CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Senator PSD, atac dezlănțuit: ”Iohannis și Ciucă s-au cocoțat la putere pe cadavrul imaginii României”

2 comentarii / 1781 vizualizări / 19 decembrie 2022

Senatorul PSD Florian Bodog a întocmit lista neagră a responsabililor pentru eșecul ”monstruos” al aderării la spațiul Schengen și afirmă, într-o declarație parlamentară de o vehemență rar întîlnită, că ”vremea linsului de clanțe la ambasadele străine a trecut”. Semn că nervii în coaliția de guvernare sunt tot mai întinși.

În declarație, Bodog înșiruie principalii autori ai acestui eșec:

”lohannis, Ciucă, Bode, Aurescu, Hurezeanu, Orban, Cîțu și multe alte nume care s-au cocoțat la putere pe cadavrul imaginii României în Europa și în lume.
Nu trebuie să uităm nici cauzele.
Țineți minte cum, așa-zisa dreaptă românească își punea poalele în cap și fugea, vorba turnătorului Petrov, patronul ei spiritual și nu numai, ca să lingă clanțele ambasadelor străine și să se plângă de orice, atunci cînd nu erau în stare prin forțe proprii să convingă românii să îi voteze?

Țineți minte cum Monica Macovei tuna în Parlamentul European, fară dovezi, ceva de genul lui Trump, că la noi se fură voturi?
Țineți minte ONG-urile cu finanțare obscură care au petrecut ani de zile – și multe milioane de euro veniți nu știm de unde – pentru a terfeli imaginea României?
Țineți minte un director de bancă austriacă la care astăzi nici gura nu-i miroase pentru că nu a mâncat usturoi și care spune că nu poate comenta decizii politice, dar care în 2017 se lăuda că protestează împotriva Guvernului României?
Țineți minte, acum, recent, un ministru de exteme care în loc să facă lobby pentru România, în Suedia, sau Olanda, sau Austria, se plimba pe la Istanbul?
Țineți minte, tot recent, un ministru de inteme care ne spunea că omologul lui austriac, cu care a dat mâna, nu vorbește împotriva României?
Țineți minte un premier care s-a mulțumit să dea un telefon la Viena cu o seară înainte de votul din JAi?
Țineți minte un președinte care, pentru că vorbește totuși limba germană, ar fi trebuit să stea o săptămână, o lună, oricât, pe capul austriecilor, la ei acasă, dar s-a ascuns cine știe pe unde?

Poate, deși mă îndoiesc, o parte dintre acești oameni vor învăța ceva din acest eșec și se vor retrage. Poate, totuși, alții își vor da seama că a împroșca minciuni și manipulare și declarații ticăloase despre propria țară se va întoarce nu împotriva lor, ci împotriva propriului popor. Poate. Ceea ce românii au văzut însă mai clar decât orice este faptul că linsul de clanțe, nu de ei, ci de cei care pretind că le vor binele, nu le aduce de fapt nimic bun ci, dimpotrivă, le fură demnitatea, le fură munca, le fură mândria de a fi realizat atâtea lucruri în țara asta, decenii de sacrificii șterse cu buretele de câteva persoane pentru care a fost mai important să își vorbească țara de rău și să dea apă la moară unor străini care nu ne vor binele!” afirmă senatorul PSD.

”Dacă e să învățam ceva din eșecul monstruos al „dreptei” din România în dosarul Schengen, este faptul că nu capul plecat, nu privitul de jos în sus la alții, nu clanțele linse la ambasade și ridicatul poalelor în cap față de străini duc România mai departe, ci demnitatea și energia și, mai mult decât orice, fermitatea” mai spune fostul ministru al Sănătății. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Adevar graitai!

  2. & Pensiile au apărut cam în același timp cu societatea socualistă, cu marxiștii, ca o necesitate de a asigura mijloace de supraviețuire categoriilor de lucrători defavorizate, mineri, metlurgiști, lucrători în fabrici, care nu mai puteau munci din cauza degradării sănății cauzată de condițiile nefavorabile de muncă, ? Ca proprietari, specialiști, indivizi educați, societatea democratică și capitalistă a inițiativei și prosperității vă oferă libertatea de a prospera ca proprietari, idivizi educați, indivizi cu inițiative antreprenoriale, etc., ? Aceia care lucrează programându-și pensii, exprimă programari de tip socialist, bolșevic , marxist, manifestându-se ca oponenți ai dezvoltării și evoluției societăților în care lucrează, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998