CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Senator PSD: ”Nu am fost, nu sunt şi nu voi fi sluga Americii”

0 comentarii / 1515 vizualizări / 26 februarie 2013

Senatorul PSD Valer Marian critică dur administrația americană, într-o declarație politică în Senat, pentru tratamentul de colonie acordat României și concretizat prin încercarea de acaparare pe nimic a marilor sale resurse naturale, pe trimiterea unor ”pro-consuli” pe post de ambasadori șamd. ”Nu este admisibilă umilirea românilor de către Administraţia SUA” mai spune senatorul ardelean în declarația sa.

”Nu am fost, nu sunt şi nu voi fi sluga Americii, deşi am tot respectul faţă de poporul american şi faţă de principiile secularei democraţii americane” afirmă senatorul de Satu Mare, în declarația rostită azi în plen. ”Nu este admisibilă însă umilirea românilor de către Administraţia SUA prin neacordarea vizelor libere pentru cetăţenii români, prin neacordarea unor ajutoare substanţiale României şi prin nepromovarea unor investiţii majore în ţara noastră, spre deosebire de alte foste state socialiste, ca Ungaria, Polonia şi Cehia, având în vedere devoţiunea manifestată de poporul român prin implicarea armatei române în războaiele antiteroriste din Afganistan şi Irak ori prin facilităţile acordate SUA pentru utilizarea aeroportului Mihail Kogâlniceanu şi pentru amplasarea scutului antirachetă. Nu este admisibil nici comportamentul de proconsuli al ultimilor ambasadori americani în România. Nu este admisibilă nici acapararea, pe ochi frumoşi de dincolo de Ocean, a unor resurse naturale vitale şi valoroase ale României (petrol, gaze, inclusiv de şist, aur, uraniu ş.a.).(…) Am fost, sunt şi voi fi adeptul porţilor maramureşene, nu al înaltelor porţi din alte puncte cardinale ale lumii” afirmă parlamentarul.

În paralel, Marian sugerează, în declarația sa, că materialele difuzate în ultima vreme de postul ”Vocea Rusiei” ar avea legătură cu SRI, mai precis cu generalul Florin Coldea, nr.2 în serviciu, cu referire în special la un material recent, care anunță că se pregătește o revoltă anti-Ponta în PSD.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998