CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Semnal: Virgil Magureanu crede ca puterea va pierde alegerile

0 comentarii / 1477 vizualizări / 31 ianuarie 2012

În 1996, directorul SRI, Virgil Măgureanu, a fost acuzat că a dat un semnal împotriva puterii în exercițiu, la alegerile generale, declarînd public, în ziua votului, că a optat pentru schimbare. Astăzi, din poziția de fost director, el revine cu un semnal asemănător, declarînd într-un interviu că e probabilă o schimbare de regim la alegeri.

Măgureanu, care și-a încheiat cariera politică discret, după ce partidul înființat de el s-a topit în PDL, a declarat pentru ”România liberă” că nu vede rostul anticipatelor ”fiindcă suntem într-un an de electoral, aşa că alegerile şi, probabil, schimbarea vor avea loc”. Fostul sereist e de părere și că ”e necesară o schimbare”, deși admite că nu e foarte sigur că ”ce va urma prin schimbarea actualei coaliţii de putere cu USL ar aduce un plus în ceea ce priveşte economia”.

Extrem de rezervat în declarații, în general, mai ales politice, Măgureanu pare să transmită, de această dată, un soi de mesaj criptat către serviciile secrete, recomandîndu-le neimplicarea în susținerea actualei puteri: ”dacă la această schimbare vor coopera şi serviciile, v-aş spune că mai degrabă aceasta nu e treaba serviciilor. Serviciile trebuie să stea la locul lor şi să furnizeze informaţii oportune şi corecte. Nu există nici un exemplu în care serviciile din România de după 1989 ar fi cooperat pentru păstrarea la post a şefilor lor”.

Un alt mesaj interesant este cel legat de Traian Băsescu, despre care fostul cap al SRI sugerează că e terminat politic: ”Nu mai depinde de o singură persoană ceea ce se va întâmpla major în România. Şi chiar dacă ar rămâne, nu cred că Traian Băsescu mai dispune de pârghiile necesare pentru a redresa situaţia într-un sens benefic şi, în general, de ce i-am atribui mai mult decât poate face?”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998