CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Seful serviciului secret al armatei – decorare in loc de destituire

4 comentarii / 5904 vizualizări / 26 noiembrie 2021

2021 s-a dovedit cel mai complicat an pentru șeful serviciului secret al Armatei, cel mai low-profile dintre toate serviciile post-decembriste, și cel mai puternic, după unele opinii avizate. Generalul Marian Hăpău s-a trezit prins în trei scandaluri imense explodate în parohia sa, care ar fi ras orice alt cap din fucție, într-un regim democratic. În loc de asta, Hăpău s-a văzut azi decorat de președintele țării, pentru merite exepționale în activitate.

Primul mare scandal e cel amorsat la începutul anului cînd s-a aflat că generalul Iulian Gherghe, adjunctul serviciului secret al Armatei, deci chiar mîna dreaptă a lui Hăpău, delapidase 180.000 de dolari din fondurile MApN pentru vilă și mașină, mai apoi explodînd și informația că respectivele fonduri erau atît de secrete încît nici CSAT nu știa de existența lor.
Al doilea scandal a venit în continuarea primului, atunci cînd Judecătorii Curții Militare de Apel București au reclamat la CSM intenția DGIA de a le face un control în computere după ce l-au arestat pe fostul număr 2 din serviciu pentru delapidarea fondurilor de război.
În fine, al treilea e în plină derulare, după ce DIICOT a arestat o rețea de crimă organizată care fura motorină, de ani de zile, din baza NATO Mihail Kogălniceanu, a cărei pază e asigurată de armata română și se află, implicit, în supravegherea informativă a DGIA.

Oricare dintre aceste scandaluri îi putea fi fatal șefului DGIA.

În loc de asta, aflăm azi că ”în semn de înaltă apreciere a serviciilor deosebite pe care le-au adus instituției militare, a rezultatelor remarcabile obținute în procesul de instruire, precum și a înaltului profesionalism dovedit în executarea misiunilor încredințate,
Președintele României d e c r e t e a z ă:
Art. 1. — Se conferă Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Comandor, cu însemn pentru militari, domnului general Hăpău Paul Marian”. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Intre escroci si hapaitori de biata Ro… Asta nu e ala care a hapait fondurile jalnicului serviciu secret ?

  2. Autorii – că sunt mai mulţi – ai acestei mizerabile operaţii de delapidare a banilor destinaţi apărării statului au inventat pur şi simplu informatori pe tot mapamondul. Cu alte cuvinte, sub aspect contabil, în acea contabilitate strict secretă, au confecţionat identităţi false de spioni ai României. Şi în numele lor şi invocând informaţii secrete, la care de fapt statul român nu a avut niciodată acces, au alocat sistematic mari sume de bani. Nu este aşadar vorba de o simplă delapidare. Este vorba de mai mult. Practic, într-o măsură mai mică sau mai mare, autorii acestor abjecţii au periclitat sistemul de apărare al României. Siguranţa naţională. Falsele informaţii furnizate de falşii informatori au fost puse sub forma unor sinteze, invocându-se desigur secretul absolut al surselor, sub nasul decidenţilor politici. Vă amintiţi? De curând, preşedintele Klaus Iohannis a rămas cu ochii pironiţi în soare.SRS

  3. Ce mi-e urmasul Volksgruppe in Romanien ,ce mi-e Hapau ! Daca primul are sute de tinichele pentru ,furt ,minciuna, fals si uz de fals in actepublice de ce n-ar avea si Hapau macar o tinichea ? Ca cin’s-asemana se aduna .

  4. Tara de arnauti, agale, poterasi, jandarmasi si securache. Ce mai vreti de la astia? Luati placute cu gust de fructe

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998