CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9725 RON UP | 1 USD = 4.5419 RON UP | 1 GBP = 5.7376 RON UP

Semnalul ca e groasa rau: Guvernul propune lege pentru starea de alertă

3 comentarii / 6770 vizualizări / 11 mai 2020

Premierul Ludovic Orban a anunțat azi, la începutul ședintei de Guvern, că Executivul a elaborat un proiect de lege pentru starea de alertă, care va fi trimis la Parlament, iar premierul Ludovic Orban a anunțat că va cere dezbaterea lui în regim de urgență.

„Suntem în situația în care Curtea Constituțională a lipsit autoritățile de pârghiile necesare pentru lupta împotriva acestui virus. Pe data de 15 se va încheia starea de urgență. Trebuie să avem garanția că vom avea la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a putea conitnua activitatea desfășurată în ultimele trei luni. Lupta împotriva epidemiei a început înaintea declarării stării de urgență. E clar că decizia Curții Constituționale limitează foarte mult marja de mișcare și, pentru a avea deplină legitimitate, am decis să elaborăm acest proiect de lege”, a spus Ludovic Orban, conform Mediafax.

Decizia guvernului este singura rațională și de bun simț în acest moment, date fiind condițiile existente, dar, în egală măsură, ea denotă disperare la nivel înalt și o criză majoră a soluțiilor.

De ce spunem asta?
Simplu: ideea unei propuneri legislative care să reglementeze, constituțional de astă dată, delicata problemă a restrîngerii de drepturi fundamentale, se putea materializa de multă vreme. Parlamentul României se poate mobiliza rapid în situații speciale, tocmai a dovedit-o cînd cu respingerea autonomiei Ținutului Secuiesc.
În 3-4 zile, maxim, necesara lege putea parcurge toate etapele pînă la promulgare.
De ce nu s-a întîmplat astfel e lesne de înțeles: ar fi însemnat negociere între partidul lui Klaus Iohannis, PNL, și cel al lui Ciolacu, pentru a se asigura parcursul fără obstacole al legii.

Ori, cum să negocieze PNL cu PSD cînd președintele Klaus Iohannis tocmai a re-descoperit savoarea înfierării ”ciumei roșii” în apropiatul context electoral?

De dragul intereselor sale și ale partidului său, Iohannis le-a sacrificat pe cele ale cetățenilor.
Iar faptul că acum, guvernul anunță un asemenea proiect cînd au mai rămas doar 4 zile pînă la data de 15 mai, nu poate releva decît că situația e atît de dramatică încît s-a decis in-extremis renunțarea la orgolii. Și că, oricît s-au chinuit creierele guvernamentalo-liberalo-prezidențiale, nu s-a putut identifica altă soluție pentru ieșirea din impas. Mai bine mai tîrziu, însă, decît niciodată. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Introducerea interdictiei de intrunire pentru grupuri mai mari de 3 persoane are mai multe scopuri ascunse:
    1, sa nu existe demonstratii,manifestatii,revolte impotrica regimului iohanist asa cum a facut si Ceausescu in 1989
    2, sa nu se poata reuni PSD in congres extraordinar pentru a-l da jos pe Ciolacu si sa puna in fruntea partidului un om capabil si hotarit care ar fi in stare sa stearga pe jos cu gruparea de teroristi galbeni-portocalii care ii asupresc pe romani,cu care nu se poate face .vreun compromis

  2. Relaxarea se face la cererea decerberaților care au adoptat deja sintagma curuvirus. Mor doar obezii, hipertensivii și diabeticii, adică majoritatea românilor. Cu burtoacele pline de mici, expuse la Soare, râgâie curajul în ei. N-au decât 20-50 kg peste normal.

    Legea este necesară întrucât vor fi obligați să închidă punctual localități, mai mici sau mai mari pentru efectuarea anchetelor epidemiologice cu rost.

  3. Inseamna ca nu au furat, au devalizat statul roman! Au facut JAF! Asta este daca justitia ii acopera!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998