CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Seful Comisiei SIE arunca in aer cazul cadourilor de lux: Serviciul nu are buget pentru asa ceva!

8 comentarii / 5167 vizualizări / 24 mai 2021

Să reamintim pe scurt.

Cristian Tudor Popescu, 1 mai 2021, în direct la Digi24 TV:

”Am primit această cutie aici, la recepția Digi24, mi-au zis fetele de la recepție – «domnule Popescu aveți chestia asta». Am scuturat din cap, am ridicat-o, nu e ușoară. Cântărește ceva și am deschis-o să văd despre ce e vorba. Mai întâi vedeți ce scrie aici, scrie «domnului Cristian Tudor Popescu, analist politic, Digi24». Și acum, ce găsim în cutie… Găsim, carevasăzică, Henriete French trufes. Henriete. Cantuci con mandorle almond biscoti. Așa. Ferero roșer. Bomboane foarte plăcute. D-asemenea, Mozart pralines. O ciocolată roasted hazelnut, excelence. Darc ciocolate cataniez. Lindor irezistibli smot extra darc. Tot ciocolate negre sau ce-or fi ele. Aici avem altceva, mouse de canard. Asta-i o rață, cum ar veni. Mouse de fouille de voilale, sunt pateuri. Avem și niște cafea, să creștem tonicitatea.
Avem aici ceva pascal, panetone dopia deliția ciocolato con crema ciocolato. Trecem și la capitolul ăsta, că sărbătorile pascale… Șeridans cofe lichior. Doi într-unul, alb și negru șeridans. După care Moet Chandons Imperial, champagne imperial!
Și, în sfârșit, ce merge, după o masă copioasă? Un coniac special original, Hennessy! Și mai este ceva, pe fundul cutiei se găsește ceva mic, acest pliculeț.
Să vă întreb eu ceva, am valoare în sensul că să moară dușmanii mei? Nu vedeți ce-i aici? Păi am valoare, dom’le! Ați mai primit dumneavoastră așa ceva, ați primi un magazinaș vreodată ca o atenție?Operațiunea asta se numea, pe vremea generalului Pleșiță de la DIE, Direcția de Informații Externe, brichisire. Adică se foloseau pentru a câștiga bunăvoința unor personaje politice de către lucrători de la DIE, se foloseau diverse vinuri românești, se spune că Hrușciov a fost convins cu un vin de piatră în legătură cu retragerea trupelor sovietice din România. Cu mese copioase și folcloriste.
Avem aici o foarte frumoasă stemă și aici vedeți ce scrie: Directorul Serviciului de Informații Externe cu complimente, Gabriel Vlase. Întreb si eu, oare eu să fiu singurul care să bucură de o atât de înaltă apreciere, singurul din presă, din partea domnului director SIE, sau mai sunt și alții. Acești alții, că vreau să știu dacă numai eu am valoare sau mai sunt alții, au primit ceva asemănător sau poate mai puțin. Aș vrea să știu”.

Președintele Comisiei parlamentare de control al SIE, deputatul Nicu Fălcoi, 24 mai 2021, în direct la umbrela-strategica.ro, întrebat dacă a primit și el un cadou ca al lui CTP:

”Nu am primit nimic de Paști de la SIE.

SIE nici nu are buget pentru a face cadouri.

SIE, ca serviciu, ca organizație de sine stătătoare, nu poate face cadouri și eu sunt foarte atent la lucrurile acestea. Am primit doar o felicitare, de astea primesc tot timpul, de la ORNISS, SPP, STS șamd”.

Declarația fermă a președintelui Comisiei SIE relansează scandalul cadourilor de lux primite de mai multe personaje din mass-media – și din alte domenii, probabil – cu prilejul sărbătorilor pascale, cadouri devoalate la TV de CTP. Dacă pînă acum opinia publică putea fi revoltată nu de gestul serviciului, ci doar de opulența din spatele acestuia, de acum problema devine serioasă: dacă SIE nu are buget legal pentru asemenea protocol, cine a achitat pipărata notă de plată a cadourilor de lux?

Dacă banii provin din surse oculte, e grav pentru SIE.
Dacă ei vin din buzunarul personal al directorului SIE, Gabriel Vlase, e încă mai grav. Pentru că afirmația lui CTP despre ”brichisire” ar căpăta, brusc, acoperire.
Cine dă socoteală, deci, în scandalul cadourilor serviciului de informații externe? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. A fost recrutat CTP de Iulian Vlad ? De aceea a devenit un „mare ziarist”?

 2. E violent pentru ca e SECURIST ?

 3. Un escroc, un impostor dezgustator ! Parerea mea !

 4. Există și o parte bună, l-au determinat pe trelingulistul CTP sa se imbrace decent, desi cam adolescentin pentru un moș rablagit.

 5. Camarazii l- au dat în vileag pe acest sicofant autointitulat jurnalist…

 6. Nemernic mai e nebunul asta !!!
  Ba ctp, cind jucai tenis ore intregi cu Catalin Harnagea, cel care il linge in cur pe pacepa chiar si dupa moarte, nu primeai ceva ?
  Sau, atunci, doar turnai !!!
  Scirba ordinara, du-te dracului si te sinucide ca sa faci si tu ceva pozitiv pe Lumea asta !!

 7. Incercare de raspuns la ”naivitatea” d-lui BTI :
  Oare nu e clar ca acele cadouri sint cumparate din fondurile operative, destinate, printre altele, recompensarii retelei informative, oricum sa-ar fi numi ea acum ?
  Nu stiti asta sau ati ocolit cu premeditare evocarea acestei variante, in fapt cea reala ?
  Mai bine dl. Vlase ar ordona abandonarea sursei CTP, fiindca nu mai este in deplinatatea facultatilor mentale .
  Sau, dl. Vlase este, usor, usor, impins catre situatii care sa-i stirbeasca prestigiul, in perspectiva unei eventuale sau planuite indepartari din functie ?!

 8. Sotia gen Iulian Vlad avea o mostenire in zona tarcaului, jud. Neamt. Iulian Vlad avea o retea de informatori si accesa pentru a teroriza fostii detinuti politici, calugari, preoti, maicute in zona Moldovei. Tarcaul era ca un nod gordian. Un batranel plapand facea vizite prin manastiri unde se aflau fostii detinuti si la intoarcere Iulian Vlad voia sa stie tot ce misca. Batranelul nu il suporta pe don daniel si il calca rau pe cand era la Iasi. Ceea ce inseamna ca nu atarnau de aceeasi craca. Cica daniel era de-a lui dumitru mazilu…cel care a inceput marea teroare a securitatii asupra eliberatilor din puscariile comuniste 1964…reeducarea program 2..VOI CARE UITATI PRIGOANA ASUPRA POPORULUI NU MERITATI UN VIITOR LUMINOS…E PREA MULT INTUNERIC PE CARE IL ACOPERITI CHIAR CU VIETILE VOASTRE…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998