CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Semnalul de lupta e dat din Dambovita

0 comentarii / 1604 vizualizări / 26 iunie 2013

Elena Udrea ataca la baioneta. Deschide ostilitatile cu Vasile Blaga. Pretextul este Dambovita. Organizatia PDL condusa, pana de curand, de faimosul Florin Popescu. Descapatanat de Blaga. Motivul fiind chiar Udrea. Ei bine, rivala presedintelui PDL a inteles sa declanseze razboiul politic chiar din acest punct.

Florin Popescu este un lider PDL. Si nu unul oarecare. Pana la alegerile locale, el a taiat si spanzurat in Dambovita. Din pozitia de presedinte al Consiliului Judetean. A fost dat peste cap de un lider politic al PSD, a carui stea a rasarit, relativ recent, pe firmamentul judetului Dambovita. Adrian Tutuianu nu numai ca l-a debarcat pe Florin Popescu, preluand in numele PSD sefia Consiliului Judetean, dar nu a acceptat niciunul dintre compromisurile obisnuite, care se fac in Romania intre invingatori si invinsi. Astfel incat, pe neasteptate, Florin Popescu a fost izolat.

Cum a raspuns provocarii acest tanar lup politic care, in paranteza fie spus, a plecat din PNL odata cu Theodor Stolojan, distrugand practic, pentru mult timp, organizatia liberala din Dambovita. El a ales sa lupte de partea Elenei Udrea. A avut sau nu instinct politic? Are sau nu vreo sansa in acest demers pe care si l-a asumat?

In aparenta raspunsul este negativ. De doua ori. O data fiindca, pana una alta, Elena Udrea a pierdut. Buldogul Vasile Blaga a invins-o la puncte pe pisicuta. Alegerile din interiorul PDL s-au transat. Pupila lui Traian Basescu nu numai ca a pierdut presedintia partidului la care a aspirat cu mult curaj, dar nu a mai izbutit sa-si urce niciun coechipier in trenul politic. In absenta oricarui compromis, ruptura este inevitabila. Singura necunoscuta era momentul.

Ar fi fost prematura fracturarea PDL imediat dupa alegerile castigate de Vasile Blaga. Si extrem de imprudenta. Blaga ar fi fost lasat cu brandul, cu sediile, cu toate pozitiile ocupate de PDL, in calitate de principal partid al opozitiei, iar Elena Udrea, rupand partidul, nu ar fi avut pentru moment nici destinatie, nici locatie. Era necesar ca, in prealabil, o noua forta politica sa se configureze, astfel incat PDL-ul, desprins de Elena Udrea, sa aiba o adresa de destinatie.

Ei bine, acest moment interesant pe scena politica romaneasca este aproape. Demersurile consilierilor prezidentiali si ale altor apropiati politici ai presedintelui au inceput sa se concretizeze. O nebuloasa politica, un soi de Partid Popular de dreapta tinde sa se contureze. Din schijele rezultate in urma exploziei, dar si imploziei regimului Basescu. Cel putin sub aspect simbolic, Elena Udrea are unde sa se duca, iar pentru aliatii ei din PDL se contureaza o alternativa.

Semnalul a fost dat. Unul dintre cei mai credibili politicieni PDL, Liviu Negoita, care de mai multe ori a fost in carti atat pentru sefia partidului, cat si pentru functia de prim-ministru, a fost detasat in Dambovita, in calitate de presedinte interimar PDL, pentru ca, dupa debarcarea lui Florin Popescu, sa pregateasca alegerile, evident in favoarea lui Blaga. Si, ce sa vezi, o parte semnificativa a organizatiei s-a rasculat. Inseamna ca Florin Popescu e inca puternic. Si mai inseamna ca, undeva acolo sus, cineva il iubeste. Si, ca dovada, Elena Udrea a reactionat in forta. A acuzat deschis conducerea PDL pentru sacrilegiul de a-l fi debarcat pe aliatul ei.

Ceea ce inseamna, nici mai mult, nici mai putin, ca securea razboiului a fost dezgropata. Pisicuta il va ataca, frontal si decisiv, pe buldog. In aceasta vara PDL se sparge. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998