CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Seful DIICOT ne pregateste sufleteste: Black Cube se duce dupa Microsoft

1 comentariu / 4652 vizualizări / 7 februarie 2018

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declanșat ”pregătirea” psihologică pentru încă un mega-eșec al procurorilor: dosarul Black Cube are toate șansele să se ducă la vale după Microsoft, în viitorul foarte apropiat. Horodnniceanu flutură explicit varianta clasării dosarului și prezintă argumente de-a dreptul jenante în favoare acestei soluții.

Șeful DIICOT a declarat ieri că 90 la sută din probatoriile din dosarul Black Cube, demarat în aprilie 2016, sunt finalizate, însă dacă nu există colaborare din partea fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir, inculpat în acest dosar, „lucrurile se vor opri”.

„Cred că 90 la sută din probatorii sunt finalizate, dar atât timp cât nu vom avea colaborarea unui anume inculpat din dosar, lucrurile se vor opri în acel inculpat”, a declarat Daniel Horodniceanu, conform News.ro, întrebat despre stadiul dosarului Black Cube şi dacă s-a aflat, după atât timp, cine se află în spatele reţelei din acest caz, referindu-se la fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, inculpat în acest caz.
El a spus că, în această situaţie, se va găsi o soluţie legală.

„Probabil se va da o soluţie legală, poate fi rechizitoriu, poate fi netrimiterea în judecată”, a declarat Horodniceanu.

Ați înțeles bine: viitorul acestui mega-dosar, declanșat, teoretic, pe baza unei acțiuni de spionaj la nivelul cel mai înalt, depinde de acuzatul Daniel Dragomir.
Vorbește, bine… nu vorbește, canci dosar.
Nu vom insista aici pe marginea principiului de Drept binecunoscut ”nemo cogitur edere contra se”, adică nimeni nu poate fi constrîns să furnizeze dovezi împotriva lui însuși, dar amintim că Dragomir s-a declarat permanent drept nevinovat și a susținut că nu există niciun fel de probă la dosar împotriva sa.

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a stat în arest preventiv din 14 septembrie până în 29 decembrie 2016, în dosarul „Black Cube”, în care este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată şi instigare la violarea secretului corespondenţei.

De mai bine de un an, dosarul băltește cu grație. În octombrie 2016. Horodniceanu o scălda, public, declarînd că ”Suntem în continuare într-o urmărire penală care este nepublică şi observaţi că noi suntem o structură care lucrează cu un grad ridicat de discreţie, sunt dosare ce au un grad de dificultate mai mare şi sunt cu criminalitate transfrontalieră”, adăugînd că se urmăresc mai multe piste concomitent și că nu poate vorbi despre adevărații beneficiari ai operațiunii.

Nici cererea președintelui Iohannis de a se grăbi finalizarea dosarului nu a avut vreun ecou.
Acum, Horodniceanu vine și vorbește, în premieră, despre posibilitatea ca dosarul să fie clasat peste cîteva săptămîni, din cauza blocajului numit ”Dragomir”. Cînd șeful suprem al unei asemenea structuri preia formule specifice mai degrabă avocaților celor acuzați, ceva nu e în regulă.

În plus, nu e exagerat să spunem că declarațiile șefului DIICOT pot fi interpretate ca un fel de mesaj indirect chiar către Dragomir, căruia i se indică ce are de făcut pentru blocarea dosarului: să rămînă, pe mai departe, necooperant.

Ca și în dosarul Microsoft, din toată tevatura imensă iscată, rezultatul concret au fost doar două condamnări mărunte, ale israelienilor David Geclowicz și Ron Weiner.
Marile acuzații vor rămîne în aer, în mod cert, și în dosarul Black Cube.
Sigure vor fi doar despăgubirile pe care statul român va trebui să le plătească fostului sereist Dragomir, pentru perioada petrecută în arest. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Vorbește, bine… nu vorbește, canci dosar.
    am ris cu lacrimi
    ,,zeii ”care puteau trimite orice muritor in purgatoriu au inceput sa fie luati ,,la misto”
    nasol moment !buna coliva …

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998