CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Si tu, Rodica?

0 comentarii / 2272 vizualizări / 11 martie 2015

Jurnalista Rodica Ciobanu, unul dintre cei mai valoroși jurnaliști ai generației sale, editorialist la Gândul, s-a stins, la vîrsta de 53 de ani, în urma unei boli grave.

Rodica Ciobanu a murit, azi dimineaţă, la spital, unde era internată de mai mult timp. Ani de-a rîndul, Rodica a acoperit, ca reporter al cotidianului ”Adevărul”, lucrările Parlamentului și ale partidelor politice, colegă de redacție a unor nume de prestigiu precum Cristian Tudor Popescu, Bogdan Chirieac, Lelia Munteanu, Adrian Ursu, Corina Drăgotescu, Lia Bejan și alții. S-a născut în 15 aprilie 1962 şi a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova.

Într-o breaslă în care, din păcate, tot mai adesea se scrie cu picioarele, Rodica a demonstrat că nu ai nevoie de mîini ca să scrii materiale de excepție, ea fiind singurul jurnalist nevoit să-și dicteze telefonic articolele către redacție, din cauza unei afecțiuni la coloană care îi îngreuna utilizarea mîinilor.

Lucru care nu a împiedicat-o să fie un reporter și analist politic de mare calibru, o voce incofundabilă în peisajul mediatic, una dintre tot mai rarele minți lucide și de bun simț din mass-media.

Înconvoiată de vechea suferință, Rodica s-a încăpățînat să scrie, totuși, pînă cînd moartea a răpit-o dintre noi, nedrept și prematur, în debutul unui an deja tragic pentru presă, în care s-au mai dus Anca Hriban, Valentin Nicolau ori Horia Tabacu. Bun rămas, Rodica…

 

 

foto: Gandul.info

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998