CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

”Simptome” suspecte: patima votului se raspindeste in diaspora ca Ebola

2 comentarii / 2476 vizualizări / 16 noiembrie 2014

Mii de români stau la coadă, de azi dimineaţă, în faţa secţiilor de votare din mai multe oraşe europene, precum Paris, Torino, Viena, München, oamenii venind cu câteva ore înainte de deschiderea secţiilor, pentru a fi siguri că vor vota.

Ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga, aşteaptă alături de numeroşi români să voteze la ICR Londra, unde coada la secţia de votare era de peste 1.000 de oameni încă de la ora locală 8.00. Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, aşteaptă la coadă să voteze la secţia de votare de la sediul ICR. La 8:00, la o oră de la deschiderea scrutinului, se formase deja o coadă de peste 1.000 de oameni.
Potrivit unor martori oculari, procesul de vot merge „relativ repede”, timpul de aşteptare fiind de aproximativ o oră. Cozi s-au format de la primele ore ale dimineţii şi la celelalte două secţii din capitala britanică, de la Ambasadă şi Consulat. Primii români au venit încă din timpul nopţii şi au aşteptat deschiderea urnelor. În Marea Britanie, unde, potrivit datelor MAE, trăiesc circa 144.000 de români, au fost înfiinţate 11 secţii de vot. În primul tur al alegerilor prezidenţiale, în 2 noiembrie, mii de persoane nu au putut vota la secţiile din Londra şi au protestat ore bune după închiderea urnelor.
Peste 3.000 de români aşteaptă să voteze și în faţa Consulatului României de la Torino, unii dintre aceştia reclamând că, după ce se intră în grupuri de câteva zeci de persoane, se închid porţile cu lanţuri, iar ei sunt ţinuţi ”ca la grădina zoologică”.
Adrian Chifu, consilier local în Verbania, a declarat la Realitatea TV că în prezent peste 3.000 de români stau la cozi în faţa Consulatului de la Torino, aşteptând să voteze.
”Se intră în grupuri de câte 50 de persoane, apoi se închide poarta. Suntem ţinuţi ca la grădina zoologică, cu lanţurile puse la porţi. Cerem Ministerului Afacerilor Externe să ia măsuri”, a afirmat Chifu.

Câteva sute de persoane aşteaptă la rând și la cele patru secţii de votare din Chişinău, cozile formându-se încă din jurul orei 5.00, cu două ore înainte de începerea votului pentru alegerea preşedintelui României.

La Paris, unde sunt amenajate două secţii de votare, la deschiderea secţiilor sute de oameni erau deja la coadă, conform Mediafax.
Situaţia de la Paris nu este singulară, mii de români stând la cozi şi în faţa secţiilor de votare din Torino, München, Berlin sau Viena. De asemenea, în Spania, la Alcala de Henares, de la 4.45, ora locală, sute de români stăteau la coadă în faţa secţiei de votare, potrivit Digi24.

 

foto: RFI.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Ciudat, chiar suspect. Cati au fost adusi cu autobuzul din tara, de ACL, pentru a se produce o diversiune politica?

  2. ce monstrii sunteti, de ce sa fie suspect, nemernicilor? comunisti nenorociti!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998