CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Sindicatele din penitenciare, derapaj șocant: Udrea nu trebuia să facă un copil știind că riscă pușcăria!

24 comentarii / 5511 vizualizări / 7 septembrie 2022

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) comite un derapaj de o gravitate extremă într-un comunicat remis azi presei în care afirmă că Elena Udrea nu ar fi trebuit să facă un copil atît timp cît știa că e anchetată penal și riscă închisoarea. Poziția sindicatelor se pliază destul de bine pe teoriile atît de dragi naziștilor precum eugenia, adică interzicerea dreptului de a procrea unor persoane suspectate că nu ar da naștere unor exemplare umane suficient de ”potrivite”, încalcă legile românești, inclusiv Constituția, care prevede la art.26 că ”autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată”.

Dacă naziștii sterilizau femeile evreice, iar regimul Ceaușescu – ca și alte regimuri socialiste – făcea același lucru cu femeile rome, iată că sindicatele din penitenciare au identificat alt tip de ”sterilizare”: anchetații penal – care prezintă, implicit, risc de condamnare – nu ar trebui să mai procreeze.

”Recent, deținuta Elena Udrea a lansat în spațiul public o informație potrivit căreia „legea actuală nu face nici o diferență între un bărbat condamnat pentru omor cu premeditare, care nu are nici copii și o mamă condamnată pentru furt din magazine ori abuz în serviciu”(…)

Dacă era atât de interesată de soarta propriului copil, Elena Udrea ar fi trebuit să anticipeze consecințele faptului că infracțiunile săvârșite de aceasta îi prevesteau statutul de persoană privată de libertate, mai ales după trimiterea în fața instanței de judecată, iar acest statut i-ar pune în dificultate relația cu un eventual copil. În ciuda acestui fapt, Elena Udrea a ales să facă un copil.

În acest context, cine este vinovatul pentru apariția unor sincope în dezvoltarea psiho-emoțională a fiicei acesteia? Statul român sau propriile decizii?” se arată în comunicatul Federației.

Ideea interzicerii procreerii pe tot felul de considerente este specifică, se știe, regimurilor totalitare. Naziștii considerau că persoanelor cu handicap nu trebuie să li se permită să aibă copii, pentru a elimina riscul ca aceștia să moștenească defectele părinților și la fel și în cazul ”suboamenilor” evrei, romi ori sinti, în numele purității rasei, desigur. Pe asemenea teorii criminale s-a bazat Holocaustul, se știe.
Greu de imaginat, totuși, că în epoca actuală cineva ar mai putea flutura idei precum cele ale FSANP, conform cărora persoanele care prezintă risc de condamnare ar trebui să ”aleagă” să nu facă copii.

În urmă cu vreun deceniu am avut un mega-scandal după ce un politician liberal, Rareș Buglea, a propus sterilizarea femeilor rome dacă anchetele sociale ar stabili că nu pot asigura creșterea corespunzătoare a copilului. S-a lăsat cu amenzi din partea CNCD, demisie și semnalarea situației comisarului european pentru Justiție, Vivianne Redding, iar unele ONG-uri au anunțat sesizarea Parchetului, sub acuzația de îndemn la genocid. Acum doi ani, un scandal similar a produs și primarul din Tg.Mureș, Dorin Florea.

Derapajul FSANP e cu atît mai grav cu cît legislația din România – ca în mai toată lumea civilizată – are prevederi speciale pentru copiii născuți în închisori și asigură deținuților dreptul la camere intime, drept care poate duce, evident, tocmai la conceperea de copii de către condamnați. În penitenciarul Târgșor, unde e deținută Elena Udrea, s-au născut în timp zeci de copii după gratii și există facilități inclusiv pentru alăptare.

