CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sirbu: ”Cumintenia pamintului – blatul ciolosilor din guvern”

4 comentarii / 7819 vizualizări / 2 octombrie 2016

După ani de tăcere, mogulul media Adrian Sîrbu își dă drumul la gură și postează zilnic material pe contul de Facebook, împotriva actualei puteri, În ultimul său text, el critică decizia guvernului Cioloș de a achiziționa pe bani grei sculptura lui Brîncuși în condițiile în care copiii din România merg la WC în fundul curții.

”În fiecare seară, o sută de mii de cuminţenii ale pământului îşi aşteaptă acasă părinţii care nu vin, plecaţi/alungaţi în spanii şi italii. Lacrimi nu mai au cuminţeniile lor. Mai au un singur dor: să le ia şi pe ele de aici. Să plece!
De câteva ori pe zi, trei sute de mii de cuminţenii ale pământului se duc în fundul curţilor miilor de şcoli fără toalete din ţărişoara noastră şi se aşază pe vine. Cu o treabă. Toamnă, iarnă, vânt, ploaie. Frig. Mai devreme sau mai târziu vor avea un singur dor: să plece!
Cuminţeniile pământului nostru, de care uităm în fiecare zi.
Dacă ne-am face puţin timp, le-am putea privi în ochi.
Una câte una. Fiecare cu povestea ei.
Undeva, mai la coadă, dacă nu chiar ultima, o s-o găsim şi pe Ea. Împietrita. Brâncuşi a măiestrit-o. S-a dus şi el, alungat sau nu din ţărişoara noastră. E mult de atunci, nu se mai ştie. Ea încă îl aşteaptă, răbdătoare ca pământul ăsta.
„Eşti cuminte? Nu, sunt o proastă că am rămas aici!”
„Ţi-e dor de el? Mi-e frig”.
Mai nou, nişte şmecheri cu avocaţi, blat cu cioloşii de la Guvern, au scos-o la produs: „Dai unşpe bulioane de euroi şi cuminţenia pământului e a ta! Şi nu mai pleacă de aici!”.
Proiect de interes naţional şi cultural, cu banii înainte!
Facem istorie bine făcută!
Mi-aş face timp să-i privesc în ochi, pe ei şi pe aplaudacii lor:
Dar cu celelalte, sutele de mii, suflete împietrite care stau pe vine în fundul curţii, satului, Moldovei, încălzindu-şi la pântece mâinile crăpate de frig, ce facem? Pe ele cât ai vrea să-ţi dau, Daciane, tată? Zi mai repede, că începe teledonul!” scrie creatorul Pro TV. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Oare cine i-o fi scris textul? Pentru cine il cunoaste, Sarbu nu e in stare de asemenea sentimentalisme. In orice conversatie Sarbu isi baga si isi scoate de 3 ori pe minut, injura ca la usa cortului si, in general, e un grobian abuziv, incapabil de trairi cum sunt cele din textul de fata. Si, in plus, care e rostul acestui demers, venit de la cineva care nu a dat semne ca il preocupa realitatile sociale, in ultimii 25 de ani?! Astept si un calcul despre cate scoli puteau fi renovate cu taxele neplatite de imperiul media al lui Sarbu in toti anii astia.

  2. nesimtitul asta, golanul asta care a furat statul de l-a rupt, puscarisul asta, urmairul asta penal care n-a platit un sfantz la stat, asta si alti golani, hoti nenorociti care au furt tara asta de-au saracit-o, au sfidat orice om care nu se ridica la nvelul lor de snobi parveniti, care-si faceau concediile numai la monte carlo, miami, dubai ARE TUPEL sa vorbeasca despre copii saracii, despre wcuri in fundul curtii???? incredibil, le-a ajuns cutitul la os acestor impostori, ipocriti, golani ordinari, care au pradat tara asta si au sfidat cetatenii. porcul asta ordinar vorbeste despre teledonae??? cum si-a umflat el buzunarele pacalind prostimea cu teledoanele lor. mars, mah, impocritule, la puscarie! si plateste fiecare banut pe care-l datorezi acestui stat ca sa plateasca alocatii mai mari si salarii ! porc ordinar cu tupeu!

  3. Toate aceste lipsuri nu se datorează „ciolosilor”ci iliestilir,romanilor,nastasilor et.company,puscariabililor prezenti si viitori(câti mai sunt in viata) car au hotit la maximum Romania ,care au plecat tot de la un closet in curte dar,au furat pana si-au favt unul cat o casa si care ,niciodata nu s-au gandit la o Romanie civilizata,in limite normale! Averile confiscate,conturile blocate si cu tot ce se aduna fiecare roman ar avea o alta conditie sociala .Cine a trimis romanii in Europa ca sclavi,lasandu -se umiliti de cei care nu sunt mai harnici ca noi dar statul, prin reprezentantii sai ,respecta si aplica legea corect!Rusine sa mai comenteze ceva de acolo unde se afla !Aista se numeste si este TUPEU !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998