CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Șeful PSD aruncă bomba prezidențialelor: fumigenă sau scenariu secret?

4 comentarii / 1693 vizualizări / 28 septembrie 2023

Marcel Ciolacu ne bagă iar în ceață. Întrebat la Digi 24 dacă va candida la alegerile prezidențiale, liderul PSD a spus: „În primul și în primul rând, cele mai importante alegeri pentru mine, ca și președinte PSD, sunt alegerile europarlamentare. După europarlamentare, cele mai importante alegeri sunt alegerile locale. După locale, vin la dumneavostră și stăm de vorbă”. Dar, tehnic, asta se anunță a fi o imposibilitate categorică.

Conform liderului PSD, deci, discuția privind candidatul prezidențial al partidului va demara după alegerile locale.
Dar structura calendarului electoral 2024, care e legată obligatoriu de cele ale ultimelor alegeri, nu ar permite asta nici pe departe.

În 2020, alegerile locale au avut loc pe 27 septembrie.
În 2019, alegerile prezidențiale au avut loc pe 10-24 noiembrie, iar campania a început pe 12 octombrie.
Candidaturile prezidențiale se depun la Biroul Electoral Central, conform legii, cu 50 de zile înainte de data alegerilor. În cazul ultimelor alegeri, termenul limită a fost 21 septembrie, candidați precum Klaus Iohannis și Dan Barna avansînd candidaturile pe 20 septembrie, deci în grafic.
Cu șapte zile înainte de data alegerilor locale din anul precedent.
În 2024, localele și prezidențialele au loc în același an.
Raportîndu-ne la calendarul electoral din 2019 și 2020 – și în principiu acesta nu poate suferi modificări drastice din cauza prevederilor legale – rezultă că discuțiile privind desemnarea candidatului PSD la prezidențiale demarează mult după ce expiră data înscrierii candidaturilor la BEC. Chiar admițînd cu larghețe anumite ajustări de termene, de ordinul zilelor, PSD nu ar putea să se încadreze în lege, în versiunea lui Ciolacu.
Ceea ce înseamnă ori că liderul PSD a aruncat o nouă fumigenă pe piața, în stilul deja consacrat, ori că undeva, în anumite laboratoare, se pregătesc anumite surprize vizavi de viitoarele alegeri. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Aproximativ un an pana la alegerile prezidentiale si nu se intrevede nimic la orizont privind un candidat de marca.Cei vehiculati de mas-media sunt de tot rahatul.Keovesi,Ciolacu,Helvig{evreu},Geoana,Ciuca????,te apuca plansul.O tara nenorocita.Cum a zis Tutea-de idioti.Nu ne revenim curand,peste 4 ani,si alti 4 ani va fi la fel.Vai de noi.

    • Țuțea era idiotul șef :)

      • sugi fildesul lui Tutea

  2. […] Autor: Bogdan Tiberiu IacobSursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998