CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9479 RON UP | 1 USD = 5.1794 RON UP | 1 GBP = 5.5370 RON DOWN

Si daca sunt mai multi 007?

1 comentariu / 2247 vizualizări / 16 septembrie 2014

 

Speculatiile se tin lant. Cadenta acestora e nebuna. Uneori sunt insotite chiar de informatii. Un fel de dezvaluiri. Iar rezultatul este halucinant. Prognozele oscileaza intre ideea ca, de fapt, asistam la o cacealma a presedintelui Traian Basescu si cealalta extrema, conform careia acesta face un joc operativ la capatul caruia ar putea rezulta mai multi 007.

Un demnitar al statului roman care este in acelasi timp si agent acoperit al unui serviciu de informatii intern sau extern este, in mod cert, o persoana aflata sub dubla comanda. Daca el reprezinta o alta putere, inclusiv a unui stat aliat, se face vinovat de tradare si ar trebui sanctionat ca atare. Daca face parte dintr-un serviciu secret apartinand statului roman, dubla comanda conduce implicit la faptul ca, pentru a fi realizata, a fost incalcata cel putin o lege penala. De catre agentul acoperit. Iar in unele situatii chiar de catre serviciul secret, caruia nu-i era permis sa accepte sau chiar sa solicite plasarea agentului intr-o demnitate publica. Intr-o asemenea situatie s-ar putea afla nu numai unul sau mai multi candidati prezidentiali, ci si parlamentari, in calitatea lor de exponenti ai puterii legislative, prim-ministri, ministri, consilieri, inclusiv consilieri prezidentiali, in calitatea lor de exponenti ai puterii executive, magistrati, reprezentand puterea judecatoreasca, dar si procurori DNA sau DIICOT.

Nu are rost sa ne ascundem dupa deget. De 24 de ani, in Romania, se vorbeste invariabil si insistent despre faptul ca practici ale Securitatii ceausiste s-au perpetuat de la o generatie la alta, serviciile secrete incercand si reusind sa acapareze o putere din ce in ce mai mare. In ultima vreme chiar cu sprijinul tacit al partenerilor nostri euroatlantici. In aceste conditii, nu ar fi deloc de mirare sa descoperim nu unul, ci mai multi 007 in calitate de fosti si actuali prezidentiabili. Si un mare numar de 007 pe post de conserve in diferite institutii fundamentale ale statului roman. Ca sa nu mai vorbim de aparatul tehnic care, de multe ori, ii teleghideaza pe demnitari.

Uriasul scandal declansat de domnul Traian Basescu are, cu certitudine, o tinta precisa. Presedintele intentioneaza sa loveasca si sa elimine din joc o singura persoana. Nu imi imaginez ca racheta lansata de el ar avea focoase multimple. Dar ar putea sa aiba.

Tocmai de aceea jurnalistii aflati de partea unor tabere politice diferite se intrec in a formula constructii logice, multe dintre ele plauzibile si care, daca s-ar merge cu devoalarea pana la capat, s-ar putea dovedi adevarate.

Cine s-a retras pana acum din campania electorala? Unul dintre primii a fost domnul Viorel Catarama. Acesta a fost acuzat in trecut ca a facut parte din Securitatea plantata in structurile comertului exterior, controland exportul romanesc de mobila. Nu s-a retras oricum, ci angajandu-se sa faca echipa cu domnul Cristian Diaconescu. Despre acesta au fost lansate pe piata informatii conform carora a fost sau mai este agent acoperit SIE. La randul sau, Cristian Diaconescu s-a retras in favoarea doamnei Elena Udrea. Si in biografia acesteia exista o pata alba, care poate ca a fost destinata instruirii. Ca sa nu mai vorbim despre Victor Ponta. Si in legatura cu el s-au facut suficiente asocieri legate de posibila sa apartenenta la Serviciul de Informatii Externe. Cel mai apropiat colaborator al sau, prieten si om de casa in acelasi timp, domnul Sebastian Ghita a fost recrutat inca din frageda tinerete de catre Serviciul Roman de Informatii. La Palatul Victoria, mai multi consilieri ai premierului Victor Ponta provin din cele doua servicii si este de presupus ca ei sunt cartite. Chiar si despre socrul domnului Victor Ponta, senatorul Ilie Sarbu, s-a scris ca ar fi fost livrat vietii politice de catre SIE.

Ma opresc aici. Nu voi face speculatii despre alti candidati prezidentiali, despre care inca nu au aparut niciun fel de informatii cat de cat plauzibile. Ideea este, insa, ca am putea sa ne trezim nu cu o persoana, ci cu un adevarat pluton 007. Care, de ce nu, ar putea fi condus si de doi fosti presedinti ai statului roman si de trei fosti prim-ministri si de multi altii.

Poate ca, provocand acest cutremur, indiferent de ce o face, Traian Basescu executa o operatiune de terapie de soc. Poate ca este timpul sa se desparta apele. Serviciile secrete sa-si faca treaba lor, reprezentantii puterilor fundamentale ale statului sa-si faca si ei treaba lor, fara a se mai amesteca unii cu altii intr-o compozitie sulfuroasa, toxica, periculoasa, care poate deveni si exploziva. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

 1. IN TIMP CE LA PORŢILE PALATULUI COTROCENI BOBORUL ZBIERA “JOS BĂSESCU!”, SERVICIILE SE CERTAU ÎNTRE ELE:

  DGIA către SIE:
  O SUGEŢI TRĂDĂTORILOR DE ŢARĂ! PREŞEDINTELE VA FI DE LA NOI NU DE LA VOI! TRĂIASCĂ UDREA, JOS MACOVEI!

  SIE către DGIA :
  BA DE LA NOI! TRĂIASCĂ MACOVEI!

  SRI către DGIA şi SIE:
  CIOCU’ MIC CĂ VĂ SPARGEM! AL NOSTRU-I PREŞEDINTELE! TRĂIASCĂ PONTA!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998