CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sever Voinescu: ”Regandirea calendarului electoral este o necesitate pentru Romania!”

0 comentarii / 1216 vizualizări / 15 martie 2011

Reducerea mandatului prezidențial de la cinci la patru ani și cuplarea scrutinului prin care este ales șefului statului cu alegerile parlamentare este o necesitate pentru România deoarece clasa noastră politică este, din păcate, formată în anii 90, iar politicianul român nu este în stare să facă nimic constructiv pentru țară dacă se pregătește, aproape fără încetare, de viitoarele alegeri, afirmă deputatul pedelist Sever Voinescu, în exclusivitate pentru Inpolitics.

”Creierul politicianului român este adevărata problemă”
”Eu consider că noi trebuie să găsim un nou ritm electoral. Am trecut prin experiența proastă a doi ani cu patru alegeri. Vor veni iar doi ani cu patru alegeri. E vorba despre doi ani în care, din păcate, nu se pot face multe în conducerea țării. Aceasta nu este, însă, vina calendarului ci, din păcate, este vina unei clase politice formate în anii 90. În anul în care sunt alegeri se blochează toate reformele și toate proiectele. Totul se transformă fiindcă politicienii, indiferent de partidul de proveniență, se ocupă și se pregătesc de alegeri. Este dăunător și foarte toxic modul ăsta de a face politică numai prin pregătirea alegerilor. Dacă este an electoral, din februarie și martie nimeni nu mai face nimic. Guvernanții intră într-o logică electorală, politicienii înnebunesc și delirează toate populismele posibile. Vă repet: nu este o problemă de calendar, este o problemă de creierul politicienilor”.

”În România, anul electoral este deșucheat și nebun”
”La noi, anul electoral este unul deșucheat, nebun. E zarvă ca în Roma antică, de parcă zeii decid ce se întâmplă o dată la patru ani și întreaga cetate se zdruncină. Acum, a mai apărut și sintagma de an preelectoral. E greu de rezolvat problema aceasta. Este improbabil că mentalul politicienilor de la noi se va schimba vreodată și se vor raporta altfel la alegeri. E greu de crezut că vor face campanile, într-adevăr, doar o lună, înaintea scrutinului. Prin urmare, o soluție ar putea fi plierea alegerilor parlamentare cu cele prezidențiale astfel încât să nu dai ocazia clasei politice să își extrapoleze năravurile electorale mereu. Miza este să reduci gândirea aceasta aberantă la un termen mai scurt. Regândirea calendarului electoral este o necesitate pentru România”, concluzionează Sever Voinescu. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998