CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Senator PSD-intrebare cheie: De ce platesc romanii saraci pentru masinile bogatilor?

18 comentarii / 3652 vizualizări / 18 mai 2022

Românii de rînd dau bani din buzunar pentru subvenționarea mașinilor de lux ale bogaților, din cauza unor decizii ciudate ale ministerului Energiei, acuză senatorul PSD Florian Bodog, într-o declarație parlamentară.

”Așa cum știți, prețul mașinilor electrice noi în România și în lume este unul mare sau foarte mare pentru majoritatea covârșitoare a populației. Prețurile pornesc de la aproximativ 30.000 de euro și pot depăși cu ușurință chiar și 100.000 de euro. Pentru achiziționarea acestor autoturisme, statul român oferă așa-zisele tichete verzi finanțate din taxele și impozitele plătite de români. În același timp, proprietarii acestor mașini sunt scutiți de anumite taxe și impozite și beneficiază și de alte avantaje, precum stații rapide de încărcare, uneori gratuite, toate plătite din bugetul comun al tuturor românilor și al celor care-și permit aceste mașini, dar mai ales din al celor care, din nefericire, nici măcar nu pot visa la ele.

Cu alte cuvinte, observăm cum păturile cele mai sărace din România îi subvenționează pe cei bogați. În acest context, am aflat cu surprindere și dezamăgire despre obligativitatea impusă recent de către Ministerul Energiei pentru beneficiarii programului ,,Electric-Up”, deja mult întârziat timp de 6 ani. Aceștia trebuie să ofere acces și curent gratuit mașinilor electrice care vin la stațiile de alimentare pe care le vor cumpăra folosind sumele primite în cadrul programului.
Stau și mă întreb: ce argumente a putut găsi Ministerul Energiei prin care să fundamenteze introducerea acestei obligativități noi, despre care beneficiarii programului ,,Electric-Up” nu au fost informați decât odată cu semnarea contractelor de finanțare?
Ceea ce este profitabil pentru buzunarele celor puțini și bogați rămâne, însă o gaură în buzunarele deja sărăcite ale celor mulți. Ei vor continua să muncească pentru salariul minim din care își permit să cumpere, eventual, doar mașini second-hand poluante aduse din străinătate sau mașini noi ieftine și mai puțin performante(…) Curat capitalism!” conchide senatorul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

18 Comentarii

 1. Bre pesedixtule( sa fiu ca Michael Obama și sa bag un x) mașinilii electrice nu poluează ca alea pe gpl, motorina sau benzina! Deci se investește în viitor!
  Când o sa fi casate câteva zeci de mii de electrice o sa vedem cum ne descurcam cu aceea problema! Pana atunci taci din gura și nu mai carai! Guvernul este haiduc! Ia de la aia care nu au și da la aia care au!

  • Acea problema nu aceea! Sorry! Pt nepoții lui Graur

  • esti un imputit, mai anti pesedistule

   • Dobitocule! Eu eram ironic! Dacă eu sunt penelist atunci tu ești inbreed! Citește mai multe postari de ale mele! Ma poți injura de tot ce vrei dar nu ma fa penelist! Capisci oligo?

  • Întrebarea cheie zboară, programul rămâne.

   • Volodimir „Puli-n” gât la mă-sa.
    Ucrainean de căcat cu puli-n gât si-n cap,
    futut de tot batalionul AZOV, acum defunct.

    • Hop, iar ai apărut să-i sugi pula lui Pulin pentru o votcă virtuală.

     Câteva zeci de mii de puieți ruși au crăpat ca niște vrăbiuțe căzute pe asfalt.

     • Du-te după morţii tăi din Azov, scursură diareică de căcat!
      Hai sictir, otravă ucraineană de pripas!
      „Puli-n“ mă-ta!

     • Un pic de suflet trebuie să ai și tu, totuși, au crăpat zeci de mii de labagii ruși crezând că-i sug pula lui Pulin.

     • N-o mai freca aici cu „sufletul“, otreapă globalistă murdară, mâncătoare de căcat,
      Volodimire al curului, Zelenskătură-scursură pe bani!

     • Labagii lui Pulin au crăpat în timp ce erau la furat în Ucraina.

      Scursurile lui Pulin putrezesc pe acolo deși cernoziomul Ucrainei era deja foarte bun.

     • Rahaturilor, căzături slave din suveranism în cretinism de sclaveţi,
      ucraineni sugători de pule globale, de jidani,de anglo-saxoni şi de negrii!
      Muieeeee de la câini, băăăăă, jegurilor!

     • Sugi pula, sclav sovietic!!! :))))))))))))))))

     • cu gura plină de sloboz sovietic de la Ucraina lui „internaţionalist-progresistă“ (sovietică, cu Zdrelensky, noul Lenin), UE (noua Uniune Sovietică) şi USA (Uniunea Sovietică Ailaltă). Imperiul sclaveţilor globali, proşti şi sugători de pulici de la Marii Licurici. Numai malahie îi iese din gură spurcăciunii cretinopate.

 2. mashina electrica e statement eco,
  mai!

 3. Bogatanii lumii încep sa practice turismul spatial(am înțeles ca rachetele sunt eco, ca și avioanele), au iahturi cât un transatlantic(probabil cu vele), iar acum au interesul să-i prosteasca pe prosti cu „binefacerile” mașinutzelor electrice. Pe lângă foarte multele inconveniente, în raport cu cele pe benzina și motorina, mai apare o noua modalitate de control al turmei.

 4. scuze: a turmei

 5. @ Bă, economia asta controlată și însușită în mare parte de generali , chestori , protipendada, care produce împrumuturi pentru grade, funcții, salarii și pensii, care de care mai speciale, construită cu academicieni ca Isărescu, Dăianu, Dobrescu, Iancu , Franc și juriști ca Bîrsan, Pop, etc., funcționează de i-ar reda lui Nicolae Ceaușescu statutul de „Geniu al Carpaților”, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998