CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Senator PSD: Arafat vrea ca de urgentele medicale să se ocupe pompierii, politistii si jandarmii

3 comentarii / 2224 vizualizări / 11 mai 2022

Proiectul MAI de trecere a asistenței medicale de urgență de la Ministerul Sănătății sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență – proiect puternic susținut public de Raed Arafat, este ilegal și incorect în egală măsură, acuză senatorul PSD Florian Bodog, într-o declarație parlamentară.

”Incorect pentru că Ministerul Sănătății nu putea lipsi de pe lista instituțiilor avizatoare pentru proiectul de act normativ(…) Ilegal pentru că propunerile MAI încalcă pur și simplu Legea nr. 95/2006 privind reforma în sănătate, care stipulează foarte clar că asistența medicală de urgență este parte a asistenței de sănătate publică (Art. 6 lit. h), iar „asistența de sănătate publică este coordonată de către Ministerul Sănătății” (art. 2 alin. 6). Pe cale de consecință, asistența medicală de urgență nu poate fi coordonată decât de Ministerul Sănătății, indiferent dacă se realizează de unități sanitare de stat sau private!”.

”“Vizionarii” care doresc să transfere urgențele sanitare de la Ministerul Sănătății la Ministerul de Interne, practic vor ca de urgențele medicale să se ocupe pompierii, polițiștii și jandarmii, iar medicii să ajungă doar niște simplii executanți sau auxiliari ai SMURD. Mă mir că nu au propus direct desființarea Serviciului de Ambulanță” mai spune Bodog. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Pai, au experimentat in pandemie…vi s-a parut ca a contat vreo parere medicala?! Toate deciziile au fost luate de ei – pompieri, jandarmi, politisti, sereisti, meapenisti, tot isti din istia cu epoleti…li s-a parut un succes, au raportat la Davos depasirea numarului de morti la hectar…daca nu le cere nimeni socoteala…curios, cum astia cu legea in gura, cu juramant de apararea drepturilor constitutionale, se pisa pe Constitutie si pe lege in sculare si-n culcare si nu le taie nimeni ¨scarbavnicul madular¨ cu care fac asta…

    • pulane pentru tot poporu

    • Da, aia au alergat și cei din Ministerul sănătății au încasat la greu. Plus șpagă.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998