CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Site-ul USL trebuie refacut

0 comentarii / 1623 vizualizări / 21 mai 2013

Oricine deschide site-ul USL cade pe ganduri. Daca nu cumva ramane stupefiat. La categoria noutati, printre ultimele, sunt cateva imagini cu explicatia “Vila Dante pe care si-o doreste Traian Basescu”. Ultima postare e un document sec: “Bilantul unui an de guvernare USL”. Dar cu adevarat socant este capitolul intitulat “Zece motive pentru care merita sa ni te alaturi”. Dintre care sase reprezinta acum o gluma. Reusita pentru unii, sinistra pentru altii.

Nu am habar care sunt efectele coabitarii asupra “Vilei Dante pe care si-o doreste Traian Basescu”. Nici nu este foarte important, cu exceptia conotatiei simbolic-propagandistice. In schimb ce s-a intamplat cu motivele pentru care a meritat ca cetatenii sa ni se alature? Iata o intrebare al carei raspuns este si necesar si urgent.

Primul motiv era, inaintea alegerilor, ca “USL a inteles sa isi asume revendicarile pietei.” Textul se refera, evident, la demonstratiile care au marcat sfarsitul anului 2011 si inceputul anului 2012. In piete se striga “jos Basescu”. Iar in chemarea USL se specifica: “romanii isi iau tara inapoi”. De la cine? Iata o intrebare care merita toti banii. Cand vom avea raspunsul, vom fi capabili sa refacem site-ul USL.

Al patrulea motiv este cat se poate de explicit. Il redau ad litteram: “Suntem singurii capabili sa ii oprim pe Basescu, Udrea, Boc & Co”. Apoi se precizeaza ca acestia sunt oamenii care au dezvoltat adevarate retele de tip mafiot in Romania. Este evident ca USL nu ii poate opri altfel, dupa debarcarea lor de la putere, decat facand in asa fel incat acestia sa raspunda pentru faptele lor. Din aceasta perspectiva, o jumatate de drum a fost parcursa. Primele investigatii in ministere si in marile regii au probat – atat s-a descoperit – fraude insumand 10 miliarde de euro. Puteam sa nu ne imprumutam de la FMI. A doua jumatate de drum insa, pare blocata. Definitiv. Garantul este Laura Codruta Kovesi. Daca aceasta, in calitate de procuror general, nu a actionat timp de opt ani impotriva acestor retele, denumite de USL drept mafiote, exista vreo garantie, cat de mica, asupra intentiei acesteia de a actiona in viitor? Pana cand vom afla raspunsul, si acest capitol din site-ul USL ar trebui refacut.

Motivul al saselea pentru care ii chemam pe cetateni sa ni se alature decurge din rationamentul anterior. El este formulat astfel: “Pedepsim vinovatii pentru ceea ce s-a intamplat in acesti ani in Romania”.

Tot USL se angajeaza sa scoata tara din izolarea actuala in care “romanii au ajuns sa fie considerati cetateni de mana a doua in UE” iar statul nostru este tratat ca fiind tot de mana a doua. Dupa acuzatiile false, dar nepenalizate, conform carora USL ar fi atacat frontal statul de drept si atat de violent incat a existat chiar o tentativa de lovitura de stat, este evident ca si la acest capitol site-ul nostru trebuie regandit. Ca si punctul urmator, al noulea, in care spunem ca USL ii va proteja pe romanii care muncesc in UE.

In fine, al zecelea si ultimul motiv pentru care a meritat ca cetatenii sa ni se alture este formulat astfel: “USL va opri coruptia din vami, aducand vamesi din Uniunea Europeana”.

Astazi fie ne umfla rasul citind aceste texte cu care se deschide site-ul USL, fie ne loveste plansul. De aceea cred ca se cuvine sa rescriem site-ul. Asta daca nu cumva luam realitatea de coarne. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998