CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Semn de disperare? Ciucă, apel fără precedent la multinaționale: Plătiți-vă datoriile către stat!

3 comentarii / 3194 vizualizări / 20 aprilie 2023

Premierul Nicolae Ciucă pare cu adevărat să fi ajuns la ananghie din moment ce a decis lansarea unui apel public către marile corporații din România, în majoritatea zdrobitoare de origine străină, cerîndu-le să își achite degrabă datoriile către stat. Premierul spune explicit că găurile din bugetul de stat, de cca.20 de miliarde de lei, sunt provocate de marii contribuabili și somează ANAF să treacă la treabă.

„Am luat decizia ca la nivelul guvernului să identificăm acele măsuri fiscale prin care să chibzuim mai bine cheltuielile, să ne asigurăm că la sfârșitul anului ne încadrăm în limitele de deficit. Toate aceste măsuri au survenit din momentul în care am constatat că există un deficit în colectare. Deficitul aparține preponderent marilor contribuabili.

Fac un apel public către marii contribuabili să-și plătească datoriile către stat.

În același timp, dau sarcină instituțiilor statului să facă în așa fel încât să-și îndeplinească sarcinile de serviciu și să asigure colectarea acestor venituri. Sunt elemente pe care le-am discutat cu ministrul Câciu, cu șeful ANAF, cu șeful de la Marii Contribuabili, cu șeful de la Vamă… Toți acești șefi de instituții trebuie să înțeleagă că e nevoie de coordonare foarte bună între instituții, dar și de o coordonare și un dialog cu cei cu care lucrează în mod nemijlocit”, a spus Ciucă, azi, la ședința de guvern. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. Asa arata un stat esuat.
  Un stat impotent si incapabil in a isi indeplini functiile de baza si responsabilitatile.

  Se stie ca in Romania marii contribuabili nu platesc de zeci de ani de zile, dar acum se recunoaste cu disperare in plina impotenta a Prim Ministrului Romaniei, General al Armatei Romane, seful PNL, cu Presedintia, 70% din Parlament, Guvernul, Serviciile si Presa in spatele lui.

  Ii dau lui Ciuca doua surse de colectare a banilor, foarte usor de exploatat daca se doreste, nu il va deranja niciun paduche strategic.

  1 Manelistii si clanurile interlope. Palatele si masinile sport nu se pot face din alocatii si pomeni de somaj.

  2 In Romania se afla si sunt adusi cu forta sute de mii de imigranti si „refugiati” (legali si ilegali). Acesti imigranti nu platesc impozit pe venit si pentru sanatate, dar beneficiaza de sanatate pe gratis, beneficiaza de cazare si 3x mese pe zi fara plateasca, dar angajatorul nu este impozitat pentru asta (este exceptat de Codul Fiscal). Separat de imigranti, refugiatii in Romania, cum sunt ucrainenii si alte natii, traiesc mai bine financiar decat romanii, pe banii romanilor. Un plod de paduche „refugiat” primeste alocatie 3700 de lei. Un copil de roman 240 de lei.
  Acesti imigranti (adusi fara consultarea romanilor) sunt platiti de 2-3x mai bine decat romanii pe aceleasi posturi, dar pentru romani nu exista asemenea avantaje si beneficii de trai pe vatrai (salariu mare, zero impozite, sanatate gratis, 3x mese pe zi si cazare gratuita), iar romanii sunt vaduviti de locuri de munca, ceea ce antreneaza si mai acerb exodul natural catre Europa de Vest.
  Nu mai spun ca este denaturata piata (oferta de munca, singurul instrument de negociere al cetateanului intr-o democratie liberala) in favoarea cererii, iar pentru mare parte din acesti imigranti care iau locurile de munca ale romanilor datorita contractantilor si legilor facute de un stat corupt, tot romanii le platesc salariile, odata ca contractorii castiga contrate din bani publici (bani platiti de romani) si din acei bani achita salarii la straini, apoi imigrantii si patronii sunt scutiti de lege de o serie de impozite si beneficiaza de deductibilitati care nu sunt acordate angajatilor romani. Romania isi finanteaza propriul exod etnic, invazie cu straini si o mare gaura de covrig la buget, la noi totul se face contra naturii si contra romanilor.

 2. Nu o face din corectitudine ca alea nu platesc nimic ci din ingrijorare ca se măresc birurile americanilor pentru inarmare. Alte si alte miliarde catre ”partenerul strategic”, Ucraina si NATO. O sa rămânem cu asta: cu niste fiare ruginite si in rest, o economie pe butuci, inexistentă. Ciucă – slugă!

 3. Dle Mihai ,un stat nu e nici mai bun nici mai rau decat cetatenii pe care ii reprezinta.Ati dat niste exemple foarte pertinente.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998