CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sfirsitul imun(d)itatii: Vadim Tudor, sufocat de procese cu despăgubiri de miliarde

0 comentarii / 1296 vizualizări / 23 mai 2011

Încă nu s-a finalizat procesul în derulare, că jurnalistul Ion Cristoiu îl dă din nou în judecată pe Vadim Tudor, pentru calomnie, și solicită daune morale în valoare de 50.000 de lei, anunță reputatul ziarist la finalul editorialului său, de astăzi, din Adevărul.

”Profitând de amânarea procesului pentru 16 iunie 2011, Corneliu Vadim Tudor a publicat în „Tricolorul” din 20 mai 2011 un nou articol calomnios despre mine. Pentru aceasta, azi, 23 mai 2011, am intentat un nou proces lui Corneliu Vadim Tudor pentru prejudicierea imaginii, solicitând daune morale în valoare de 50.000 de lei. După lectura articolului, am avut curiozitatea să-mi arunc o privire pe câteva numere din „Tricolorul” şi „România Mare”. Dumnezeule! Numeroase personalităţi ale vieţii noastre publice – de la Ion Caramitru până la Gabriela Vrânceanu-Firea – sunt tăvălite în hectolitri de murdărie. Şi mă întreb. De ce nu-l dau în judecată pe Corneliu Vadim Tudor cei calomniaţi sălbatic în „Tricolorul” şi „România Mare”?! O întrebare cu atât mai legitimă cu cât procesul câştigat recent de Cozmin Guşă (20.000 de euro despăgubiri morale, sentinţă definitivă şi executorie, 7.000 deja obţinuţi prin executor judecătoresc) dovedeşte că Justiţia noastră s-a eliberat de complexul Corneliu Vadim Tudor; complex care a făcut posibil ca, timp de 20 de ani, „Tribunul” să insulte în ziarele sale şi la televiziunile altora pe cine a vrut el, fără să i se întâmple nimic. Mai rămâne şi ca victimele lui Corneliu Vadim Tudor să scape de acest complex”, scrie jurnalistul.

Realitatea e că liderul PRM este tot mai sufocat de procese, el avînd cîteva pe rol, în acest moment, care însumează despăgubiri uriașe. Acum cca. Două săptămîni, Vadim a pierdut încă un proces, cu politologul Vladimir Tismăneanu, căruia are să îi dea jumătate de miliard de lei vechi, dacă ultima cale de atac se va dovedi zadarnică. Cîștigător, deja, al unui proces cu Tribunul, Gușă l-a dat din nou în judecată pentru calomnie pe acesta, și cere alte cîteva sute de milioane. Pentru a scăpa de spectrul executării întregii averi, Vadim și-a trecut, recent, vila din Cotroceni pe numele fiicelor, lucru care s-ar putea, totuși, să nu îl ajute prea mult.
(R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998