CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sex nebun cu SRI si DIICOT

0 comentarii / 1729 vizualizări / 11 noiembrie 2010

Desfasurand o activitate intensa de supraveghere, interceptare si interogare, Serviciul Roman de Informatii si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au reusit, dupa aproape trei ani, o performanta memorabila. Au reusit sa deconspire o retea criminala extrem de importanta, care atenta atat la siguranta nationala, cat si la siguranta cetateanului.

Ea era alcatuita dintr-un proxenet si cateva tinere care se prostituau. Si, ca din intamplare, mai mult sau mai putin tangential, in dosarul dat, cine stie cum, publicitatii, apar si doi cunoscuti parlamentari PSD: Robert Negoita, care este si un important om de afaceri si Nicolae Banicioiu, a carui reputatie era, pana acum, nestirbita. Ambii sunt cunoscuti drept critici constanti si adversari ai regimului Basescu. Pentru culoare, mai figureza la “dosar” un cantaret si un ziarist. Undeva, la capitolul “se pare” sau “probabil”, iese din palarie si numele primarului Mazare al Constantei. Bravo, SRI! Bravo, DIICOT! Si iata, in continuare, de ce.
Imi imaginez cam cat a costat supravegherea pe teren a unui numar atat de mare de persoane atatia ani, pentru ca suspectii si suspectele circulau in spatiul geografic ca niste electroni liberi. Ba la munte, ba la mare. Ba in Delta. Ba la Bucuresti. Ba pe Valea Prahovei. Ba in strainatate. Si apoi, fiecare din zecile de persoane urmarite aveau prieteni, aveau rude, aveau colegi, care si ei trebuiau supravegheati si urmariti. Pentru ca, in fine, dupa aproape trei ani, intreaga stradanie a unei armate de politisti, procurori si sereisti sa se finalizeze. Spre fala institutiilor implicate.
Sigur, nu este deloc exclus ca, in atat de mult timp, unele fete, care faceau sex pe bani sau pentru a castiga concursul de Miss sau, si mai rau, pentru a fi promovate in politica, sa fi ajuns mamici. Iar pana cand dosarul se va finaliza in instanta, poate ca unii actori vor fi deja bunici. Ce conteaza? Doua institutii ale statului au castigat o importanta batalie, anihiland o retea organizata.
Aici exista, insa, si unele victime colaterale. Si cate victime colaterale sunt, se nasc cel putin tot atatea semne de intrebare. Admitand ca cei doi politicieni, adversari ai clanului Basescu, chiar s-au incurcat, in urma cu mai mult timp, cu niste fete care doreau sa se distreze in mod gratuit sau cu bani sau pentru a obtine alte avantaje, ce pericol social ar prezenta ei si presupusele lor fapte? Niciunul. Ei prezinta un singur pericol. Vorbesc si actioneaza pentru schimbarea Guvernului si eventuala debarcare inainte de termen a Presedintelui Traian Basescu. Asta e tot. Nici mai mult, nici mai putin.
Acum, tot gandindu-ma la teribila retea de crima organizata, imi mai pun o intrebare. Oare de ce Dumnezeu a fost necesar sa treaca atat de mult timp, arpoape trei ani, de indracite cercetari pana la finalizarea amaratului dosar? Pai daca doua institutii redutabile ale statului sunt nevoite sa alerge trei ani dupa un amarat de proxenet si cateva fete necajite sau vesele si daca toata cercetarea presupune urmariri, supravegheri si inregistrari, incepe sa ma sperie o idee. Sumele de bani cheltuite si resursele umane sunt mult disproportionate in raport cu rezultatele. Societatea mai mult pierde decat castiga. Da, dar totusi merita. Prin compromiterea unor adversari ai puterii. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998