CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sever Voinescu: “Crin Antonescu a ucis posibilitatea unei aliante PDL-PNL”

0 comentarii / 1244 vizualizări / 11 ianuarie 2011

Prin parafarea aliantei PNL-PC, presedintele liberal Crin Antonescu a compromis total, si in mod deliberat, posibilitatea unei aliante PNL-PDL intr-un viitor tangibil, declara deputatul pedelist Sever Voinescu, in exclusivitate pentru Inpolitics.

“PNL si-a asumat un risc enorm”
“Domnul Valeriu Stoica nu era singurul politician pedelist care credea intr-un viitor comun al PDL si PNL. Va marturisesc ca si eu credeam ca se va ajunge candva acolo, ca o astfel de alianta ar fi fost fireasca. Dar, dupa parafarea acestei aliante, un astfel de proiect a devenit imposibil intr-un viitor tangibil. Personal, cred ca domunul Crin Antonescu a girat alianta cu PC pentru a distruge, in mod deliberat, posibilitatea unei apropieri viitoare intre pedelisti si liberali. PNL si-a asumat un mare risc prin oficializarea relatiilor cu PC si, mai cu seama, de PSD. Acest fapt ajuta PDL si chiar si PSD. Am ajuns unde am dorit: pe esichierul politic romanesc se contureaza doua poluri politice, unul de stanga, altul de dreapta. Cel de stanga, in care este cooptat PNL, este construit in jurul PSD. Polul de dreapta este reprezentat de PDL. Spun cu tristete ca, in aceasta ordine de idei, alianta dintre liberali si conservatori este fireasca si reprezinta, ce-i drept, o clarificare doctrinara”, sustine Sever Voinescu.

“Logica parlamentara ramane favorabila PDL”
Totodata, deputatul pedelist considera ca oficializarea bunelor relatii existente intre partidele de opozitie nu reprezinta nici un pericol pentru arcul puterii. “Alianta aceasta nu are cum sa schimbe logica parlamentara. De altfel, pe plan parlamentar PSD, PNL si PC se armonizau de foarte mult timp. Aceasta alianta este facuta in speranta unei cresteri electorale in vederea alegerilor din 2012”, comenteaza deputatul PDL. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998