade lipsa de calitati personale.

 3. Trebuie să folosești limbajul de lemn ca sa spui că AI va „modifica justiția”? Ți se face frica!

  • „urmează să fie implementate”

   -nu cine,nu conteaza:
   cipurile alea vor fi implementate,
   asa se poate scapa de ele:

   https://www.youtube.com/watch?v=_whrQX6DL1E

   (offtopi:
   lu Madeleine Stowe ii pusesera sub funduletz 3-4 carti de telefon,
   cat sa se poata tine de volanu mashinii)

 4. -adica juristii vor fi primii cipatzi,
  connectati la o baza de date.

  -sintem de parere ca de la un timp
  Wolters Kluwer
  (este o companie din Olanda olandeză care oferă servicii de consultanță și produse IT. În anul 2005, cifra de afaceri a fost de 3,4 miliarde €, iar numărul de angajați, 18,400)
  FACE LEGEA IN ROMANIA!

 5. În timp ce tătăițu’ „Ianache” ne ține „teoria chibritului” despre cum să ne apărăm drepturile şi libertatea, CCR pe care „cu onor” îl prezidează hotărăşte că e ok ca sri-ul să fie organ de cercetare penală iar avocații să aibă certificat orniss… aşteptăm cu nerăbdare momentul în care ccr va admite ca fiind constituțional ca sri-ul să fie şi instanță penală (de ce n-ar fi?)… vai de copiii noştri…

 6. Decat unii ca tine sau ca Lavinia Stanciu mai bine cu IA. Daca ar fi dupa mine v-asi scoate in afara legii. Ce cautati voi in legi de gestionare a finantelor statului. Adica voi sa aveti pensii mai mari decat salariile avute in activitate ! Mai este vre-o tara pe globul asta cu justitie ca la noi !?

  • Corect ce ai zis despe Lavinia Stanciu. Ai nimerit-o la fix.

 7. & Îi mai testați și pe oamenii ăștia de îi puneți în funcții, când ies cu așa declarații, ? Poate că are nevoie de odihnă, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998