CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Semnificatiile unei suspendari: plecarea lui Geoana din PSD e o chestiune de zile

0 comentarii / 1338 vizualizări / 13 decembrie 2010

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost suspendat pentru şase luni din PSD, decizia fiind luată, azi, de Biroul Permanent Naţional, cu majoritate de voturi. Decizia de suspendare a lui Geoană pentru şase luni este prevăzută la alin. (5) art. 12 din Statut, referitoare la sancţiuni.

„Am luat această decizie, e un avertisment foarte clar, e o sancţiune pentru domnul Geoană şi sunt convins că în perioada următoare domnul Geoană va avea ocazia să ne demonstreze că vrea să rămână în echipa PSD”, a spus Ponta, întrebat dacă BPN l-a sancţionat pe Geoană. „Regret faptul că am ajuns în această situaţie, nu este vina noastră, dar era important ca astăzi să punem capăt acestui subiect artificial şi PSD să se exprime aşa cum este normal vizavi de lucrurile care privesc viaţa României şi scena politică, şi asta vom face de acum încolo”, a mai spus Ponta. Liderul PSD a precizat că responsabilitatea pentru o eventuală următoare sancţiune îi revine lui Geoană.
„Pentru mine, acest subiect este închis. Din punctul meu de vedere, sancţiunea este un semnal foarte clar, pe care recunosc că îmi doresc ca domnul Geoană să îl înţeleagă foarte corect”, a mai afirmat Ponta, conform Mediafax. El a refuzat să precizeze natura sancţiunii, motivând că sancţiunea va fi prezentată public după ce va fi redactată. Ulterior, decizia a fost anunțată presei de către purtătorul de cuvînt al PSD, Radu Moldovan.

Întrucît Geoană a anunțat, deja, săptămîna trecută, că nu are de gînd să tacă din gură și că va continua să spună adevăruri incomode pentru actuala conducere a PSD, e de așteptat ca plecarea sa din partid, voită sau decisă de alții, să fie, de acum, o chestiune de zile.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998