CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9675 RON DOWN | 1 USD = 4.6709 RON DOWN | 1 GBP = 5.7134 RON DOWN

Și-ar putea pune UE în cap: Ciolacu vrea să legalizeze ritualul evreiesc kusher

23 comentarii / 6410 vizualizări / 16 noiembrie 2022

Presa israeliană, de la agenția JTA la The Times of Israel publică o știre de maximă greutate, conform căreia autoritățile române ar fi adoptat joi, în parlament, o lege care recunoaște și permite sacrificarea rituală a animalelor, conform tradiției evreiești. Presa israeliană citează un comunicat al Conferinței Rabinilor Europeni care salută această mișcare drept un exemplu „istoric” pentru alte țări din Europa.

”România adoptă o „lege emblematică” care garantează dreptul la sacrificare cușer” titrează The Times of Israel.

Conform ritualului kusher (kosher, cușer), animalelor li se taie gîtul, iar sîngele este lăsat să se scurgă, proceduri care intră în contradicție cu normele europene de sacrificare fără dureri a animalelor din abatoare.

Noua legislație adoptată de parlamentul României vine la aproape un an după ce o instanță a UE a menținut interdicțiile privind metodele tradiționale musulmane și evreiești de sacrificare a animalelor pentru hrană, în două state belgiene.
Liderii și organizațiile evreiești au denunțat decizia – pe care ambasadorul israelian în Belgia a descris-o drept „catastrofală și o lovitură pentru viețile evreilor din Europa” – și au continuat să facă presiuni asupra UE pentru permiterea ritualului.

„Sper ca alți lideri din toată Europa să urmeze inițiativa Parlamentului României, valorificând și protejînd continuu viitorul vieții evreiești pe continentul european”, a declarat președintele Conferinței Rabinilor Europeni, rabinul Pinchas Goldschmidt, care a participat la ceremonia de semnare de la București.

Multe țări europene interzic sacrificarea animalelor fără a le asoma mai întâi, activiștii pentru drepturile animalelor spunînd că este o procedură mai umană, doar că ea nu este permisă de legea evreiască. Mai multe țări acordă excepții pentru shechita, cum se numește procedura sacrificării kusher, potrivit Conferinței Rabinilor Europeni, iar România a permis anterior o astfel de excepție, dar noua lege bate în cuie dreptul la shechita.

Din punct de vedere istoric, activiștii pentru drepturile animalelor au fost susținători fermi ai interdicției, iar în ultimii ani, partidele europene de dreapta anti-imigrație s-au alăturat campaniilor împotriva sacrificării rituale, mai ales din cauza opoziției lor față de imigranții musulmani.

În UE sacrificarea rituală este ilegală în țări precum Danemarca, Suedia, Finlanda, Estonia, Slovenia și anumite părți ale Belgiei.
La semnarea legii a fost prezent Silviu Vexler, președintele Federației Comunităților Evreiești din România și reprezentant al minorității evreiești în parlamentul României și i-a mulțumit rabinului șef al României, Rafael Schafer, pentru rolul său în promovarea legislației.

Preşedintele Camerei Deputaţilor din România, Marcel Ciolacu, s-a declarat „mândru să ocrotească și să susțină comunitatea evreiească” şi că noua lege îi va ajuta pe evreii din România „să-şi practice liber credinţa” mai relatează presa din Israel.

Singura problemă e că nu e deloc limpede cine și cînd a adoptat această lege în România și la ce semnare ar fi participat Ciolacu.

Inpolitics a contactat mai mult deputați și senatori din comisiile pentru agricultură și industrie alimentară, care spun că nici măcar nu au auzit, necum să fi votat asemenea propunere legislativă. Pînă în acest moment în România se înregsitrează doar un ordin al ANSVSA privind protecția animalelor în timpul sacrificării kusher.

Pe siteurile celor două Camere nu apare nicio referire la legea în cauză, nemaivorbind că joia nu e zi de plen în parlament, deși presa israeliană spune că legea a fost votată joi.

