CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Semnal de alarma in Parlament: refugiatii ucraineni ar putea aduce tuberculoza endemica

11 comentarii / 3732 vizualizări / 16 martie 2022

Ucraina este a patra țară a lumii în privința cazurilor de tuberculoză endemică, situație punctată recent de însuși Anthony Faucci, lider al programului american anti-Covid, ceea ce ar putea constitui un mare risc de epidemie în țara noastră, generată de refugiații ucraineni.

Semnalul de alarmă este tras în parlament de AUR, prin deputatul Nicolae Roman, care a făcut o sesizare în acest sens către miniștrii Internelor și ai Sănătății.

”În imaginile difuzate despre exodul refugiaților dinspre Ucraina spre România, nu am observat nici un fel de amenajare cu logistică medicală minimă care să asigure un triaj medical.
În cotidianul britanic The Telegraf din 05.03.2022, doctorul A. Faucci semnalează problema tuberculozei endemice care înregistrează 30.000 de cazuri anual în Ucraina. Boala este rezistentă la tratamentul medicamentos și este contagioasă. Privind această situație, oficialul american a precizat că poate genera o teribilă tragedie de sănătate publică, țara fiind a 4-a cu cea mai ridicată rată dintre 53 de țări, conform declaratiei OMS.

Avînd în vedere riscurile medicale generate de presupusa existență a unor biolaboratoare în Ucraina, precum și situația sanitară destul de precara a populației migrante a acestei țări în România, faptul că această populație e prezumtiv purtatoare a bolilor sus-amintite, vă rog să-mi precizați:
1. Cum se ține evidența persoanelor ucrainiene intrate în România și care sunt cazate la diferite familii, pe o arie foarte largă de răspîndire?
2. Cum sunt verificate aceste persoane migrante privind posibilitatea purtării unor germeni patogeni din categoriile sus-menționate” afirmă deputatul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Hai cu vaccinul vaccinistilor! Sau pentru ca nu sunt români nu vă pasa?

  • hahaha.
   Lasa-ma sa te informez.
   CDC: „However, BCG vaccine has variable efficacy in preventing the adult forms of TB”
   Vaccinul facut in copilarie pentru romani nu mai este atat de valabil. Pentru a preveni o criza de sanatate publica trebuie facut un booster de BCG pentru toti romanii.

   • Deci iti pasa de ai nostrii sau nu?
    Esti Brad Pitt sau Edward Norton?
    Vezi comentariul de la alta postare!

  • Nea izmeană face apel la filtre sanitare în cor cu bocitoarele antivaccin și antimască.

   Când e să fiți niște labe proaste, alegeți să fiți niște puțe mici și idioate.

 2. Mana cereasca pentru Arafat ,ca tot se apucase de cenzurarea presei si internetului.Acum e in lumea lui ,ar fi fost mai folositor daca traia in vremea Marii Ciume.Acum am fi fost scapati de el.

  • De abia aștept sa ne explice Ciutacu cum e cu TBC de la vecini!
   Am cumpărat masina de popcorn pt acel moment! Bere am, deci va fi un superbowl mai pe buget, dar superbowl!

 3. Mai interesanta e chestiunea pestei porcine africane… aia de a lovit Romania, via Tulcea (Isaccea “ring any bell?!) acum vreo doi ani…
  Daca cineva ar avea curiozitatea sa citeasca avertizarile OMS (poate domnu’ ministru al sanatatii, zis si doctorul Rafila) ultimilor ani, poate face si o legatura intre pericolul epidemiologic – REAL – din nord/estul Romaniei si baietii cu microscoapele din Ucraina…

  • SI DACA AR FACE LEGATURA , CE ?
   NU RECUNOSC EI AMERICANII CA AU UMPLUT LUMEA DE ARME BIOLOGICE, CIND SINT PROBE IREFUTABILE, CUPRINSE IN DOCUMENTE SEMNATE DE EI, ASA CA LA CE AR FOLOSI ”LEGATURA” ?

 4. -din laboratoare????????
  („endemica” inseamna ca se gasea numai in Ucraina,
  pana mai ieri….)

 5. mi-a fost clar de la inceput ca s-au inteles toti sa bage o noua pandemie. Toate marile puteri au recunoscut laboratoarele din ucraina, cu diversi agenti patogeni, inclusiv Nuland, desi putea sa minta cum face in fiecare zi, dar nu, e mai convenabil asa, ai toate motivele sa declari iar pandemie.

 6. Si la noi se vorbeste de citiva ani de cresterea cazurilor de TBC.
  Boala saraciei este raspindita proportional cu starea de mizerie a populatiei.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998