CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9482 RON UP | 1 USD = 4.2041 RON UP | 1 GBP = 5.8091 RON UP

Situatia in PNL degenereaza: Consiliu Național pentru reducerea numarului delegatilor

1 comentariu / 1737 vizualizări / 13 septembrie 2021

Gruparea Cîțu din PNL a decis azi convocarea unui Consiliu Național sîmbătă, procedură total neobișnuită, cu doar cîteva zile înaintea Congresului și a altui CN care va urma imediat după.

Conform surselor noastre, CN-ul va dezbate sîmbătă, teoretic, anumite modificări ale statutului pe care ar urma să le adopte congresul, de asemenea o procedură neobișnuită pentru că se presupune că însuși congresul e un for de dezbatere mai înaintea adoptării modificărilor. Pe de altă parte – și aici e punctul fierbinte – CN va lua în discuție aspecte ținînd de organizarea congresului, aceleași surse afirmînd că se va forța reducerea drastică a numărului de de delegați, de la 5000, cît s-a stabilit la CN-ul din primăvară, la sub 3000, cu argumentul că numărul infecțiilor din București e în creștere și trebuie recurs la măsuri extraordinare.
Ori, reducerea numărului de delegați e clar în avantajul lui Florin Cîțu și în dezavantajul actualului președinte. Decizia ar veni pe fondul constatărilor că Orban are un sprijin mult mai mare din partea aleșilor locali ai partidului decît se estima la un moment dat, altfel spus, la firul ierbii, rupe.

În repetate rînduri, Ludovic Orban a declarat că nu concepe congres online ori cu mai puțin de 5000 de delegați prezenți fizic.
În cursul zilei de azi, tot Orban a acuzat că în organizații se lucrează intens la eliminarea din rîndul delegaților a aleșilor locali care îl susțin.
„Au fost scoși patru sau cinci primari care își declaraseră opțiunea în favoarea mea. La Satu Mare au fost scoși trei primari, primarul de Abdud, cu cel mai mare număr de mandate, primărița de Tarna Mare. Sunt anumiți președinți care, pur și simplu, scot primari și alți oameni cu greutate și cu influență numai pentru faptul că mă susțin pe mine”, a spus el. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. […] Sursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *