CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sindromul Roberta Anastase: fraude grosolane la alegerile interne din PDL

0 comentarii / 1554 vizualizări / 17 noiembrie 2013

PDL nu reușește de mai bine de un an să devină o voce autentică a opoziției, în schimb a început să puncteze zdravăn la capitolul șmecherie politică, ultimul exemplu fiind mascarada alegerilor interne pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidențiale.

Concret, potrivit agențiilor de știri, ieri a avut loc o nouă rundă de alegeri interne pentru desemnarea candidatului PDL la Cotroceni, de această dată în organizațiile Arad, Caraș Severin, Timiș și Hunedoara.

Iată ce aflăm din datele oficiale puse la dispoziția presei de către partidul lui Blaga: că democrat-liberalul arădean Gheorghe Falcă a fost preferat de cei peste 14.000 de membri ai PDL din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, respectiv 50,80% dintre alegători, care au participat, sâmbătă, la desemnarea candidatului din partea acestui partid pentru alegerile prezidenţiale.

Potrivit unui comunicat al PDL Timiş, în Regiunea de Vest, care cuprinde judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, au votat peste 14.000 de membri de partid, pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale. În urma votului pe întreaga regiune, prezenţa la vot a fost de 67,53%, Gheorghe Falcă obţinând un număr de 7.218 voturi, adică 50,80% din totalul de voturi valabile, în timp ce contracandidatul său, Cătălin Predoiu a obţinut 6.988 voturi, adică 49,18%.

Și acum să vedem unde se ascunde uriașa fraudă.

Precum se știe, în ultimul an și jumătate, PDL, căzut de la putere, pierde membri de partid prin toate încheieturile, cel mai adesea în favoarea PNL, dar și a PSD, probabil cea mai mare hemoragie politică din ultimul deceniu, alături de cea a parlamentarilor PPDD.
La data de 16 ianuarie anul trecut, PDL a depus la Tribunalul București, conform legii, lista actualizată cu membrii de partid, care este afișată pe siteul TMB.
Conform documentelor oficiale, PDL avea anul trecut, cînd încă era la guvernare, un număr total de membri de 88.860.

Potrivit acelorași documente oficiale, organizațiile Arad, Caraș Severin și Hunedoara însumau doar 8.362 de membri, în timp ce organizația de Timiș nici măcar nu figura pe listele PDL trimise tribunalului, semn că avea un număr de membri sub limita de 700 impusă de legea partidelor politice pentru a putea figura pe lista trimisă tribunalului. De dragul argumentației, să presupunem însă că Timiș avea 699 de membri, ceea ce duce la un total pentru cele patru organizații județene amintite de 9.061 de membri.

Dacă 14.206 membri care au votat sîmbătă în organizațiile respective reprezintă, conform datelor oficiale transmise de PDL, doar 67,53% din totalul membrilor, înseamnă că acesta din urmă se ridică la 21.306 membri.

În aceste condiții, înseamnă că, de cînd au căzut de la guvernare și au intrat în degringolada tip ”scapă cine poate”, topindu-se în alte partide, PDL a reușit, de fapt, performanța să își mărească halucinant numărul de membri, numai în cazul celor patru organizații din vest creșterea fiind de peste 100%, astfel că acestea ajung să dețină, ele singure, aproape un sfert din numărul total declarat al membrilor PDL.

Asta, în condițiile în care Banatul pedelist a fost zguduit în special prin plecarea unor grei de talia lui Frunzăverde la PNL, fără a mai vorbi de o armată de parlamentari migrați tot din aceeași zonă către zări mai calde.

Ori poate, te pomenești, PDL a făcut greșeala de a da sarcina centralizării datelor de la alegerile de ieri Robertei Anastase, ceea ce ar putea constitui o explicație pertinentă. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998