CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sirbu arunca sulita: ”De ce nu il schimba Puterea pe Geoana de la Senat?”

0 comentarii / 1523 vizualizări / 10 martie 2011

Senatorul PSD Ilie Sîrbu a aruncat, miercuri seara, o suliță otrăvită în direcția lui Mircea Geoană, întrebîndu-se retoric, într-o emisiune la Realitatea TV, de ce nu mai vrea puterea să îl schimbe pe Geoană de la șefia Senatului și sugerînd că ar exista un interes ocult pentru menținerea acestuia în funcție.

Sîrbu a confirmat, la ”Zona de impact”, că în PSD există un grup de complotiști care iau în calcul formarea unui alt partid, deși, a avertizat el, ”Eu n-am văzut în ultimii 15 ani, chiar 20 de ani, să se facă un partid care să aibă şi succes, plecând din PSD”.

În aceeași emisiune, Sîrbu a declarat despre președintele Senatului că ”Puterea la ora actuală îl poate schimba. Nu v-aţi întrebat de ce nu-l schimbă?”, sugerînd că ar exista anumite interese din partea puterii de a-l menține pe Geoană pe post. El a mai dezvăluit că a avut negocieri, la începutul anului, timp de o lună, în calitate de lider al senatorilor PSD, cu lideri de la putere, pentru diverse funcții în Senat și că în tot acest interval, în mod suspect, nu s-a mai pus problema schimbării lui Geoană de către majoritate. ”Nu s-a pus niciodată în discuţie problema dlui Mircea Geoană. S-au pus comisiile, tot felul de alte posturi de vicepreşedinţi, secretari etc. Am intuit că ceva se întâmplă, dar am spus, domnule, e omul nostru, mergem în continuare” a spus Sîrbu.
El a continuat, criticîndu-l direct pe Geoană: ”Dar acum să vii, pe lângă partid, eu vorbesc aici de partid, nu de conducerea partidului… Ce să faci tu? Să vii cu alt partid? Ce să oferi României? Tu ai oferit României ce-ai putut şi România a văzut”.

El l-a ironizat pe deputatul PDL Costică Canacheu, prezent în emisiune, care susținea că puterea nu îl poate schimba pe Geoană:
”Acum vă contraziceţi. Aţi spus că numai PSD poate. Şi eu am spus că nu aţi mai respectat nicio regulă, aţi călcat totul în picioare, aţi impus ce-aţi dorit, majoritatea, şi în Biroul Permanent, şi în comisii etc., şi acum veniţi să ne explicaţi că PSD trebuie să facă retragerea”.
”În momentul în care PSD va considera lucrul acesta (retragerea lui Geoană n.n.), fiţi sigur că o va face” a conchis Sîrbu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998