CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Senator USR: Falimentul City Insurance a prăbușit Fondul de Garantare a Asiguraților. Ce va fi cu Euroins?

2 comentarii / 2086 vizualizări / 11 aprilie 2023

Senatoarea USR Anca Dragu a adresat o interpelare Monei Cucu, directorul Fondului de Garantare a Asiguraților, în care solicită date despre starea financiară a fondului, în condițiile recentului faliment al Euroins, și al celui mai vechi al City Insurance: mai sunt sau nu bani pentru asigurați?

”În ultimii 8 ani, patru companii de asigurări au intrat în insolvență. În anul 2021 am avut primul faliment dezastruos. Compania City Insurance, cel mai mare asigurator RCA din România, a intrat în faliment lăsând în spate o cotă de piață de 45% și 3 milioane de polițe” afirmă Dragu.

”Speram că acest tip de eveniment să nu se repete, însă în prezent ne confruntăm cu al doilea faliment dezastruos și a patra companie de pe piața asigurărilor RCA care intră în insolvență.
Potrivit legislației, insolvența este urmată de plata către cei 2,76 milioane de păgubiți prin intermediul Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA). Peste 60% din rezervele financiare adunate ale Fondului s-au consumat în 2022. O parte consistentă din acestea au fost cheltuite în ultimele 6 luni ale anului 2022, când s-a ajuns la o medie lunară de 6.000 de cereri (persoane fizice și firme), plătite în urma falimentului City. Datele furnizate în presă au arătat că Fondul a scăzut de la 623 de milioane de lei la 250 de milioane de lei într-un an.
Prin urmare, vă rog să-mi comunicați:
Care este situația financiară a Fondului de Garantare a Asiguraților?
Cât a fost plătit pentru fiecare asigurat în cazul falimentului City Insurance și care sunt estimările în cazul falimentului Euroins?
De unde provin resursele Fondului de Garantare a Asiguraților?” solicită senatoarea. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. ” Senator USR: Falimentul City Insurance a prăbușit Fondul de Garantare a Asiguraților .”
    -poate va phoote un proces de calomnie,
    chiar v-ar face un bine!
    (idiotu’ cartianu stie)

  2. dupa cate stim:odata cu expirarea politei dispare si raspunderea,
    vor veni polite SCUMPE si Fondu se va umple,va curge si peste margini,simplu.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998