Convenția europeană a drepturilor omului are, de asemenea, prevederi foarte clare pe subiect, și numeroase decizii ale CEDO au sancționat ingerința administrațiilor penitenciarelor în viețile de familie ale deținuților. ”Privarea de libertate a unei persoane într-un penitenciar îndepărtat de familia sa, astfel încât orice vizită se dovedește în realitate foarte dificilă, sau chiar imposibilă, poate constitui, în anumite circumstanțe specifice, o ingerință în viața de familie a deținutului, posibilitatea membrilor familiei de a îl vizita fiind un factor esențial în menținerea vieții de familie(…) Este esențial pentru respectarea vieții de familie ca administrația penitenciarului să ajute deținutul să mențină legătura cu membrii de familie apropiați” se arăta, spre exemplu, în decizia Vintman împotriva Ucrainei.

Sindicatele din penitenciarele de la noi au rezolvat-o mai simplu, dintr-un condei: anchetații penal să nu mai procreeze. Punct!

Va fi interesant de văzut ce reacție la aiuritorul comunicat al federației conduse de un anume Cosmin Dorobanțu vor avea Parchetul general, Ministerul Justiției, Comisiile pentru abuzuri ale Parlamentului, CNCD și, mai ales, organizațiile civice de ocrotire a familiei, interne ori internaționale. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

24 Comentarii

 1. Si daca puscariasa si multipla infractoare Udrea ar fi decazuta din drepturile parentale ? O intrebare.

  • Exista destule mijloace de a curata spatiul public de gunoaie ca Elena Udrea, Traian Basescu-Petrov etc etc etc

 2. Si tot ei isi cereau scuze ca nu au „pianisti”. La controlul corporal! ( rectal) cand cu Dragniaaa

 3. O intrebare idioata,din care rezulta ca habar n-ai care sunt motivele pt care o persoana poate fi decazuta din drepturile parintesti. Un articol excelent,ar trebui adaugata si ANES la cei ce ar putea sa se sesizeze.

  • Actioneaza securistic pe aici cu instigari.

 4. @ Au cerut să li se închidă locurile de muncă prin „selcție socială” a persoanelor ce nu prezintă riscuri de infracționalitate, ?

 5. & De admirat modul cum membrii și liderii FSANP înțeleg să renunțe la activitate pe care o desfășoară, ?

 6. & Probabil că ar putea fi chiar și emoționați și de spețe de la Barnevernet Norvegia, ?

 7. ELENA UDREA NU A FACUT COPII LA TINERETE CU SOTUL EI PARAVAN, DORIN COCOS…SA NE AMINTIM CA EA ERA GRAVIDA SI APOI A APARUT TULCEANUL MARTAFOI ALEXANDROV…ADICA INTAI S-A INSEMINAT SI APOI SI-A ALES(POATE, CUMPARAT, CA ERA UN COATE GOALE, MATE FRIPTE)..TATA LA COPIL…DIN MOMENTUL CAND GUSA A ADUS-O LA P.S.D. A AVUT VREME SI POSIBILITATI SA AIBA COPII…EA A FOST SFATUITA DE O PERSOANA ANUME..REVENIM CU NUME EXACT, DACA MAI PLEDATI PENTRU ACEASTA INFRACTOARE .
  CARE SE DADEA TEOLOAGA…CU MASTER IN TEOLOGIE, FEMEIUSCA DE BORDEL, AI?! A FOST SFATUITA DE UN POPA SA SE FACA GRAVIDA URGENT CA SA SCAPE DE PUSCARIE…CE SA ZIC, II PLANGE INIMA DUPA COPIL?! PLANGE DUPA AVEREA PE CARE O ARE SI NU SE POATE BUCURA DE CELE FURATE…NEMERNICA, CATA LUME A BAGAT BASESCU LA PUSCARIE SI CATI COPII AU FOST TRAUMATIZATI!! NU MAI PLANGETI PENTRU HOATA SI ESCROACA ASTA…CA NU A FACUT BINE NIMANUI IN VIATA…A PLATIT SI V-ATI VANDUT DOAR SUFLETUL SATANEI PENTRU CURVA! TARA E ASA DISTRUSA SI PENTRU PARTICIPAREA EI CU EMIL BOC SI TRAIAN BASESCU-AMBII SATANISTI- PLUS GRUPUL LUI VIDEANU, BERCEANU, BLAGA CARE S-A PISAT PE JUSTITIE SI PE MAGISTRATI BUNI DE SCUIPAT! PROSTITUTIE TOTALA GENERALIZATA! MAGISTRATI CORUPTI SI CURVE IEFTINE!