Și totuși, luni a avut loc la București, la Templul Coral, reuniunea Rabinilor Șefi din Europa, în premieră după revoluție în România, la care a participat și președintele Camerei Deputaților, la invitația Federației Comunităților Evreiești din România. Ciolacu a postat pe Facebook imagini de la reuniune și un text omagial, în care nu suflă vreo vorbă, însă, despre legea sacrificării kusher. Deputatul evreilor din România, totodată președintele Condeferației Comunităților Evreiești, Silviu Vexler, nu a putut fi contactat de Inpolitics pentru lămuriri.

Informații de ultimă oră intrate în posesia noastră susțin că, de fapt, nu e vorba de adoptarea niciunei legi, iar Marcel Ciolacu și Silviu Vexler au semnat, zilele trecute, doar un proiect legislativ pentru legalizarea ritualului kusher, care urmează să fie depus în viitor în Parlament spre adoptare.

Cum a ajuns simpla inițiere a unui proiect legislativ să devină în presa israeliană, atît de profesionistă altminteri, ca fiind o lege gata votată rămîne un mister.
Explicabil, cel mult, prin înscrierea lui Ciolacu în corul lobbystilor evrei pe lîngă Bruxelles pentru anularea interzicerii ritualului kusher în întreaga uniune. Pînă cînd proiectul de lege nu va fi depus în parlament nu vom ști dacă el conține referiri similare și la ritualul halal al musulmanilor, sau vizează strict ritualul evreiesc. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

23 Comentarii

 1. Toata lumea politica romaneasca nu stie ce cur de israelian sau de evreu amercian sa mai pupe! Asa de multi evrei avem deja, ca vor sa taie „ritual” (barbar, ca salbaticii)) animalele, agonizandu-le?
  E clar ca legea e data pentru secta Chabad Lubavici (evreii habotnici), care detin mari bucati din economia Romaniei, inclusiv cel mai mare mall, AFI Cotoceni din Bucuresti.
  https://www.art-emis.ro/analize/evreii-habotnici-lubavitch-se-afla-in-spatele-celor-mai-mari-fonduri-de-investitii-din-romania

  • În 14-15 noiembrie 2022 i-au periat cu toţii de scame, la Bucureşti, pe rabinii din Europa, în frunte cu Goldschmidt (care i-a cerut lui Ciolacu legea sacrificărilor cuşereşti de animale în România), căci ăştia şi-au ţinut aici în aceste zile, în parohia lui Vexler, „prima Reuniune în România a Șef Rabinilor din Europa“ (desfăşurată la templul Coral şi la Palatul Parlamentului), la care au participat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, președinta Senatului, Alina Gorghiu, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, judecătoarea Corina-Alina Corbu, miniștri (precum Predoiu, de la Justiţie, care a vorbit de necesitatea respectării „tradițiilor evreiești înscrise în Tora“ şi de cum îi va închide el împreună cu organele pe antisemiţii români), senatori și deputați, „precum și personalități marcante ale vieții sociale, științifice și culturale“ (expresie desprinsă parcă direct din limbajul de lemn al epocii Ceauşescu).
   Marian Enache, președintele Curții Constituționale a României, invitat şi el ca musca în lapte, a luat cuvântul în faţa rabinilor, precum un slujitor goim ordinar chemat la raport, şi a ridicat în slăvi „miracolul și viziunea iudaică“, a acuzat „fixațiile antisemite în Europa, care prin folosirea forței primitive au creat monstruozitatea Shoahului“ şi a anunţat „obligația să combatem manifestările de antisemitism contemporan“. Fine-ar scârbă! (https://www.ccr.ro/mesajul-presedintelui-curtii-constitutionale-a-romaniei-domnul-marian-enache-cu-ocazia-participarii-la-prima-reuniune-in-romania-a-sef-rabinilor-din-europa/ ).
   Iar Ministrul, Justiţiei Predoiu, le-a promis punctual rabinilor că va urma „de la procurori, cea mai exigentă și drastică acțiune de investigare și inculpare a oricăror forme de propagandă antisemită, de negaționism, de ură de rasă și antisemitism“, prin operaţiunile grupului de lucru, din care face parte Ministerul Justiției, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), Institutul Naţional de Statistică, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Consiliul Superior al Magistraturii, care „a fost creat în acest sens și lucrează“.
   Aşa că ăştia predau ţara cu totul, sacrificarea animalelor in ritual cuşer de rabinii hahami în România fiind doar o secvenţă dintr-un program mai amplu. Fine-ar scârbă din nou!

