CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Singuratatea candidatului din coada listei

2 comentarii / 2910 vizualizări / 1 aprilie 2019

Ne-am lămurit, de acum, cine sunt vedetele care deschid listele europarlamentare ale partidelor, de la Rareș Bogdan și Norica Nicolai la Dacian Cioloș și Rovana Plumb. Nu ar fi lipsit de interes, însă, să vedem cine sunt cei care le închid. Acei politicieni care acceptă să fie coada listei știind bine că niciodată nu vor ajunge în parlamentul european. Sunt oare niște anonimi absoluți sau apar și nume interesante printre ei?

O surpriză de proporții ar fi, spre exemplu, lista UDMR, unde pe ultimul loc, 43, apare însuși președintele partidului, Kelemen Hunor. Probabil singurul lider care vrea să împingă lista de jos în sus, în loc să o tragă.
La PSD se trage linia după George Sima, consilier la sectorul 4, locul 43. La PLUS-USR o avem pe Elena Uram, o afaceristă tulceană de 32 de ani care face business cu chinezii. Da, comuniștii aceia, ale căror simboluri și ideologie vrea să le stîrpească prin lege propriul partid, USR.
La ALDE, surpriză, locul codaș 42 e ocupat de actorul Nicolae Pungă, directorul teatrului ”Stela Popescu” din București. O fi pariat că poate să interpreteze, dacă trebuie, și un rol de lanternă roșie?
Nițel mai complicată e situația în partidul generalului Gabriel Oprea, UNPR. Ultimul loc e ocupat de Lazăr Daniel Călin, din Deva, judecat în prezent pentru ucidere din culpă și vătămare corporală gravă. Ce va fi pînă la urmă: Bruxelles sau bulău?

Lista lui Ponta, la Pro România, e încheiată de o jună și delicată poetă, Ioana Andreea Dogeanu, din Olt, care îmbie măiastru ghiersul cu politica. Ne îndeamnă în rime, astfel, candidata:
”Iubeşte-mă încet şi cald,
Nici un cuvânt să nu se-audă între noi,
Doar ochii mei să-i vezi dorind,
Să nu mai împărţim nimic la doi..”

Deocamdată, la împărțirea lui Ponta s-a ales cu locul 33.

Liberalii au plasat la pupa ditamai senatorul de Caraș Severin Marcel Vela, iar partidul lui Băsescu un avocat procesoman, Florea Felix Patrick, care în doar două luni a dat în judecată 300 de primării din România pe motiv că îi refuză accesul la informații. Noroc că nu e eligibil, altfel nu vedeam bine parlamentul european cu el.
La Partidul Națiunea Română, înființat de un american din Florida, John Banu (probabil Money în original) treburile merg cel mai simplu: primul candidat e și ultimul, Vasile Chițea, vajnic luptător în revoluția din 1989. La fel și la Partidul Oamenilor Liberi, unicul candidat e Andrei Chebuțiu, născut în 1996, dar care nu a fost scutit de declarația că nu a colaborat cu Securitatea înainte de 1989. Mai vedem noi, cu CNSAS-ul nu te pui.

La Partidul Demos ultimul loc, 12, e ocupat de un bărbat, Daniel Iancu. De ce am specificat că e bărbat? Simplu: Demos e un fel de mișcare politică a amazoanelor, primele 9 locuri fiind ocupate exclusiv de femei.
O nostimadă la Partidul Forța Pensionarilor, și nu referim la contradicția în termeni din denumire, e faptul că toată lista e ocupată de candidați pensionari, cu excepția ultimului loc, unde e plasat singurul candidat încă activ, Lidia Seceleanu. Să sperăm că femeia a înțeles aluzia aproape brutală…

Deși opuse doctrinar, Dreapta Liberală și Partidul Social Democrat Independent au pe ultimele locuri IT-iști, în persoana lui Cătălin Munteanu, respectiv Eugen Dincă.
Partidul Comunitar încheie lista cu un electrician pensionar, Ion Miloș, iar Partidul România Noastră cu referentul Ion Ionescu.
Partidul Noua Românie comite o neeleganță, plasînd pe ultimul loc, 15, o șomeră, Gabriela Coroviac, deși ea ar fi avut cel mai mult nevoie de slujba de la Bruxelles, iar Partidul Neamul Românesc merge cu un fost ziarist din presa comunistă, Gabriel Niculescu. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Cine ii alege pe acesti oameni si partidele lor de care nu a auzit nimeni? Nu stiam ca sunt atatea partide cu nume dar fara nume de fapt.

    • Securiștii europeni descurajează implicarea politică a cetățenilor, dovadă maculatura și stigmatul la care este obligat cetățeanul normal, dar nerupt în cur.
      Întotdeauna va plana o suspiciune și atunci omul normal de empatic își va vedea de treabă, iar în politică ajung numai slugoi securiști și oi bune de abator.
      Partidele securiștilor sunt pline ochi de oi bune de abator, care servesc cauze securiste de care nu se prind cu neuronul lor stingher, cum e și cazul olimpicului Plicușor Dan.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998