CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9681 RON UP | 1 USD = 4.6029 RON UP | 1 GBP = 5.8001 RON UP

Semnal de alarma: Orban cumpara Transilvania la bucata cu sprijinul UDMR

13 comentarii / 5961 vizualizări / 7 februarie 2022

UDMR a devenit, ca partid, o anexă la FIDESZ-ul și guvernul lui Viktor Orban, care cumpără Transilvania pe bucăți, este avertismentul politologului Andrei Țăranu, într-un interviu acordat Spotmedia.ro.

Asta îi și reproșează un grup masiv de intelectuali maghiari UDMR-ului și anume că, dacă la început UDMR s-a constituit ca o platformă de interese și ideologii diverse a minorității maghiare din România, în ultima vreme partidul s-a centralizat și s-a oligarhizat complet, devenind și o filială a FIDESZ-ului lui Viktor Orban în Transilvania.

”Guvernul de la Budapesta cumpără pe bucăți Transilvania, cu sprijinul nemijlocit al UDMR, partener strategic la guvernare pentru toate partidele mainstream din România.
Paradoxul politicii românești este acela că UDMR pare un partid democratic, atașat majorității valorilor europene și Drepturilor Omului în raport cu majoritatea românească, în timp ce susține exact contrariul în interiorul minorității maghiare din România, în calitate de cutie de rezonanţă a lui Viktor Orban şi a FIDESZ și primind pentru asta stipendii importante de la statul maghiar – indirect, desigur – prin centre culturale sau asociații de cor, care cumpără castele în preajma Tg Mureș sau case în Cetatea Sighișoarei.
Marea problemă a UDMR este aceea că a devenit dependentă de FIDESZ și de politica de la Budapesta și nu prea mai poate face nici o mișcare politică în afara unui cerc care se îngustează tot mai mult, atât în plan european cât și în Ungaria.
Dacă Opoziția Unită condusă de Marki-Zay Peter va câștiga totuși alegerile din aprilie, UDMR va trebui să se reorienteze spre un model european și să renunțe la modelul schizoid de a declara una în România și exact opusul în Ungaria” mai spune universitarul. (B.I.)

foto: ziarharghita.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. Ei și ce!?
  Parca Germania nu a cumpărat cam tot ce nu a reușit Hitler sa subjuge prin agresiune militara !?
  Skoda sau Morris …de exp….
  Noi fiind așa de primitori facem ce știm mai bine…
  Ne autodistrugem….
  Rumânul are o vorbă: Nu e prost cine cere…ci doar cel care dă….
  Mai știe cineva ce s- a ales de moștenire Gojdu?
  Oare cine era la butoane atunci!?

 2. Sa.cumpere tot! Problema este cum le cara în Ungaria!
  Cu trenul? Cu tirul? Sau cu Nava Emterprise?

  • Cand iti cuperi teren, ii pui gard nu-l duci in pod. (PSD-istule, pun pariu ca esti din zona si esti USR-ist. In spatele lui „vrem o tara ca afara” se acunde de fapt „mi se rupe de romani si de Romania, ca e prosti” )

   • Si eu te pot înjură de mama, dar săracă nu e de vina ca tu pui botul la orice știre alarmistă…. Ți-as explica și cum este cu cumpăratul din alte tari și cum alții chiar încurajează sa vina străinii sa cumpere proprietăți pe teritoriul lor, deci implicit taxe și impozite …chestia cu gardul este tipic pentru o gândire la nivel de bordei așa ca nu încerca sa o extrapolezi la nivel național….Am o întrebare, de ce nu ai rămas în Moldova? Ca vorba aia …duhneste patriotismul de la o posta….
    P.S stii poveste cu opinca și Budapesta, nu? Sau ai sărit de la Ștefan la Mandachi?

