CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Serban Nicolae: De ce guvernantii ne iau dreptul la aer liber?

10 comentarii / 3071 vizualizări / 25 mai 2020

Senatorul PSD Șerban Nicolae critică vehement măsurile luate de guvern în starea de alertă, afirmînd, într-o postare pe Facebook, că acestea răpesc românilor dreptul la aer liber.

”Din 16 martie, România a intrat în starea de urgență, iar două luni mai târziu, în starea de alertă, ambele determinate de existența unui virus deosebit de contagios. Abia pe 22 mai (!!) guvernanții au emis ordine privind „măsurile de protecție sanitară” în spațiile publice. Chiar și acestea sunt incomplete și discutabile. În rest, restricții și sancțiuni. De ce nu avem dreptul la aer liber? Sunt interzise activitățile în aer liber în piețe, stadioane, terase, plaje și alte asemenea, dar sunt permise numeroase activități în spații închise, chiar fără condiționare de suprafață disponibilă sau aerisire.

Toate măsurile de protecție sanitară cerute pentru spațiile publice închise pot fi impuse și în aer liber, pentru a permite reluarea unor activități economice și sociale. La spectacole sau concerte „drive-in”, la terase și pe plaje se pot stabili reguli privind numărul de persoane prezente raportat la suprafața disponibilă, distanță între persoane, igienizare și orice alte măsuri de protecție. De ce este o certitudine că virusul atacă necruțător participanții la un spectacol în aer liber sau clienții unei terase, dar ocolește sfios persoanele aflate în spațiu închis și care, din motive medicale, sunt exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție?
În realitate, nu există nicio explicație motivată științific pentru aceste restricții și nici pentru excepțiile stabilite.

Interdicțiile, ca și măsurile de protecție sanitară, sunt în mâna autorităților guvernamentale. „Promisiunea” lui Orban că se vor ridica restricțiile începând cu 15 iunie, în condițiile în care pe 16 iunie încetează starea de alertă, este ridicolă.

În jurul nostru, în Grecia, în Bulgaria, în Ungaria, în Serbia, se acționează rațional și eficient, exact în sensul în care am arătat mai sus. Spania, cu peste 28.000 de decese asociate COVID-19, înțelege să deschidă activitățile în aer liber, inclusiv la terase.

Am susținut public și concret (prin amendamente și propuneri de texte normative) redeschiderea unor activități economice și sociale în aer liber, dar m-am izbit de refuzul încrâncenat al guvernanților. N-am văzut mari reacții de protest din partea celor care ar fi trebuit să fie direct interesați. Poate mă înșel eu. Poate e mai bine cu restricții și amenzi…” scrie senatorul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. sa intelegem ca dl. senator Serban ne ‘cearta’ ca nu iesim in strada, noi, poporul???
  sau ca se ‘impauneaza’ cu marea activitate („amendamente si texte normative”) pe care a depus-o???
  sau, cumva, si una si alta?!?

  de iesit popor (roman) in strada, aproape exclus; si oricum, daca PSD crede ca s-ar putea cocota pe valul unei (improbabile) nemultumiri populare ca sa ia locul PNL greseste amarnic si face dovada ca nu a inteles nimic din istoria lui recenta. PSD trebuie sa se reinnoiasca singur, din temelii, si sa se modernizeze, altfel va avea soarta PNTCD…

  cat despre reclama pe care politicienii si-o fac pe tema ca „ce-am mai muncit noi pentru voi”, se pare ca acesti ipochimeni chiar nu inteleg ca ORICE politician este NIMIC altceva decat un ‘prestator de servicii’ pentru popor, angajat (votat) de popor pe banii poporului!
  cand vor munci politicienii pro-bono (cu titlu gratuit) pentru popor, atunci dl. senator (si altii ca el) va avea dreptate…

  • Mama da proasta mai esti! DaCĂ asta ai inteles, atunci stai cu dreapta occidentală! Grețos!

 2. Dle Nicolae, legea s-a votat in Parlament, unde PSD este consistent. De ce nu ati facut corecturile necesare in legea cu pricina si apoi sa o votati? Acum ce rost mai are sa vorbiti?

  • Ti-as explica despre masina de propaganda care s-ar fi pornit impotriva pesedeilor daca ar fi modificat legea, dar sunt sigur ca nu poti duce asa ca respect opinia ta si te las sa iei luMUIEina de pe Facebook!

 3. Intr-o tara normala, acest asa zis senator n-ar fi ales nici macar consilier de provincie, darmite senator. In Romania, insa …. Sper sa ajunga acolo unde ii este locul, pe unde au fost si mai sunt inca fostii sai sefi, nea Costica Voicu si nea Coclica Dragnea

  • Securiști proști, voi ați făcut dintr-un prostovan incapabil să se lege singur la șireturi, Ștefan Prost Grindă, ministru. De fapt, toate vârfurile PNL sunt numai prostovani de elită. Ăia din decor abia urmează să aflăm cât sunt de prostovani. Deci pe unde crezi că te situezi tu, postac securist prost?

 4. ce frumoasa este libertatea de exprimare!
  si ce frumoase sunt dezbaterile de idei si de principii!

  fara o deplina libertate de exprimare unde s-ar mai fi putut exprima vajnicii barbati ai acestui neam, precum cei de fata, care dau lectii altora si se ingurgutzeaza in siluirea frumoasei limbi romane?
  oh, dar de atata ‘virilitate’ au uitat sa dezbata idei si principii…

  ei, dar in Romania oricum ideile si principiile au devenit desuete si nu mai preocupa (aproape) pe nimeni… asa ca sa ‘apreciem’ cum se cuvine niste barbati adevarati, romani destepti (cum altfel?) si virili cat incape, care juiseaza adolescentin la gandul ca pot scrie de la tastatura lor (sigur, sub anonimat, ca doar nu sunt si curajosi, nu?!?) despre cat de prosti sunt altii, despre MUIE si, in general, despre toate frustrarile lor care-i impiedica sa dezbata civilizat ORICE subiect…

  • Ai avut un orgasm cand ai citit ce ai scris? Breaking news! Exista vibratoare si nu necesita nurofenul consumat dupa ce ai scremut asemenea beating around the bush! Pe limba noastră batut câmpii!

 5. ha,ha,ha… ce frumosi sunt oamenii (mai ales barbatii, desigur!) care nu au deloc dubii, ci doar convingeri…

  astfel se demonstreaza – a cata oara? – ca reciproca principiului „Dubito, ergo cogito; cogito, ergo sum” nu este deloc, dar deloc adevarata daca se incearca aplicarea ei la regnul uman!

  • @ Maria! Macar noi suntem din regnul uman! Dupa prețiozitatea de care ai dat dovada aducând un citat în latina , sper ca nu te superi dacă te bag si eu in regnul păsăresc! Știi galinaceea plictisita!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998