CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Serviciile lui Basescu au intrat in actiune

0 comentarii / 1774 vizualizări / 31 octombrie 2012

Este vorba de Serviciul de Telecomunicatii Speciale. Si de Serviciul de Protectie si Paza. Doua institutii care, in mod normal, ar trebui sa apartina statului. Cu atributii precise. Care exclud interventia brutala in campaniile electorale. Si orice fel de actiune de politie politica. Cu atat mai mult, ele nu pot fi puse in slujba unei persoane. Si, totusi, atat STS, cat si SPP lucreaza de cateva zile in draci. Cu turatie maxima. Ii supravegheaza pe politicienii implicati, intr-un fel sau altul, in campania electorala. De ce?
Conform legilor in vigoare, ambele servicii sunt subordonate Presedintelui Romaniei. Prin Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. Si nu Parlamentului. Traian Basescu le asigura protectia. Si nu numai. A facut pe dracu-n patru sa le umfle mereu si mereu bugetele. I-a inaltat pe extrem de multi ofiteri in grad. I-a umplut nu numai de stele, ci si de distinctii. I-a plasat in functie cheie pe oamenii sai de incredere. Si, astfel, STS si SPP au devenit mai mult decat instrumentele unui om. La capatul drumului politic al lui Basescu, ele vor fi ultimele redute.
Tot conform legii, STS si SPP au atributii strict prevazute de lege legate de campania electorala. STS, in mod legal, trebuie sa asigure, sub aspect tehnic, comunicarea datelor intre sectiile de votare si autoritatile electorale si strict atat, in timp ce SPP asigura protectia acelor persoane si institutii pe care le are in custodie. In realitate, insa, ambele institutii au primit ordin sa faca cu totul si cu totul altceva. Sa-i supravegheze pe toti actorii campaniei electorale. Politic. Sa-i puna sub control informativ. Cum? Si in ce scop?
Din experienta alegerilor anterioare, stim ca STS a facut deja mai mult decat prevede legea, construind cel putin o bucla informativa, prin intermediul careia reprezentantii regimului Traian Basescu au avut acces, pe parcursul procesului electoral, la informatii cheie. Cel mai concludent exemplu si cea mai concludenta dovada in acest sens este ceea ce s-a intamplat la Ministerul de Interne intre cele doua tururi de scrutin ale ultimei campanii prezidentiale. SPP, si el a incalcat legile la comanda politica, supraveghind persoane, oferind informatii cheie despre adversarii politici ai lui Traian Basescu si participand activ la asigurarea de voturi pentru candidatura la UE a Elenei Basescu.
Acum, insa, au fost depasite si aceste bariere. Serviciul de Protectie si Paza este pe picior de razboi si a fost transformat, aproape in integralitatea sa, intr-o institutie care ii supravegheaza politic pe toti contracandidatii ARD. Dar si pe oamenii politici care, intr-un fel sau altul, sunt implicati in campanie, asigurandu-le acestora suportul logistic. Iar STS, institutie exceptional dotata cu fonduri uriase din banii publici, isi desfasoara activitatea in paralel cu SRI, care, conform legii, este singura institutie abilitata sa efectueze inregistrari cu mandat de la judecatori.
Obiectivul urmarit prin inregistrari dar si prin supravegheri informative este de a se obtine, in timpul campaniei electorale, informatii eventual compromitatoare despre candidati, unora urmand sa li se deschida, imediat dupa alegeri, dosare penale, in scopul destabilizarii USL. La fel, in ceea ce-i priveste pe demnitarii politici care nu participa la campanie. Deci, stenograme pentru viitoare dosare dar si stenograme pentru santaj. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998