CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Senator al puterii la DNA. Basescu arata pisica posibililor dezertori din PDL?

0 comentarii / 1757 vizualizări / 23 mai 2011

Secţia de combatere a corupţiei din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) face investigaţii cu privire la senatorul PDL de Constanţa Mircea Banias şi secretarul general al MAI, parlamentarul fiind adus azi pentru a fi audiat la sediul DNA – Structura Centrală. Operația vine la doar o zi după ce au explodat pe piață informații privind o dezertare masivă de senatori din rîndul PDL înspre USL.

Mircea Banias, care fusese citat pentru a fi audiat, azi, la DNA, a fost adus, în cursul dimineţii, la Structura Centrală a Direcţiei. Potrivit articolului 72 din Constituţie, parlamentarii nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. „În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri”, potrivit articolului 72 din Constituţie. Zeci de percheziţii au loc, azi dimineaţă, în Bucureşti şi Constanţa, fiind vizată şi casa secretarului general al Ministerului Administraţiei şi Internelor Laurenţiu Mironescu. La descinderi participă poliţişti de frontieră, coordonaţi de procurori DNA, acţiunea începând la ora 6.00. Reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră au declarat pentru Mediafax că aproximativ 50 de percheziţii au loc în Constanţa şi în Capitală, într-un dosar de evaziune fiscală şi contrabandă instrumentat de Poliţia de Frontieră în octombrie 2010.
Percheziţiile – 25 în Constanţa şi 25 în Bucureşti – vizează aducerea la audieri, la sediul DNA, a mai multor persoane, printre care senatorul PDL Mircea Banias, fost director al Administraţiei Porturilor Constanţa, şi secretarul general al MAI Laurenţiu Mironescu, au declarat surse judiciare.
Senatorul PDL Mircea Banias a fost acuzat pentru favorizarea infractorului în dosarul privind vânzarea unor motoare industriale de la UCM Reşiţa firmei lui Said Baaklini, achiziţie ce a condus la o restituire de TVA în valoare de 60 milioane euro.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998