    • Auzi flacau, n-ai vrea tu sa-ti iei Ardealul si sa pleci dracului unde crezi ca iti va fi mai bine , poate chiar la V Orban?
     Ajunge cu aroganta timpa si infatuarea maligna !!!
     Duceti-va unde a bubuit intii, fiindca voi nu sinteti romani decit cu numele !

     • Așa este! tu ești singurul roman verde de pe aici! Ți-ai pus un nick sa pari mai bărbat decât alții! grija mare fratele meu, ca nevasta ta cade cu poalele sus prin vecini! Ca în general aia care sunt bărbați cu gura nu prea pot cu scula! Sa ai o zi buna române!

 3. Cu autonomia! Care va fi solicitaya si in baza proprietatii. Sunt precedente in istorie. Te las sa te informezi singur, putina lectura nu iti strica.

  • O da! News flash sau breaking news! De nationalizare ai auzit? Când interesele o cer , se poate orice!
   Asa ca privește un pic mai departe decât o mutare! Fii destept, nu doar lasa impresia ca ești!

 4. Orban face exact ce ar trebui să facă orice conducător credincios cauzei poporului său. Faptul că nouă ne convine sau nu politica sa nu are nicio relevanță. În schimb relevanță are faptul că votam trădători de țară care ne vând străinilor și fură cot la cot cu ei. Ne merităm soarta. Uitati-va doar la timișoreni. Din răzbunare pe trecut au votat țigani și acum un neamț venetic și habarnist in ale gospodăririi orașului. Acum crapă de frig și rabdă. Poate că suferința va deștepta odată și neamul ăsta.

 5. « Prostului îi mănâcă câinii covrigii din traistă, și el nici nu bagă de seamă. »
  . . .
  O mulțime de alogeni s-au oploșit de-a lungul secolelor prin „grădina Maicii Domnului” (unii în numele „îndreptării schismaticilor”, alții „pe ușile din dos” ale istoriei), unde au găsit oportunități de prosperitate pentru ei, și-ai lor: resurse imense, și mulți „sclavi”, Românii, fără drepturi sociale în țara lor, numai buni de pus la muncă în folosul celor ce au parazitat acest neam.
  Și azi, la fel.
  Și, ori de câte ori cineva încearcă să le dea încrederea că pot fi și altfel (eventual invocând istoria – păcatul suprem!), simțind „pericolul”, toată „nemernicimea” sare „ca friptă” declanșând „infernala mașinărie” cu xenofobia, antisemitismul, iredentismul, legionarismul, „ceaușismul” etc, toate astea ducând spre o singură „țintă”: românii sunt prinitivi și, de aceea, trebuie să rămână veșnic robi…

 6. Unde sun serviciile noastre de informatii? Alea cu bugete care cresc considerabil in fiecare an? Livreaza ele informarile necesare decidentilor politici. Daca da, atunci sa gaseasca caile de a le face publice pt. ca nu putem sa ne bazam pe kwj & co (catu-matu si alte drone).
  In aceasta perspectiva, teza celor de la AUR, in care se vorbeste de nationalizare este plauzibila si de altfel singura solutie. Sau ce acceptam sclavia, fara sa murim cu cutitu n mana?
  Vi se pare exagerat ca Simion, l o luat in brate (destul de amical) pe banditul de la energie si l o facut hot?

 7. […] foto: ziarharghita.roSursa: inpolitics.ro […]

 8. Bre, planul Kos Karoly se aplica din 2018, iar autoritățile romane știau asta. Dupa cum știu, ca varianta informala a planului se aplica de vreo zece ani în Transilvania. De ce reacționează intelectualii neoliberali abia acum? 1. E nevoie de perdele de fum care sa mai abata atenția de la problemele momentului. 2. E nevoie de tapi ispasitori, iar tapul ispasitor de serviciu e si la guvernare, si e si poleit ca ,,Noul PSD”. 3.Multi ,,cetateni ai lumii” redevin patrioti, ca e riscant sa se ocupe doar Simion de treaba asta. Omul poate deveni incontrolabil.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998