CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Segregatie aiuritoare: elevii din clasele terminale, sacrificati in fata Covid 19?

1 comentariu / 3019 vizualizări / 12 august 2020

Scenariul ”semafor” cu situațiile de tip verde-galben-roșu ridică o problemă neașteptată prin felul cum a fost conceput, dat fiind că el vulnerabilizează unii elevi în raport cu alții doar din cauza examenelor de anul viitor.

După cum se arată explicit în Raportul prezentat azi de guvern parlamentului privind măsurile de limitare a Covid 19 din perspectiva deschiderii școlilor și a alegerilor locale, unii elevi vor fi nevoiți să înfrunte pericolul doar pentru că anul viitor se vor confrunta cu anumite examene.
După cum reiese din graficul de mai jos, desprins din raport, în cazul de scenariu galben, cel în care există risc de infectare, elevii din clasele 0-4, a 8-a și a 12-a merg obligatoriu zilnic la școală, în timp ce restul vin prin rotație, la 1-2 săptămîni.

Un motiv ar fi, spre exemplu, că elevii din clasele terminale de gimnaziu ori liceu au examene anul viitor și au nevoie de o pregătire mai temeinică.
Poate fi, însă, acesta un motiv de diferențiere în fața unui virus ucigaș?
Măsurile se iau, în principiu, pentru a proteja cît mai mult copiii de coronavirus.
Dacă rotația s-ar fi aplicat tuturor elevilor, s-ar fi putut vorbi măcar de un tratament egal. În varianta guvernamentală, în care unii vin zilnic la școală, iar alții pe sărite, riscurile unora sunt nemăsurat mai mari decît ale altora. (B.T.I.)

foto: editiadedimineata.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Daca ar fi nazisti, PNL-istii i-ar trimite pe toti la scoala ca sa se contamineze nediscriminatoriu si sa scape cine poate sau nimeni. Fiindca NU sunt nazisti, PNL-istii se gandesc sa-i expuna riscului de imbolnavire doar pe cei la care consecintele ramanerii in urma cu educatia sunt mai mari decat riscul de imbolnavire. Nu stim cat de eficienta va fi masura, dar vorbim despre o discriminare pozitiva, nu de nazism. Daca este recomandabil sa eviti stomatologul in absenta unei urgente dentare, tot asa este recomandabil sa eviti aglomerarea scolara daca nu te preseaza o evaluare nationala sau un examen. Simplu ca buna ziua !!! Ce te faci cu parintii care nu vor dori sa-si duca copii la scoala in pandemie? Ii vei amenda si ii vei considera infractori? Vei considera ca fac opozitie la Declaratia universala a drepturilor copiilor ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998