CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Seymour Hersh aruncă bomba: armele pentru Kiev ajung la contrabandiștii din România

2 comentarii / 5078 vizualizări / 23 aprilie 2023

Legendarul ziarist laureat Pulitzer Seymour Hersh a aruncat azi o bombă, într-un interviu pentru RT, care va fi difuzat complet mîine, el susținînd că arme trimise de Occident ucrainenilor se ”scurg” în număr mare pe piața neagră către Polonia, România și alte țări, care sunt efectiv inundate cu armament, iar responsabilii din Vest sunt la curent cu fenomenul.

Armele furnizate de Occident sunt vândute de către comandanții ucraineni unor contrabandişti din Polonia, România și alte state, a susținut veteranul jurnalist american Seymour Hersh, vorbind cu Afshin Rattansi în cadrul programului său „Going Underground”. Hersh afirmă că Occidentul este la curent cu acest comerț pe piața neagră, deoarece unele informații despre livrările de arme deturnate au apărut chiar în presa americană. Hersh a susținut că, potrivit datelor sale, aproape imediat după izbucnirea conflictului dintre Kiev și Moscova în februarie anul trecut, „Polonia, România, alte țări de la graniță au fost inundate cu arme pe care le expediam noi, SUA și aliații, pentru războiul din Ucraina.” „Adesea, nu erau generali, ci colonei și alții, cărora li s-au dat niște transporturi de arme, și pe care le-au revândut pe piața neagră”, a explicat el. Jurnalistul a remarcat că anul trecut a existat îngrijorare în Occident că unele dintre armele trimise în Ucraina, cum ar fi lansatoarele de umăr Stinger, ar putea fi folosite pentru „doborarea unui avion la înălțime considerabilă” a mai spus laureatul Pulitzer. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Nu e nici o bombă! Acum cateva luni jurnalistii francezi au scris ca fluxul de arme către Ucraina este o ”momeală” pentru ca majoritatea echipamentelor militare trimise nu ajung pe câmpul de luptă de acolo. De ex., ca americanii se pregatesc sa înceapă un alt război în Sahel, pe care președintele Nigeriei, Muhammadu Buhari, l-a confirmat public, inca de anul trecut, atestând că multe arme destinate Ucrainei se află în mâinile jihadiștilor africani. Nigeria’s President Muhammadu Buhari says the war between Russia and Ukraine is allowing arms and fighters to stream into the Lake Chad region, bolstering the strength of terrorist groups. Ideea este ca RO alunecă sume de bani enorme acestor țări corupte, ma refer la SUA si Ucraina, iar altii beneficiaza. Zelenski are o avere de cca 2 miliarde euro, cu vile in strănătate, etc. Tot ziarele din Franta au scris.

  2. […] Sursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998