CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Severin se razbună pe PSD: ”Manifestarile sunt ilegale, opozitia e demagogica”

0 comentarii / 1345 vizualizări / 18 ianuarie 2012

Directorul Institutului Social-Democrat ”Ovidiu Șincai”, calitate păstrată și după demisia din PSD pe fondul scandalului șpăgii europene, l-am numit pe Adrian Severin, face praf și pulbere, într-o analiză dată publicității, manifestările de stradă din ultimele zile, afirmînd că acestea sunt ilegale, anarhice și nedemocratice, iar opoziția care le susține este demagogică și imorală. Mai mult, el cere cetățenilor României să se solidarizeze cu autoritățile și să pună capăt protestelor civice.

”Printre protestatarii pasnici din Bucuresti si alte orase ale tarii sunt multi oameni cumsecade (…)Asta nu inseamna, insa, ca manifestarea lor este legala si democratica, asa cum o afirma partidele de guvernamant din lasitate si cele de opozitie din demagogie(…)Asadar, manifestatiile neautorizate sunt ilegale iar manifestatiile ilegale sunt incompatibile cu democratia. Sa nu confundam, deci, legitimitatea nemultumirilor cu legalitatea protestului(…)In acest context cetatenii liberi au datoria de a descuraja ilegalitatea cooperand cu autoritatile(…) Iata de ce, chemarea partidelor de opozitie la iesirea in strada atata timp cat ordinea si respectul legii nu au fost restabilite este atat ilegala cat si imorala” scrie Severin, într-un editorial pentru CorectNews.

Pe aceeași notă, Severin continuă: ”Sa nu confundam esecul Guvernului cu victoria opozitiei. Dar nici ideea strazii ca tara poate fi administrata fara Guvern si fara opozitie, deci fara Parlament, cu democratia. Anarhia si democratia se exclud reciproc. Ceea ce este foarte grav in legatura cu opozitia este ca in zarva actualelor proteste nu se observa ca tot ceea ce propune ea, atunci cand propune ceva, nu tine seama de angajamentele externe ale Romaniei sau de exigentele aliatilor politici si creditorilor tarii. Aliati si creditori fara de care Romania intra in faliment in cateva luni(…). A te comporta ca si cum Romania traieste in vacuum, este iresponsabil. Cel ce vine la putere pe valul emotiilor strazii pe acelasi val pleaca, lasand in urma jale si distrugere(…)
Pornind de la o atare observatie ne putem intreba ce pot castiga romanii prin actualele demonstratii intr-o lume cuprinsa de criza, in care politicile de austeritate sunt aplicate pretutindeni? Raspunsul il aflam privind experienta altora care au organizat proteste cu mult mai ample, mai structurate si mai in forta. In Grecia, Spania, Italia, Irlanda etc. protestele nu au adus nici o reducere semnificativa a austeritatii. In schimb ele au crescut dobanda la credite, au redus investitiile, au gonit turistii, au ruinat cotatia externa a tarii; in sinteza au ingreunat viata cetatenilor. Sa nu confundam, deci, protestul cu solutia”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998