CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Senatorul Citu, atac dur la premierul Citu: ”De ce nu marim salariile si pensiile daca avem crestere economica?”

1 comentariu / 2962 vizualizări / 30 august 2021

”Și acum, să vorbim de dezastrul în care ne-ați băgat în cele 11 luni de guvernare:

– De ce, dacă avem creștere economică, nu ați majorat salariile din 2017, așa cum ați promis?
– Dacă avem creștere economică, de ce ați tăiat investițiile la ambele rectificări bugetare?
– De ce, dacă avem creștere economică, amânați Legea pensiilor?

Vă tot lăudați cu creșterea economică și, în același timp, îi mințiți pe români în legătură cu toți ceilalți indicatori macroeconomici. Poate nu știți cifrele. Vă rog frumos să le notați și să le țineți minte:

– Deficitul comercial – mai mare cu 30%. Asta înseamnă că importăm mai mult decât exportăm, dar asta se întâmplă atunci când crești salariile fără discernământ și, în același timp, omori sectorul privat cu taxe, impozite, controale ale ANAF și amenințări din fotoliul de prim-ministru.
– Inflația. Rata inflației a crescut de la 0 la 2,6 – 2,7, peste ținta BNR și, în continuare, crește.
– O rată a inflației de 5 sau 6%, pentru că acolo ajungem, înseamnă tăieri de salarii și tragedii pentru milioane de familii.
– Datoria publică, pentru că ați tot vorbit de ea, ar trebui să verificați site-ul Ministerului Finanțelor, în ianuarie era 39,8%, astăzi este la 41,8% din PIB, adică cu 32 de miliarde de lei mai mult.
– Dar ce este mai grav, dle prim-ministru, este că această structură a bugetului vă dă de gol, arată că în 2017 nu reprezintă o situație specială pentru investițiile publice, arată clar că ați premeditat această situație, ați sacrificat investițiile în mod conștient. Mai mult, tot structura bugetului arată că veți face la fel și în anii următori, dacă România are ghinionul să rămâneți la guvernare. Românii trebuie să știe cât sunteți de iresponsabili cu viitorul lor.”

Exstrase din discursul senatorului PNL Florin Cîțu la dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva guvernului PSD din 23 noiembrie 2017. Vorbe memorabile, mereu valabile. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Puscariasul alcoolic/drogat din SUA ,Catu Florin isi arata marsavia inumana public. Retartdat mintal,impostor student la Grinnell College, Catu Florin este un asasin economic oriunde s-ar afla. Unicul loc unde trebuie sa fie dus Catu Florin e inchisoarea pe viata.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998