   • căci e musai ca evreii să fie iubiţi şi, preferabil, adulaţi şi răsplătiţi pentru binele pe care îl aduc omenirii.
    Cătălin Predoiu (aka Prăpădoiu) către rabini:
    „România s-a pronunţat la nivel european în favoarea susţinerii extinderii listei de infracțiuni de la art. 83(1) TFUE la infracțiunile motivate de ură și discursurile de incitare la ură, considerând că aceasta este o etapă esențială în combaterea acestor forme de criminalitate gravă care amenință fundamentele democratice ale societăților noastre…
    Am sprijinit, de asemenea, adoptarea unui cadru strategic la nivel național.
    vă transmit un mesaj fără echivoc în privința capacității de a gestiona aceste tipuri de infracțiuni, înainte de a se transforma într-un fenomen criminologic. Instituțiile statului român de aplicare a legii au și voința, și capacitatea de a combate antisemitismul, xenofobia și discursul bazat pe ură…
    aș putea menționa și operațiunea de tranzit și primire în urma evacuării rapide din calea războiului [din Uraina] a mai multor zeci de copii, membri ai comunității evreiești din Odessa și găzduirea lor în județul Constanța.“
    Discursul lui Prăpădoiu e integral pe siteul ministerului Justiţiei:
    https://www.just.ro/discursul-ministrului-justitiei-catalin-predoiu-cu-ocazia-vizitei-comitetului-consiliului-rabinilor-din-europa-15-noiembrie-2022/

    • Cum a distrus Florin Câţu finanţele României, aşa face şi Prăpădoiu cu Justiţia ei.

   • După cearta dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi organizaţiile evreieşti cu mare trecere în Rusia (Jewish Agency for Israel şi mişcarea hasidică Chabad, în primul rând) din cauza conflictului Rusiei cu Ucraina lui Zelensky, rabinul-şef Pinchas Goldschmidt a intrat în conflict cu Putin şi a părăsit Rusia în iulie 2022, îndemnând evreii să lupte contra Rusiei lui Putin.
    Postare pe Twitter din 27 octombrie 2022 a rabinului:
    „Un atac al guvernului rus împotriva mişcării Chabad – scria Goldschmidt -, precum și atacurile împotriva Jewish Agency for Israel, sunt acte antisemite împotriva noastră a tuturor. Repetăm apelul nostru către toți frații și surorile noastre care sunt încă în Rusia și care sunt capabili să părăsească țara, să facă acest lucru.“
    https://twitter.com/PinchasRabbi/status/1585553888060530690
    Din august 2022 el vine pe la Bucureşti şi susţine Ucraina şi, de aceea, nu trebuie să ignorăm şi sforăria anti-Rusia pe care o face, inclusiv prin reuniunea din 14-15 noiembrie 2022 de la Templul Coral şi Palatul Parlamentului, condusă de acest Goldschmidt, a rabinilor europeni cu oficialii români Ciucă, Ciolacu, Predoiu s.a.m.d.

 2. Că doar porcul nici nu este kusher (cuşer), iar evreilor de la noi (din cartierele lor de la Corbeanca, din Pantelimon s.a.) nu le-ar prii guiţaturile. Mai bine sună mugetele vacilor ucise pe îndelete, „ritualic“, nu?

 3. Cit de prost este ciolacu nu ma mira ca promoveaza ceva excentric.

 4. nu stiti despre ce e vorba….

