CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9675 RON DOWN | 1 USD = 4.6709 RON DOWN | 1 GBP = 5.7134 RON DOWN

Senator USR: Nu umiliti rusii, trebuie sa fim empatici cu ei

14 comentarii / 3154 vizualizări / 28 martie 2022

Vestul a greșit în raport cu Putin la fel cum a greșit și în raport cu Hitler, se afirmă într-o declarație politică parlamentară a senatorului USR Cristian Bordei, care mai îndeamnă – oarecum surprinzător, dacă ne gîndim la retorica uzuală a partidului său – la empatia românilor față de rușii de rînd, care ”nu ar trebui stigmatizați”.

”Putin a fost același de la bun început, planul sau a constat mereu în destabilizarea vestului și reconstruirea fostei URSS. În esență, Vestul a greșit la fel cum a facut-o și cu Hitler. La fel ca în cazul ocupării regiunii sudete a Cehoslovaciei și a Anschluss-ului austriac, Europa a ramas divizată, inertă, parcă fără răspuns și după invazia Georgiei din 2008 respectiv ocuparea Crimeei din 2014(…) Sancțiunile impuse Rusiei vor lovi greu în poporul rus, iar cu puțina speranță poate se va revolta și va da jos conclavul de KGB-iști de la butoane. Trebuie însă să avem grijă atunci cînd impunem sancțiuni asupra unui popor, pentru că tot istoria ne învață faptul că un popor îngenuncheat, marginalizat, umilit, va fi împins tot către soluții extreme. Altfel spus, dincolo de sancțiunile impuse, este necesara o apropiere empatică față de rușii de rand. Aceștia nu trebuie stigmatizați, oricat de tentați am fi, nu este în totalitate vina lor pentru ce se întîmplă” afirmă senatorul USR. (B.I.)

foto: Pixabay.com

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. Așa cum românii nu pot fi acuzați pentru crimele comise de regimul lui Ion Antonescu sau de teroarea instaurată de regimul lui Nicolae Ceaușescu, nici rușii nu pot fi acuzați de deciziile regimului Putin. Nu poate fi acuzat tot poporul evreu pentru crimele săvârșite de evreii bolșevici veniți pe tancurile sovietice, care au instaurat teroarea comunistă în România.
  În general, popoarele nu au fost vinovate de derapajele criminale ale unor conducători vremelnici.

  • Boule de cacat, doar borasti vorbe. Vorbesti aiurea despre evrei si rusi doar ca sa spui ceva? Vezi-ti dracu de neamul tau prost care te-a slobozit prin fundurile Moldovei si nu mai vorbi in numele neamului romanesc!

  • „Colegul de facultate mecanică (TCM) al lui Vasilică Militaru, colonelul Bogdan Mîndrilă, era şeful SRI Neamţ în timp ce el era instalat pe lângă mănăstirea Petru Vodă, din acelaşi judeţ…
   Colegi şi amici la Facultatea Construcţii de Maşini din Politehnică din Bacău, Mîndrilă şi Militaru au terminat facultatea împreună în 1991, dar drumurile lor nu s-au despărţit prea tare, ci s-au reunit mai ales în judeţul Neamţ.
   Bogdan Mîndrilă (născut în 25.03.1967) a intrat în rîndul cadrelor active ale Serviciului Român de Informaţii în anul 1993, iar din 2001 a îndeplinit funcţii de conducere în diferite unităţi teritoriale ale SRI.
   În acelaşi an, 2001, apare şi Vasilică Militaru la mânăstirea Petru Vodă şi se lipeşte de părintele Justin Pirvu, iar în 2003 se mută cu totul la Petru Vodă.
   În 2005, când SRI-ul era foarte concentrat pe filarea activităţii „legionare“ de la mânăstirea Petru Vodă (judeţul Neamţ), unde deja era instalat Vasilică Militaru, vine şi fostul lui coleg, colonelul Bogdan Mîndrilă, pe funcţia de şef al SRI Neamţ, unde stă până în septembrie 2012. În timpul acesta, Vasilică Militaru mai făcea pe şoferul pentru mânăstirile din zonă şi trecea des prin oraş, pe lângă sediul SRI. Numai el ştie dacă mai intra la o cafea la colonelul Mîndrilă sau lăsa vreun plic la poartă.
   În 2016 Bogdan Mîndrilă apărea încă în public ca şef SRI al Bacău (unde fusese transferat în 2012) şi dispare de acolo complet din peisaj abia în 2019, când SRI renunţă la organizarea judeţeană, trecând la cea regională, existând probabilitatea să fie în retragere sau să se fi transferat înapoi în Neamţ, unde şi domiciliază.
   Oricum, când în 13 septembrie 2018, când, cu o aproape o lună înainte de referendumul pentru familie, Vasilică Militaru depunea la Curtea de Apel Bacău celebra şi ultramediatizata sa plângere penală împotriva bisericii (BOR, biserica susţinnd referendumul pentru familie), cea mai mare realizare (operaţiune) a vieţii sale, şeful SRI Bacău era fostul său coleg, colonelul Bogdan Mîndrilă.
   Vasilică Militaru a recunoscut şi că prin asociaţia sa întreţine şi în prezent o relaţie instituţionalizată cu SRI-ul, iar sigla Asociaţiei sale este identică cu octogonul emblemă al SRI-ului.“

