CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Si totusi, cine a fost primul parlamentar roman dupa gratii?

0 comentarii / 1922 vizualizări / 30 martie 2010

Deși presa din ultimele zile a comentat îndelung faptul că, în cazul arestării, Cătălin Voicu va deveni primul parlamentar român în exercțiul mandatului aflat după gratii, adevărul este altul.

Primul senator român în celulă a fost peremistul Ilie Ilașcu, acesta fiind condamnat înaintea obținerii mandatului. Abia la un an după ce a fost ales senator în România, în urma presiunilor internaționale, s-a putut obține grațierea sa, după opt ani de pușcărie. Ironia sorții a făcut ca, la scurtă vreme după ce și-a luat mandatul în primire, Ilașcu să comită un omor, în urma unui accident de mașină, pentru care nu a fost condamnat, însă. La alegerile din 2008 s-a înregistrat o altă premieră, respectiv arestarea, în plină campanie electorală, pentru 29 de zile unui candidat la Parlament, Virgil Pop, care a și devenit deputat de Cluj în timp ce era în arest. El a fost eliberat, ulterior, după ce judecătorii au admis recursul avocaților săi.

Pe durata arestului, Cătălin Voicu este decăzut din drepturile senatoriale
In momentul in care Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a pesedistului Catalin Voicu, senatorul este decazut din drepturi si nu mai are voie sa isi exercite votul in aceasta Camera Legislativa, prin absolut niciun fel de mijloc, precizeaza chestorul Senatului, liberalul Dan Radu Rusanu, pentru Inpolitics. “Senatorul Catalin Voicu are alte probleme acum. El trebuie sa isi pregateasca apararea. Cand Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis arestarea preventiva, Catalin Voicu a fost decazut din drepturi. El nu mai are cum sa isi exercite votul in Senat”, explica Dan Radu Rusanu. (Răzvan Gheorghe/Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998