CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9560 RON UP | 1 USD = 4.6047 RON UP | 1 GBP = 5.7745 RON UP

Semnal de alarma: ”Profetul” Yuval Harari, despre razboiul lui Iohannis cu ”ciuma rosie”

5 comentarii / 4855 vizualizări / 2 noiembrie 2020

Reputatul cărturar israelian Yuval Harari, considerat un mare vizionar al momentului și autor al unor cărți best-seller pe plan internațional, atrage atenția, într-un interviu, asupra unei chestiuni care ar trebui să le dea de gîndit inclusiv românilor. E vorba de consecințele pe care le-ar putea avea atitudini de tipul celei a președintelui Klaus Iohannis la adresa adverarilor politici, mai pe scurt războiul său cu ”ciuma roșie” pesedistă, care ar putea conduce la o criză a democrației în ansamblu.

”Nu poți avea o democrație în care să crezi că tabăra adversă este inamicul”

Într-un interviu pentru publicaţia El Confidencial, preluat de România TV, Harari avertizează, astfel:

”Crearea unor facțiuni în societate, care se tem de alte grupuri din aceeași țară sau care le urăsc, îi face pe mulți să creadă că nu ar vota niciodată pentru un alt lider decât cel pe care îl consideră salvator și protector. Liderii care promovează această diviziune premeditată a societății, care o întorc împotriva ei, se prezintă ca naționaliști și patrioți, dar sunt contrariul(…) Cred că ceea ce vedem nu este o creștere a naționalismului, ci criza naționalismului. În unele țări, cum ar fi Orientul Mijlociu, acest lucru poate duce la război civil. În țări precum Statele Unite, unii cetățeni par să se teamă și să-și urască concetățenii mai mult decât oricine altcineva în lume. Acum 50 de ani, democrații și republicanii se certau, dar ambele tabere se temeau de ruși și de venirea comunismului în America. Acum, democrații se tem că republicanii vor câștiga și că le vor distruge modul de viață și invers. Pe termen lung, nu poți avea o democrație în care să crezi că tabăra adversă este inamicul”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. A zis s si papa, inainte sa se converteasca la progresism…i-a zis direct, fara interpretari, asta e si motivul pentru care Iohanis n-a folosit electoral vizita Inaltului…Din pacate, scenariul abolirii democratiei si drepturilor cetatenesti este urmarit „pas cu pas”, iar concetatenii nostri (presupus avizati, dupa cinci decenii de dictatura) isi urmeaza tatucul in pas cadentzat…

  2. Asta sa i-o spuna lui klaun daca va intelege ceva. Eu nu cred. Oricum Romania nu este o democrtatie, un stat suveran. Din moment ce un ambasador, deci un functionar al altui stat isi permite cu obraznicie sa dea indicatii despre ce sa faca si sa nu faca conducerea statului in care el functioneaza pentru o perioada determinata de timp. Si nimeni nu indrazneste sa-l declare persona non grata si sa-l dea peste Atlantic; le e frica ca nu mai primesc sepcute…

    • Exact asa cum se comporta zukerman, se comporta si seful legatiei germane, alaturi de cel al misiunii militare germane IN TIMPUL RAZBOIULUI CIND ROMANIA ERA ”ALIATUL” GERMANIEIE NAZISTE !

  3. sa intelegem ca,distinsul profesor crede in povata lui Isus cu pupatul si pe celalalt obraz….

  4. Hi, its good paragraph regarding media print, we all be familiar with media is a
    fantastic source of data. Maillots Foot 2021

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998