   • Bogdan Mândrilă a fost un anonim coleg din celălalt semian de la secția TCM. După deducția ta cei trei sute de colegi de an ai lui Mândrilă au ajuns toți colaboratori ai SRI. Prietenii mei m-au avertizat că am fost lucrta informativ de fostul meu coleg de facultate, Bogdan Mândrilă.Niște călugări din Petru Vodă sunt disperați pentru dezvăluirile pe care le voi face. Ei știu bine cum l-am scos din dispozitivul Mănăstirii Petru Vodă pe ofițerul SRI Daniel Cioloca.

   • Tu singur ai lansat şopârla cu Mândrilă acesta, că ai fi cu el chestii-trestii (despre care ai zis şi că e mai prost ca tine). Tu singur ai spus, făcând cu ochiul, că eşti în relaţie instituţionalizată cu SRI-ul, cu care corespondezi. Nu cumva eşti doar nebun?

    • Cred că despre Bogdan Mândrilă poate să-ți dea mai multe informații stareța Iustina Bujor, bună prietenă cu familia ofițerului S.R.I. Daniel Cioloca din Piatra Neamț. Întreab-o pe Iustina despre firma de pază și protecție S.O.S. din Piatra Neamț care a fost plătită din banii Mănăstirii vreo doi ani de zile. Cioloca declara singur față de călugări că este ofițer SRI tranferat de la Piatra Neamț la Iași. Soția lui Ciloca este medic stomatolog în Piatra Neamț.

     • Am cunoscut un frate de manastire care mi-a povestit ca a fost prieten cu fiul acelui Cioloca din Piatra Neamt. Spunia ca a avut probleme cu drogurile. Fratele a fost dat afara din manastire atunci cind a facut un scandal monstru dupa o betie. Si el a avut probleme cu drogurile dar nu putea scapa de bautura.

     • Iar Vasilica ce probleme are, ca sigur are? Aunca vina pe Cioloca pentru ca era cu bautura si drogurile?

     • Pentru că m-ai provocat, voi da publicității în curând modul în care SRI a folosit călugării din Mănăstirea Petru Vodă pentru manipularea românilor.

     • Vasilică Militaru e doar un bou mancator de rahat.

 2. Dar americanii pot fi acuzați în bloc ca au participat la crimele ordonate de conducătorii lor, începând cu criminalul truman și toți ceilalți, inclusiv senilul robinette.

 3. Din relatarile ziaristilor independenti, razboiul a pornit cu o saptamana inainte de aparenta invazie a lui Putin, in perioada premergatoare realizandu-se un transfer masiv de armament catre regiunile separatiste si o intensificare a tirurilor de artilerie din partea armatei ucrainiene. De altfel, armata ucrainiana s-a deplasat masiv catre sud pe toata perioada anului 2021 cu intentia aparenta de a ataca si recuceri Crimeea. Putin a fost provocat sa atace sau a cazut in capcana, obiectivul americanilor fiind exact „exsanguinarea ” Rusiei printr-un proxywar si strangularea economica a Germaniei prin compromiterea gazoductului Nordstream 2. Rusia a progresat mult, nu mai este cea din perioada comunista. In schimb, America este ce a fost dintotdeauna, o plutocratie mincinoasa si lipsita de onoare, bazata pe forta armelor, care a reciclat pe toti criminalii de razboi nazisti. Dovada cea ma clara – experimentul vaccinal Covid. Incredibil ce tupeu au acesti americani, care au rasturnat regimurile din 50 de state si au circa 800 de baze militare raspandite prin toata lumea.

  • Pasol na Sibir, vidma!

 4. primul apel de un aparent bun simt din partea unui usr-ist.
  Cum nu-i banuiesc de vreun bun simt adevarat, probabil stiu ei mai multe (trecem sub rusi) sau au ceva interese.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998