CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Senzational: atac incendiar la ursi in parlament cu o zi inaintea crimei de la Sibiu

0 comentarii / 2209 vizualizări / 13 octombrie 2016

Dacă e doar o coincidență, atunci e una epocală, iar dacă nu, probabil cineva ar trebui să lămurească situația, mai ales că, în cazul ursulețului ucis cu bestialitate la Sibiu au început, deja, să se vechiculeze scenarii conspiraționiste. Iar unul dintre ele acreditează ideea că ursul a fost eliberat în zonă de o asociație de vînători frustrați că nu pot împușca în voie urși. Iar dacă mai avem de-a a face și cu o manevră politică, atunci scandalul ia amploare.

Spunem asta pentru că, exact cu o zi înaintea incidentului de ieri care a zguduit națiunea, în parlament a avut loc un atac deșănțat la adresa urșilor, din partea reprezentanților UDMR, care susțin că locuitorii județelor preponderent maghiare ar fi terorizați de urși și că aceștia ar trebui împuținați de urgență.

”Mai trebuie să moară vreun om, să realizăm care este adevărul despre urşi?”

Astfel, deputatul Márton Árpád-Francisc, a afirmat textual, într-o declarație politică:

”Sunt deputat din judeţul Covasna, Colegiul nr. 2, o zonă muntoasă eminamente rurală, fără industrie, unde oamenii încearcă să trăiască de pe urma unor petice de pământ, care se găsesc între vastele păduri, respectiv a animalelor pe care le ţin pe păşuni.
De ce vă spun asta? Pentru că alegătorii mei sunt revoltaţi, sunt revoltaţi, căci recoltele lor sunt distruse, animalele sfâşiate de urşii care le intră chiar şi în ogradă. Nu sunt rare situaţiile când chiar viaţa oamenilor este în pericol. Oamenii sunt revoltaţi, pentru că sub presiunea unor aşa-zişi iubitori de animale, ministerul a retras lista cu numărul de animale care pot fi recoltate, cică n-ar exista o suprapopulare a pădurilor noastre cu urşi şi lupi. Şi nu numai că nu este permisă uciderea animalelor care produc pagube peste măsură, dar nici paguba acestor oameni nu este plătită de minister, chiar dacă a fost constatată. Nu cunosc situaţia râşilor şi a pisicilor sălbatice, dar la noi urşii sunt mulţi şi avem şi pagube produse de lupi. Trebuie să vă spun că nu sunt vânător şi nici n-am participat vreodată la vreo partidă de vânătoare, iubesc animalele, dar însăşi animalele domestice şi cele din pădure sunt în pericol din cauza suprapopulării prădătorilor şi numai la noi, ci şi în judeţele Braşov, Harghita, Mureş, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Vâlcea.
Ca deputat care aude păsul oamenilor, vă pun întrebarea, mai trebuie să moară vreun om, să realizăm care este adevărul despre urşi?”.

La doar 24 de ore de la atacul udemeristului, avea să moară, într-adevăr, dar nu un om, ci un pui de urs. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

foto: oradesibiu.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998