 8. Comunicatul Sindicatului conține în esență un mare adevăr spus cam frust.. Ea a ales să facă un copil în anul 2018 și era urmărită penal din anul 2015. Știind bine care sunt condițiile din penitenciare, și-a sumat riscul de a fi mamă din pușcărie. Chestiunea nu are legătură cu nazismul ci cu prevederile legale din România anului 2022. Doamna Udrea ar fi trebuit să cunoască la virgulă și legislația în domeniu. Dar la acea vreme doamna Udrea era prea ocupată cu „Domnul Președinte Băsescu”. Să nu uităm că, la prima arestare, Elena Udrea anunțase că se va înscrie la Facultatea de Teologie. Acum de ce nu încearcă acel tertip? Ea nu dorește drepturi pentru femeile încarcerate, ci încearcă să scape de calvarul pușcăriei. Dacă era o femeie deșteaptă, fiind de profesie avocat, ar fi trebuit să se informeze și să inițieze un proiect de lege privind îmbunătățirea condițiilor din penitenciare. Decât să fi risipit banii românilor pe stadioane în pantă și telegondole eșuate, mai bine investea într-un penitenciar pilot modern și utilat pentru deținutele mame unde să-și ispășească acum pedeapsa. Ghinion pentru Udrea. Își merită soarta.

 9. Apoi vine şi, conclusiv, îşi dă singur dreptate, dar vorbeşte cu pereţii, ca sonatul.
  Se crede cel puţin prelat, preşedinte şi alte măriri, după cum îl duce în ispită diavolul.

  • Te afli în eroare. Administratorul Inpolitics îți poate confirma că sunt și alți români care gândesc. Voi, gașca asta AiURită, vă credeți unici. Românii sunt mult mai deștepți decât estimează niște șmecheri. Iar ca mine gândește o armată nevăzută de români.

   • Ce vă pune să mâncaţi ??????????? E maro ??????????

    • Asta ar presupune că tu lucrezi la un serviciu de informații. Nimeni nu deține adevărul iar aici schimbăm niște opinii. Dreptul la liiberă exprimare este constituțional.

     • Te încântă ideea convenabilă ţie că nimeni nu ar ”deţine adevărul“ (falsă privind căutarea şi găsirea adevărului), pentru ca să poţi să debitezi orice vrei, sub masca sau făţărnicia schimbului de idei, în timp ce tu faci astfel o propagandă neagră construită pe minciuni sfrunate, fabricate şi ad-hoc . Adevărul nu este deţinut, dar unii îl respectă şi ajung să îl cunoască şi să îl şi spună. Tu nu eşti dintre aceia. Tu ai din start o tinţă, denigrarea AUR sau a Bisericii, de exemplu, sau suferi de plăcerea de a mânjii ceea ce este frumos sau curat, apoi dezvolţi orice fără nici un respect faţă de adevăr, de căutarea lui şi faţă de bunul simt.

   • Este afirmația celebrei Dana Budeanu. Giorgică râde precum proasta-n târg atunci când Budeanu îi spune că dacă un partid este controlat de servicii nu-i un lucru rău. Tot ea l-a determinat pe George Simion să recunoască faptul că va accepta guvernarea cu PSD. https://www.youtube.com/watch?v=UUqNj7bnna0

    • Ce e Dana Budeanu, o sursă demnă de informaţii, o agenţie de presă, un fost şef de serviciu de informaţii?
     E doar pe show-spectacol şi pe propagandă pro-PSD.
     Dana Budeanu eşti tu cu fustă, Salivică, doar că ea e de 100 de ori mai inteligentă şi mai puţin urâtă ca tine.

