CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sfidarea DNA: PNL defileaza in campanie cu penalul Blaga

4 comentarii / 7497 vizualizări / 14 martie 2019

PNL s-a solidarizat recent cu protestele magistraților și susține DNA pînă în pînzele albe, ca să nu mai vorbim de Laura Kovesi, plasată chiar pe un soi de afiș electoral neoficial al liberalilor. Asta, declarativ. Pentru că atunci cînd e vorba de fapte, PNL manifestă ciudate scăpări.

Astfel, pe lista finală a candidaților pentru Parlamentul European figurează la loc de cinste Vasile Blaga, aflat în plin proces de corupție (unul care se amînă suspect de mult).
Ne amintim că Vasile Blaga a fost trimis în judecată de DNA sub acuzația de corupție politică.

Astfel, DNA a cerut judecătorilor condamnarea lui Vasile Blaga la închisoare și confiscarea sumei de 700.000 de euro pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. „La aplicarea pedepsei, vă rugăm să aveți în vedere poziția nesinceră a inculpatului și gravitatea faptei. De asemenea, vă rugăm să-i interziceți inculpatului dreptul de a mai avea calitatea de membru în formațiuni politice, în Parlament și să ocupe demnități publice”, au mai solicitat procurorii. Vasile Blaga a fost trimis în judecată în dosarul „Bani negri pentru partid”, în data de 29 noiembrie 2016 și a fost achitat în 2017, în primă instanță.
Chiar și așa, Blaga rămîne ”penal” după standardele PNL și poate înfunda pușcăria în orice moment, la fel cum a pățit-o alt liberal celebru, achitat în primă instanță și încălțat cu 8 ani la recurs, Cristian Poteraș.
Una peste alta, e limpede că PNL susține DNA, dar numai pînă la momentul în care solicitările curajoșilor și oneștilor procurori, cum îi etichetează liberalii, intră în coliziune cu interesele liderilor partidului. (B.I.)

UPDATE: L-am uitat pe candidatul Dan Motreanu, la fel de penal ca și Blaga.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Astia-s cacanari, nu liberali!

  2. Doar corupții lor sunt răi, ai noștri “e” buni

  3. Au o lista! Nici dusmanii lor daca ar fi facut-o nu o nimereau mai bine. Cum era sloganul ala? Fara penali in functii publice? Nu, corect este – fara penalii LOR in functii publice; doar cu ai nostri. Vai de capul lor ( asa e zicerea dar ei nu mai au cap de mult).

  4. Blaga raspundea in PDL de campanie (inclusiv banii din sponsorizari), dar Udrea este condamnata (singura din PDL) ……restul fiind reevaluati. Zanganitul catuselor au amutit dupa ce Elena Udrea a fost condamnata si alergata prin lumea larga. Halal justitie !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998