  (e un fel de sodomie)

 5. Ciolacu e clar un prost… no doubt about it! – stau dovada toate tampeniile lui de declaratii…
  Insa – ca trebuie sa recunoastem asta – la romani, in gospodaria traditioanala, ce-i drept fara sa stim, animalele – in general – cam asa s-au sacrificat.
  Unii dintre noi – aia de aveam cativa anisori inainte ‘89 si mai ajungeam pe la bunici – am apucat sa vedem cum se taia o pasare (pui, gaina etc), ba chiar am si facut-o.
  Se lua inaripata, i se rteza capul rapid, iar apoi era lasata sa “zboare”, fara el… minute in sir, timp in care sangele se scurgea din ea.
  De ce?… dintr-un motiv foarte simplu si fiziologic: sa scape inaripata de RIGOR MORTIS!
  Adicatalea, sa nu se intareasca carnea, ca era greu de mestecat dupa!
  Va recomand – voua, astora “oripilatilor” de kosher – sa “serviti o caracatita, omorata crestineste sau, mai exact, dupa regulile europene, umane, in care animalul e “rugata” sa se sacrifice pentru a burdihanului dvs. bunastare, tinuta de un tentacul, in timp ce-si da obsteacil sfarsit”!
  Revin si repet: moartea trebuie sa fie si, din pacate, este violenta – cel putin cand vine vorba de carnea animalelor de consum, asta daca nu vrem sa rontaim cauciucuri!
  A da, insa, o lege in sensul asta… deja e dileala!
  A te mai si apuca sa spui ca o facem si kosher, chiar denota servilism, slugarnicie si altele din aceasta categorie!
  Cand, insa, pui un beteag – ciolak (recomand definitia din DeX) – presedinte de camera – al 3-lea om in stat – sigur ca nu mai e o surpriza asa ceva.
  Pun pariu ca alde Iohanis, Ciolacu, Ciuca si altii ca ei – cin’ s’aseamana s’aduna – vor fi intr-un suflet si-o simtire… iarta-i Tata… ca nu stiu ce fac!

  • Căci nu-i adevărat că e mai tare carnea dacă nu agonizează animalul, ceea ce ar justifica necesitatea cucuşerilor ritualişti de a chinui un animal. Necesitatea e „religioasă“, adică e plăcerea sadismului lor primitiv. Carnea de porc provenită de la abatoarele moderne (precum cele germane) nu e deloc tare, iar sângele poate fi scurs din animal şi imediat după sacrificarea sa fără chinuri şi tranşare.

   • Orice fiinta vie, cand este omorata, agonizeaza! – nu exista moarte instantanee, asa ca nu mai spuneti prostii
    Ideea de scrificiu kosher – in fapt – se refera nu la agnizare, ci la scurgerea sangelui pentru a nu avea surroze gen: carne tare (sange coagulat), virusuriprovenite din sange etc… aia de nu stiti anatomie si fiziologie, nu va mai bagati aiurea in discutii

    • care te-a produs pe tine, un idiot adept al sacrificărilor cuşer, un Dem(ent) plin de el şi auto-suficient.
     Numai prostii vorbeşti, dar mai te crezi şi plin de importanţă cu ele. „Priceputul” Dem(ent) care a mai debitat nu o dată tâmpenii şi recidivează, căci prostul e mereu şi insistent, nu doar arogant.
     Demenţii tăi cuşeri, Dem(entule), foloseau sângele la altceva şi nu au nici o legătură aberaţiile tale cu nebunia evreiască:
     „Dar în partea a două intra numai marele preot, o datâ pe an, şi nu fără sânge, pe care îl aduce pentru sine însuşi şi pentru păcatele din neştiinţă ale norodului.“ (Evrei, cap.9 vers.9)
     Acum sunt încremeniţi într-un anacronism tembel şi fără sens.