 10. Dar sindicalistii in cauza de ce au facut copii? Vazandu-i cat sunt de abrutizati (si in cazul Dragnea conducerea penitenciarului s-a exprimat extrem de agresiv), ce conduite si sistem de valori le imprima ei copiilor lor? Incepem sa vedem: ură, agresivitate, razbunare, si mai mult ca sigur – crima. Asadar, angajatilor de la penitenciar de ce li se permite procreerea?

 11. Udrea sa dea inapoi BANII FURATI !
  Nu sunt bani munciti, i-a furat, ca orice politician corupt imputit nenorocit, de la statul si de la cetatenii Romaniei.
  Furati in perioada de criza.

  Sa nu se mai victimizeze, cand statea la „masa Sistemului” nu plangea si nu schelalaia dupa „drepturili puscariasilor”, dupa decizii CCR, dupa „dishcriminari” in penintenciare.
  Desi stia, avea putere, avea timpul, avea informatia, avea presa, stia de la cei bagati ilegal la puscarie cu dosare contrafacute de neprofesionisti de rea-credinta.

  Cand Udrea era la putere, cu Presedintele in mana, cati romani nu au crescut traumatizati de lipsa parintilor din cauza saraciei imputite impusa de PDL??????????
  Cati copii s-au sinucis in acea perioada, ???? CATI OAMENI? CATI PARINTI?
  Din cauza saraciei „de dreapta” PDL? Din cauza austeritatii voastre „de dreapta”? Din cauza spitalelor, farmaciilor, afacerilor, locurilor de munca inchise?

  CINE INDEMNA ROMANII SA PLECE DIN TARA DACA NU LE CONVINE? SA NU MAI FACA COPII ? CA SUNT PREA MULTE MAMICI?
  AMANTUL LUI UDREA? PETROV ?

 12. Securimea e la datorie.Poate ii face cineva niste uzine sa nu isi ia pensiile parazite de pomana ca din lipsa de activitate toate jigodiile odihnite de mai sus mananca cacat cu lingura.Copiii vostri unde sunt ,jigodiilor?Stim,la Oxford ,Harvard si alte d-astea.Cand va sculati dimineata intrebati-L pe Dumnezeu cum de va rabda pamantul cu ura asta de vipere imputite.

 13. @ Ceea ce e de admirat la sindicaliștii de la penitenciare este faptul că înțeleg că reducerea activității lor ar exprima și ar fi totuși și în folosul unei societăți mai bune, ?

  • …si reducerea pensiilor lor speciale ar fi in folosul societatii.

 14. COPIII NOSTRI SI NEPOTII INVATA IN ROMANIA, CU TOTI PARAZITII SI BORFASII CARE JEFUIESC ROMANIA…VIITORUL ARATA ASA: COPIII BOGATILOR DIN HOTII, CARE SI-AU TRIMIS COPIII PRIN STRAINATATE VOR FI SPALATI PE CREIER, DROGATI, DESFRANATI SI FARA VALORI NATIONALE SI TRADITIONALE…GLOATA FARA SPIRIT, CONSUMISM SI ATAT, 85-90%…RESTUL VOR DORI SA FIE ROMANI! NUMAI AIA VOR CONTA! ASTIA DIN TARA VOR FI PLACA DE BETON PUSA PESTE TAGMA JEFUITORILOR CARE SI-AU EXPORTAT COPIII, SA NU PUTA A ROMANI!

 15. La ce nivel s-a prabusit natalitatea in Romania, fiecare copil este binevenit chiar daca „Ce naste din pisica soareci maninca” si pisica-i „Frunzulita de cicoare curva-i curva pana moare.”

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998