CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Senatoare PNL, cerere-soc: NATO sa activeze art.5 pentru cyber-atacul asupra Romaniei

8 comentarii / 3363 vizualizări / 20 mai 2022

România trebuie să analizeze, în parteneriat cu NATO, în ce măsură ar putea fi activat celebrul art.5 din tratatul organizației, potrivit căruia un atac asupra unei țări membre declanșează riposta tuturor, în solidar, în urma recentelor atacuri cibernetice asupra României. Solicitarea stupefiantă aparține senatoarei PNL Nicoleta Pauliuc, într-o analiză publicată pe Digi24.ro.

Senatoarea susține că războiul din Ucraina trebuie să împingă Europa la luarea unor măsuri majore. Între acestea, ”crearea de la zero sau revizuirea din temelii a instituţiilor care se concentrează pe un anumit aspect al ameninţărilor hibride – aşa cum sunt, spre exemplu, atacurile cyber la care a fost supusă România. Iar, aici, în parteneriat cu NATO, trebuie văzut în ce măsură atacurile cibernetice pot activa articolul 5 al tratatului NATO”, afirmă Pauliuc.

”Trebuie avută în vedere dezvoltarea sau revizuirea instrumentelor juridice în așa fel încât să răspundă mai bine amenințărilor hibride”, ca și ”investiția în mecanisme de schimb de informații care pot ajuta mai bine comunicarea între statele membre cu nivelul de decizie al UE”, ”creșterea pregătirii UE pentru atacuri hibride prin exerciții și simulări” și ”investiţii şi finanţare crescute pentru îmbunătăţirea capacităţilor de bază necesare luptei împotriva ameninţărilor hibride” mai cere senatoarea. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Poporul roman trebuie sa stie ca economia americana depinde in proportie de 50% de industria de armament si industriile conexe. Mai trebuie sa stie ca productia de arme a crescut de 8 ori de la inceputul conflictului. Razboiul este o sursa de crestere economica si de prosperitate pentru SUA. De aceea administratia americana va plati si va stimula prin diverse mijloace pe partenerii sai CRIMINALI
  ( PNL ) sa furnizeze pretexte pentru continuarea si extinderea razboiului. Teritoriul Ucrainei nu le ajunge. Devastarea Ucrainei nu le ajunge. Cine este criminala Pauliuc si ce cauta in Parlamentul Romaniei ?

 2. vrabia malai viseaza
  trebuie aruncata peste gard la Deveselu!
  (paul-iuc din Tecuci
  pare nume ukran,
  dupa mecla etnia e 80% certa
  -ne abtinem).

 3. Lui Pulic i-a sarit mustarul(de Tecuci). Sa vedem cand o va lua peste ochi si-i va sari bulionul(tot de Tecuci)

 4. Senatoarea sa stie ca si Romania a luat parte la atacurile cibernetice din feb si martie asupra siteurilor rusesti. Reteaua Vodafone Romania (fosta UPC) a fost folosita pentru asta. Deci art 5 nu se aplica pentru ca rusii au ripostat, nu au atacat primii.

 5. CINE E SI MUHAIAUA ASTA? NICOLETA CU BICICLETA..FARA SA…C.V. UL O RECOMANDA SA DEA INDICATII STRATEGICE MILITARE?! MAI SA FIE! MAI ERA UNA CARE A NEMERIT TOT BATALIONUL SI INCLUSIV PE COMANDANT, ERA DNA NICOLAI..PROCUROR DE OLTENITA, VANZATOR DE ARMAMENT INTRE MANDATELE PARLAMENTARE…ALE DREAKU PATACHINE…A FACUT STRATEGII CU MARIAN PETRACHE …CE ZDRENTE ..
  CAND TE RIDICI IN VIATA PE CUR, NU ASTEPTA SA ITI APRECIEZE CINEVA CREIERUL…MADAM PAULIUC! MARS LA RAZBOI INTAI NEAMUL TAU, TUTO! Arde-v-ar focul iadului pe toti cretinii care ati izvorat in tara asta!

 6. @Otilia1956
  Și dacă românii și omenirea știu că SUA face mulți bani, ce ar trebui să facă?! Să stea cu piepturile dezgolite in fața agresorilor că să moară de ciudă complexul militar-industrial?! Asta pentru că rușii sunt impecabili moral, nu fac moarte de om pentru bani ci pentru scopuri înalte precum denazificarea
  Cu alte cuvinte, au dreptul divin să omoare pe oricine le vine lor, la ei acasă
  Sper din tot sufletul să nu vă vină rândul la denazificare

 7. Fa, pauliuc(nume de rutean), PUNE, DRACULUI, MINA SI CITESTE ”ARTICOLUL 5” SI VEZI CE PREVEDE.
  FIINDCA ESTI TIMPITA SI ARIERATA, L-AM CAUTAT EU PENTRU TINE SI ITI CER SA-L CITESTI SI SA VEZI CA TE STERGI CU EL LA CUR:
  ”Art.5: Părțile convin că un atac armat împotriva uneia sau mai multora dintre ele, în Europa sau în America de Nord, va fi considerat un atac împotriva tuturor și, în consecință, sunt de acord ca, dacă are loc asemenea atac armat, fiecare dintre ele, în exercitarea dreptului la auto-apărare individuală sau colectivă recunoscut prin Articolul 51 din Carta Națiunilor Unite, va sprijini Partea sau Părțile atacate prin efectuarea imediată, individual sau de comun acord cu celelalte Părți,a oricărei acțiuni pe care o consideră necesară, inclusiv folosirea forței armate, pentru restabilirea și menținerea securității zonei nord-atlantice. Orice astfel de atac armat i toate măsurile adoptate ca rezultat al acestuia vor trebui raportate imediat Consiliului de Securitate. Aceste măsuri vor înceta după ce Consiliul de Securitate va adopta măsurile necesare pentru restabilirea și menținerea păcii și securității internaționale.”

 8. hahaha, stati linistiti nu activeaza nimeni nimic. Trebuia activat imediat ce a dat Rusia drumul la razboi si am fost invadati de sute de mii de sovietici, nici turcii pe vremuri nu trimiteau atatia oameni peste noi.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998