CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Simion intră în gura presei ungurești: ”Îl acuză pe Orban de tendințe dictatoriale și relații cu Putin”

10 comentarii / 2789 vizualizări / 27 iulie 2023

George Simion, care se autoproclama „Viktor Orbán al României” până mai de curând, acum îl atacă pe prim-ministrul maghiar și cere o alianță a dreptei europene fără Orban, relatează azi publicația ungurească Mandiner.

„Eu sunt Orbán Viktor al României” – spunea George Simion, liderul partidului de extremă dreaptă AUR din România, acum doi ani. Noua mișcare de dreapta din România, care a apărut în ultimii ani din neant, este acum a doua cea mai populară forță politică din țară. Ea și-a construit susținerea cu mesaje pătimașe, cum ar fi că cel mai bun vaccin împotriva pandemiei este țuica românească, iar oamenii nu ar trebui să voteze pentru adversarii lor politici pentru că „sunt proști”. Nivelul de pregătire al politicienilor din acest partid este ilustrat de faptul că unul dintre reprezentanții lor, Dorel-Gheorghe Acatrinei, a menționat în autobiografia sa că știe să folosească internetul, navighează pe internet și știe să utilizeze telefonul său Android.

George Simion, liderul partidului, a fost în trecut un ultras de fotbal care milita pentru unirea României și Moldovei și a fost interzis de cinci ori în țara vecină din cauza activităților sale propagandistice din acest domeniu.

Partidul AUR și George Simion, liderul său, au o atitudine constant anti-maghiară, dar, totodată, știu să laude, atunci când au motive, de exemplu, politica sportivă maghiară.
În ultimii ani, George Simion a căutat să găsească aliați internaționali – cu metode specifice. În Ungaria a existat un zvon că Fidesz cooperează cu AUR pentru a construi un sistem de alianțe internaționale – dar s-a dovedit că George Simion a venit fără să fie invitat la întâlnirea relevantă a dreptei europene, iar partidul spaniol VOX s-a distanțat de AUR.

Toate acestea nu îl împiedică pe Simion să acționeze acum ca un jucător în politică internațională. Într-un interviu acordat portalului de știri europene Euractiv, el și-a detaliat poziția cu privire la politica europeană și preferințele sale în căutarea de alianțe – anunțând, de asemenea, că Orbán Viktor și Fidesz reprezintă o linie roșie pentru ei.
După cum reiese din interviu, obiectivul AUR pentru alegerile viitoare pentru Parlamentul European este să participe la reforma instituțiilor europene și să construiască o alianță de partide de dreapta condusă de Giorgia Meloni.

AUR a obținut 9% din voturi în alegerile românești din 2020, dar susținerea sa actuală se situează în jurul valorii de 20%. Deoarece în anul următor sunt programate alegeri parlamentare și prezidențiale în România, rolul AUR se va amplifica. Simion știe acest lucru și a anunțat că aspiră la o poziție guvernamentală, mai scrie Mandiner.
„Vrem să guvernăm România de la sfârșitul lui 2024. Fie obținem majoritatea, fie formăm o coaliție” spune Simion pentru Euractiv. AUR susține că apără valorile tradiționale ale familiei și se opune mișcării LGBTQ și ideologiei de gen. Pilonii săi sunt credința, libertatea, familia și națiunea. AUR susține și unirea României și Moldovei în spiritul unei ideologii creștin-naționale.

Simion îl laudă pe premierul italian Meloni în interviu: „Giorgia Meloni este un model politic pentru noi. Meloni reprezintă interesele poporului italian, așa cum ne dorim noi să reprezentăm interesele poporului român”. Președintele partidului consideră AUR un partid eurorealist, care vrea ca națiunile europene să-și recapete suveranitatea. În același timp, ei nu vor să părăsească UE, întrucât retragerea ar fi „pură sinucidere” pentru România.

George Simion critică birocrația de la Bruxelles, care, potrivit lui, impune reguli statelor membre precum Uniunea Sovietică impunea României în vremea comuniștilor. „Am auzit de la Comisie despre identitatea de gen, schimbările climatice și politica ecologică. Dar în România, spitalele, drumurile, sistemul de învățământ nu sunt bune – acestea sunt prioritățile noastre”, spune politicianul român.

Totodată, Simion afirmă: „Ne dorim relații bune cu Comisia și cu celelalte instituții, iar realitatea astăzi este că Ursula von der Leyen și Giorgia Meloni sunt cele mai bune prietene”, argumentează președintele AUR. George Simion mai afirmă că nu vrea să fie dușmanul nimănui, nici al Verzilor, nici al stîngii, întrucât ei reprezintă și punctele de vedere ale anumitor alegători, motiv pentru care trebuie să ne gândim la cooperare.

Există, însă, cineva cu care liderul de extremă-dreapta român exclude cooperarea: Viktor Orbán și Fidesz. Potrivit lui Simion, Orbán are „tendințe dictatoriale” și este „conectat la politicile lui Putin de schimbare a frontierelor. Credem că acest lucru este anacronic, nu vrem să modificăm granițele, vrem să cooperăm și să dărâmăm granițele” mai spue Simion, conform Mandiner. (Traducere și adaptare Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Este o tehnică de manipulare. George Simion îl acuză pe Viktor Orban exact de ceea ce este acuzat el în România „extremist„ și „putinist„. Să ne amintim cum Simion s-a lepădat de Călin Georgescu (pe care-l nominaliza deja ca prim ministru al unei guvernări AUR) când acesta a fost scuzat de simpatii legionare și antonesciene. Așa va face … până într-o zi.

  • iar din ou a iesit un crocozaur cu trompa care zbiera „palinka, palinka”, apoi si-a infipt-o cu nesat in curul tau.

 2. Votează Simi !

 3. Votează gAURa !

  • la gaura curului

 4. de ai făcut pââââââââââârrrţ până la cur

 5. „Ursula von der Leyen și Giorgia Meloni sunt cele mai bune prietene”
  What the dracu ?!
  „nu vrem să modificăm granițele, vrem să cooperăm și să dărâmăm granițele”
  Asta e mantra imputita a lui Soros&co toata ziua.

  Oricum, din declaratiile lui Simion si actiunile AUR, pare ca au baut apa de dupa Soros si Geoana/Hellvig/alti wannabe „nationalisti” contrafacuti agreati de Occident.

  • După ce și-a exaltat electoratul cu mesaje ultranationaliste, Simion a fost adus pe calea cea bună. Acum poate să candideze liniștit, că a bătut palma cu cine trebuie. Numia că unii i-au pus gând rău și-l așteaptă la cotitură. Să vedem cine câștigă bătălia.

   • si tot nu i-o dau. Ti-o las tie, sobolane!

   • Este clar ca democratia liberala semi-prezidentiala este depasita in Romania, unde primii oameni in stat, partidele, parlamentul si serviciile sunt recrutate de straini ca sa ne bage pe gat saracie, razboi si subdezvoltare, mizerie, pierderi teritoriale (Bratul Chilia R.I.P.) si o rata a natalitatii care ne duce la disparitie precum amerindienii.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998