CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Senatorul Roșca-Stănescu denunta si ameninta: Guvernul Ponta blocheaza activitatea Parlamentului

0 comentarii / 1708 vizualizări / 31 iulie 2013

Senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu îl acuză, într-o declarative politică, pe premierul Victor Ponta de blocarea activității parlamentului prin respingerea pe bandă rulantă a proiectelor de legi inițiate de aleșii nației și îl amenință, totodată, că dacă nu renunță la aceste practice s-ar putea trezi cu acțiuni punitive fățișe.
”Atrag din nou atentia asupra unor practici daunatoare si periculoase pentru democratie, de care se face vinovat, in mod constant, Guvernul USL condus de premierul Victor Ponta. Ma refer la respingerea cvasigenerala a proiectelor de legi initiate de parlamentari ai diferitelor partide. In urma cu o saptamana, Guvernul Ponta a dat aviz negativ pentru nu mai putin de 19 proiecte de legi, neexistand nicio situatie de aviz favorabil. In ultima sedinta de Guvern, care a avut loc marti, 30 august, Guvernul Ponta a avizat negativ alte 18 proiecte de acte normative. Intr-un singur caz, cel de-al 19-lea, precizandu-se ca solutia ar urma sa fie data de Parlament.
Imi exprim, pe de-o parte, consternarea in raport cu acest dispret constant manifestat fata de puterea legislativa si, in al doilea rand, ingrijorarea intrucat orice analiza lucida a agendei sedintelor de Guvern ne conduce la concluzia ca asemenea avize negative, intr-un numar atat de mare, care se adauga numeroaselor hotarari adoptate in Executiv, nu pot fi in mod obiectiv documentate si analizate in mod serios in timpul scurt de numai o saptamana, scurs de la o sedinta la alta. Nu pot decat sa prezum ca, la originea acestor avize negative in serie stau nu ministrii, nu membrii cabinetului si cu atat mai putin premierul, cat birocratii din subordine. Acestia fiind primii vinovati pentru dispretul nanifestat fata de munca parlamentarilor, guvernantii fiind doar cei responsabili politic pentru a aproba, in mod mecanic, asemenea solutii si nu inteleg pericolul real, vizand golirea de continut a actului democratic.
Daca Guvernul Ponta persista in asemenea practici, ar putea sa se vada confruntat, in viitor, nu numai cu un boicot tacit, ci chiar cu un boicot explicit al parlamentarilor” se afirmă în declarație. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998