  • Ia-te de mână cu Ciolacu şi uitaţi-vă cum arată această ucidere evreiască la nivel industrial, făcută în America de sud pentru clienţii din Israel, Dem(entule):
   https://investigations.peta.org/kosher-slaughter-cows-israel/

 6. Faptul că la întâlnirea de la Bucureşti cu Ciolacu şi Vexler din august 2022 a participat Rabinul-Șef Pinchas Goldschmidt, „fostul lider spiritual al evreilor ruși, precum și conducătorul Conferinței Rabinice Europene.“
  Chabazii erau călare pe Putin la Kremlin, dar intrarea armată a Rusiei peste Ucraina a frânt relaţiile dintre conducerea evreiască şi presedintele rus Putin, caci evreii iubesc jewKraina lor. Rabinul-Șef Pinchas Goldschmidt chiar a părăsit Rusia în grabă condamnându-l pe Putin. „Exiled from Russia, Pinchas Goldschmidt is formally out as Moscow’s chief rabbi“, cum scria tot The Times of Israel, în 7 iulie 2022, când rabinul se situa de partea Ucrainei.
  Iar acelaşi rabin al lui Ciolacu, Pinchas Goldschmidt, le cerea tuturor evreilor din Rusia să ia atitudine împotriva acesteia printr-o postare pe Twitter din 27 octombrie 2022:
  „Un atac al guvernului rus împotriva mişcării Chabad – scria Goldschmidt -, precum și atacurile împotriva Jewish Agency for Israel, sunt acte antisemite împotriva noastră a tuturor. Repetăm apelul nostru către toți frații și surorile noastre care sunt încă în Rusia și care sunt capabili să părăsească țara, să facă acest lucru.“
  https://twitter.com/PinchasRabbi/status/1585553888060530690
  „prin înscrierea lui Ciolacu în curul lobbystilor evrei“, acesta o ia pe urmele lui Dragnea cu pupincurismul la evrei, ceea ce cam începe să facă şi alţii (AUR), se pare.

 7. Valul asta a crescut mult in cateva ore. Sunt convins ca va mai creste. Cel mai bine ar face evrei sa si faca obiceiurile la ei acasa (Israel e casa lor). Daca Ciolacu nu iese sa dezminta prostia asta, o sa l coste in primul rand pe el si mai apoi pe PSD. Si vor fi multe procente care vor merge direct la AUR.

 8. […] Bogdan Tiberiu IacobSursa: inpolitics.ro […]

 9. Eu cred ca daca voteaza asa o lege Ciolacu ne face un serviciu si noua care sacrificam porcii in acelasi fel. Cred ca punandu-i in fata pe evrei a procedat foarte inteligent facandu-ne si noua un serviciu.

  • balamale!
   Românii nu au de ce să nu procedeze la asomarea porcului (ameţire puternică prealabilă sacrificării), că nu le cere religia ca să sufere animalul, precum pretind evreii aceştia habotnici, neexistand asemenea indicaţii de la preoţi creştini.
   Nici la evrei nu există în realitate vreun text biblic autentic cu indicaţii „tehnice“ în acest sens, ci doar nişte tratate tamudice destul de târzii, inventate de rabini.
   Daca n-ar fi o cheltuiala, de ce nu ar asoma (ametii) romanii porcul? Evreii vor sa sufere animalul. (Asomarea se face cu ajutorul unui pistol cu glont captiv, pe care il au obligatoriu medicii veterinari. Cand este aplicat unui animal la cap, acesta cauzeaza pierderea cunostintei pana la momentul înjunghierii).

 10. Din Romania se exporta animale pentru tarile arabe de pe vremea lui Ceausescu.
  Tarile arabe importa un anumit tip de carne sacrificata intr-un fel religios.

  Se doreste ca Romania sa fie exportatoare pe un segment nisat, religios, din moment ce producem carne destula.
  Logic, ca sa exporti pentru segmentele religioase trebuie sa legalizezi sacrificarea religioasa si procesarea alimentelor dupa regulile religioase.

  Sacrificarea animalelor in mod religios este barbara, dar banii vorbesc, iar noi traim in mizeria numita capitalism.
  Romania fiind in criza economica are nevoie de investitii si piete de export.

  • balamale. O balmajesti mano-frectional cu faptul ca Romania comunista ar fi facut vreodata sacrifii de animale dupa vreun ritual religios. Esti pe diversiune ? In misiune ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998