CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Seful TVR, la un pas de demitere dupa ce a produs o gaura de 52 de milioane de euro

0 comentarii / 1470 vizualizări / 3 aprilie 2012

Președintele TVR, Alexandru Lăzescu, e la un pas de pierderea funcției din cauză că tot mai mulți membri ai Consiliului de Administrație preconizează respingerea raportului de activitate pe anul trecut al acestuia, în cadrul votului care e programat să se dea joi.

Motivul principal este spaima produsă după ce, la ultima ședință de consiliu, Lăzescu a prezentat oficial cuantumul exact al datoriilor TVR în momentul în care actuala conducere a fost investită în funcție, în vara lui 2010: 61 de milioane de euro, reprezentînd ”moștenirea” lăsată de Tudor Giurgiu și Alexandru Sassu.

Coroborînd această sumă cu actuala datorie a TVR, de cca.113 milioane de euro, după cum a anunțat zilele trecute la Mediafax Ada Meseșan, membru al CA din partea PDL, rezultă că Lăzescu se face vinovat de o gaură incredibilă, de peste 52 de milioane de euro în mai puțin de un an și jumătate de mandat.
Întrucît votarea raportului de activitate pe anul trecut, perioada unor cheltuieli de-a dreptul nebunești care au dus TVR în pragul falimentului, ar însemna solidarizarea membrilor CA cu Lăzescu, sunt șanse destul de mari ca raportul să fie trîntit la vot, ceea ce, potrivit legii, ar aduce cu sine demiterea din funcție a președintelui și numai a lui. În cazul în care raportul ar fi totuși votat de CA, dar respins ulterior de plenul parlamentului, și-ar pierde funcțiile toți membrii Consiliului, tot potrivit legii. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998