CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Semnal: Viktor Orban cere maghiarilor din Ardeal ”sa se organizeze”

0 comentarii / 3003 vizualizări / 27 iulie 2019

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat azi, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, că nu se va implica în disensiunile dintre partidele politice maghiare şi nu va „reorganiza actorii politici din Transilvania”. ”Dumneavoastră trebuie să faceţi acest lucru” le-a cerut el.

„Desigur, premierul Ungariei are competenţele sale, are puterea sa şi din exercitarea acestei puteri pot exista consecinţe şi dincolo de graniţele Ungariei. De aceea, este important să vedem modul în care gândeşte Guvernul şi ce înţelege prin putere. (…) Eu am primit instrumente în acest sens ca să îi determin pe maghiari să acţioneze împreună. Dar, atunci când este pace, acţiunile comune nu pot fi impuse oamenilor. Deci, trebuie cumva să îi determinăm şi să îi convingem pe maghiari să participe la acţiunile comune, pentru că fiecare, şi individual, şi comunitatea, va avea de beneficiat. Eu nu pot folosi această putere de sus şi să o impun.

Trebuie să vă organizați și să luptați pentru asta

Am instrumente, am modalităţi de convingere, am argumentele mele, dar nu pot să impun anumite lucruri. Deci, să nu se aştepte fraţii mei din secuime sau din Transilvania ca eu să fac ceva de la Budapesta şi să reorganizez actorii politici din Transilvania, de acolo. Dumneavoastră trebuie să faceţi acest lucru şi să luptaţi pentru acest lucru. Noi trebuie să ştiţi că dorim să existe o voinţă comună şi, dacă se va realiza sau se va manifesta, atunci noi o vom susţine”, a afirmat Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale, citate de Agerpres.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998