CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sfidarea absoluta: pentru ce platesc romanii televiziunea publica

0 comentarii / 1443 vizualizări / 10 decembrie 2011

Televiziunea publică, alimentată din banii românilor, a refuzat să transmită imagini în direct de la marele tîrg de carte ”Gaudeamus”, pe motiv că nu sunt bani, dar a găsit resurse pentru a transmite ”Gala tinerilor PDL”, unde Elena Udrea, în pantaloni de piele mulați pe picior, i-a îndemnat pe junii partidului să profite la maxim de sărbătorile de iarnă și să se distreze, pentru că în 2012 au treabă cu bătălia electorală.

Pe 17 noiembrie, în ședința Consiliului de Administrație al TVR izbucnește un scandal monstru din cauza propunerii formulate de Lucia Hossu Longin, reprezentanta PNL, potrivit căreia televiziunea publică ar trebui să realizeze o transmisiune în direct, pe TVR Cultural, de la tîrgul de carte ”Gaudeamus” 23-25 noiembrie, cel mai mare eveniment cultural al anului, alături de festivalul Enescu, la care s-au înghesuit zeci și zeci de mii de români. Reprezentanții puterii în CA, în frunte cu președintele Alexandru Lăzescu, resping propunerea, susținînd că TVR nu își permite costurile unei asemenea transmisii care ar presupune care de reportaj, mașini, oameni etc.
”Vreau să se consemneze că din punct de vedere editorial şi teleastic, eu cred că o transmisie directă de la orice târg este, de fapt, o contraproducţie, pentru că nu obţii ca imagine decât nişte oameni care vorbesc la o deschidere sau la o lansare de carte sau la orice alt gen de târg am vorbi (…) Nu cred că în momentul de faţă o transmisie de deschidere de târg, la prânz, merită a fi făcută pe orice canal al fi vorba, nu doar pe Cultural” afirmă, în ședință, unul dintre membri CA.

Un argument decisiv. Și greu de combătut, am spune.

Lucia Hossu Longin protestează, insistă, dar e degeaba: decizia nu mai poate fi întoarsă, pentru că sunt vremuri de restriște și banii puțini.

Cîteva săptămîni mai tîrziu, astăzi mai exact, televiziunea publică a găsit resurse, totuși, pentru a transmite în direct de la Palatul Parlamentului ”Gala tineretului PDL”, un eveniment de maximă importanță – nu-i așa? – pentru România.

Pe 24 ianuarie, anul trecut, televiziunea română transmitea Gala premiilor de excelență organizată de PDL Iași, alt eveniment de importanță națională. A doua zi, Traian Băsescu s-a declarat profund nemulțumit de interesul acordat de TVR manifestării respective, la care participase el însuși, și a anunțat că nu mai calcă pe la postul public cît timp e președinte Alexandru Sassu.

Va aplica președintele, oare, același tratament tandemului Lăzescu-Culcer, după ”interesul exagerat” arătat de TVR Internațional galei junilor PDL? O întrebare al cărui răspuns îl știm cu toții încă de pe acum. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998